Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normalis az, hogy ez engem...

Normalis az, hogy ez engem lelkileg megvisel?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, nem vagyunk szegenyek, viszont nem ertem a szuleimet.

Amikor hazajovok es visszamegyek az egyetemre mindig kerdezik, hogy mennyi penz kell, szukseg van penzre, mert enni kell, fenymasolni, miegymas, de mikor minden nap elmondjak nekem, hogy jaj megint nincs penz, mert eurot vettunk, meg ezt meg azt jon ram a siras, mert hiaba kell penz, nem merem ezert elkerni.

A masik meg az, hogy kiderult, hogy kijottek rajtam valami kiutesek, amivel orvosolunk, es olyasmikkel jottek, hogy fizethetnem magamnak az osztondijambol. Ugy csinalnak, mintha en tehetnek errol. Ezelott 5 evvel is ez volt a helyzet, kijottek valami kiutesek, es nem vittek orvoshoz, vartak fel evet,mig elmult. Most meg megint elojott.

Annyira sajnaljak a penzt,ha rolam van szo. Most is az utolso vizsgalat 20.000 Ft ba kerulne, meg ezelott volt egy 10.000 Ft os, es inkabb varnanak 1 honapot mig megkapom az osztondijat, minthogy kifizetnenek azt a penzt, mert anyun allitasa szerint ha ok ezt kifizetik nekem, akkor nem tudnak olyan uj felsokategorias gepet venni, ami nekik kellene.

Azon a szinten voltam, hogy mar sokszor arra gondolok, hogy nem is megyek sehova, nehogy az lesz a baj, hogy plusz penzt kell ram kolteni

2017. ápr. 1. 09:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

Nézd..

Én egy nehéz egyetemet csinálok, amely mellett dolgozok hetente pár napot, méghozzá 12 órában. Ez mellett kapok ösztöndijjat. Minden költségemet tudom fedezni. Nem kell kérnem senkitől, a pénzemmel azt csinálok amit akarok. Attól, hogy néhány napot dolgozol, nem kell évet halasztani stb. Nekem rossz a látásom. Első éven az egyetemen (kb akkor kezdett el romlani egyre jobban) sok gondom volt, mert nem láttam azt amit a diákat amit vetitettek...Elmentem dolgozni és szépen magam perkáltam ki a szemüveget, ami akkor volt majd 40 ezer..ezt egyetem mellett. Szóval Kérdező, nem kell ebből nagy ügyet csinálni.

2017. ápr. 1. 10:37
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
#9 es #10-nel a pont.
2017. ápr. 1. 11:21
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

Ezer ftos tusfürdö? Mivan? Hát nem csodálom hogy nem adnak szivese , mikor elherdálod hülyeségekre.

Az hogy apád mire költi, az ö dolga, ugyanis ö megkeresi a pénzt, nem csk a markát tartja.

Elmehetsz te is melozni (tudom, olyan rohadt nehéz szakra jársz, h szarni nincs idöd), nem kisgyerek vagy már.

Ha nem is hétköznap, ugy hétvégén.

2017. ápr. 1. 11:37
 14/18 anonim ***** válasza:
96%

kedves kérdező, bocs, hány éves is vagy? 18 elmúltál, gondolom, nagykorú FELNŐTT EMBER vagy.

ez azt jelenti, hogy minden fillérért, amit a szüleidtől kapsz még nagykorúságod után, hálásnak kell lenned, és nem azon siránkoznod, hogy ez kevés meg az kevés.

Keress magadnak diákmunkát, mint más egyetemisták. keress pénzt, ha kevés, mint más egyetemisták.

A felnőtt lét kezdete, hogy megtanuljad, hogy senki más nem fogja megoldani a problémáidat, csakis te magad...

2017. ápr. 1. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
46%

"Ezer ftos tusfürdö? Mivan? Hát nem csodálom hogy nem adnak szivese , mikor elherdálod hülyeségekre.

Az hogy apád mire költi, az ö dolga, ugyanis ö megkeresi a pénzt, nem csk a markát tartja. "

Offolok, de az ilyen mentalitástól kiakadok.

Ekcémám van és bizony sok bőrbajra csak drágább, parfümmentes tusfürdőt lehet használni. Nekem konkrétan a parfümöt tartalmazó vagy sima tusfürdők, szappanok marják az ekcémás bőrfelületet, irritálják.

Össze kéne kapcsolni a dolgokat.

2017. ápr. 1. 12:59
 16/18 A kérdező kommentje:

Igen, 1000Ft os tusfurdo, amit abbol a penzbol veszek, amit zsebpenznek adnak, es amibol ruha, cipo, smink es szorakozast kellene alljak.

Nem hisztizek, nem errol van szo, csak utolso centig elkoltig a penzt, vagy vesznek belole eurot, es ott tartunk,hogy ott van az euro, de 2 hetre 10.000 Ft ot nem tudnak adni, mert eurot vettek belole.

2017. ápr. 1. 14:58
 17/18 anonim ***** válasza:

minek adnának forintot?

azt írtad Szlovákiában élsz, ott euro a fizetőeszköz... kérj tőlük eurot ha már csak az van otthon - be lehet váltani forintra

2017. ápr. 1. 17:40
 18/18 anonim ***** válasza:
79%

ezt az eurós dolgot nem értem, ha eurót vettek, azt miért nem tudják odaadni neked?

másrészről ha úgy érzed, hogy sok a konfliktus a pénz miatt, akkor itt lenne az ideje diákmunkát vállalnod, ha lenne olyan pénz amit te keresel meg, akkor kicsit függetlenedni tudsz a szüleidtől és szerintem jobban éreznéd magad tőle.

2017. ápr. 2. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!