Szülők mit reagálnátok, ha a 12 éves lányotok ezt a videóklippet nézte volna?
Semmit,mondjuk úgy hogy letiltottam volna neki a Youtube-ot.
Illetve szűrőprogramot álítottam be volna naki.Amúgy meg megmondtam volna neki hogy ehez a klipp megnézéséhez túl fiatal vagy.
Kezdjük ott hogy a videó eleve korhatárosra van jelölve... semmit nem reagálnék mert eleve gyerekzárra vágnám a youtubet.
Tessék még leirás is van erről hogy hogyan kell:
Jó tudom nem magyar de képekkel elvan látva.
Megnézném vele, átbeszélnénk, hogy mi történt, mit értett belőle stb.
Aki úgy gondolja, hogy a tiltás tud működni egy olyan világban, ahol 6 évesek is iPhone-al szaladgálnak, (netkapcsolattal) az egy icipicit le van maradva. Ahhoz, hogy működőképes legyen a tiltás, ahhoz eléggé elszigetelt környezetben kell nevelni a gyereket, ami később hátrányos lehet számára.
Nem egy olyan mobiltelefonos applikáció létezik ami live streamet biztosít a mai netcelebségre vágyó gyerekeknek (van ahol a kapott ajándékot pénzre be lehet váltani és kivenni a számládra), és rengetegen csak a like-ért és nézőszámért képesek vetkőzni vagy sextingelni. Nem elvétve hanem sorozatban látni olyan eseteket amikor bőven 14 éven aluliak teszik ezt és képesek a hírnévért cserébe twerkelni vagy vetkőzni és szó szerint prostituálják magukat a figyelemért cserébe. A mai gyerekek nem is tisztelik a saját testüket, eszköznek használják fel.
Mindezt úgy, hogy nem kell hozzá semmi más csak egy kamerás okostelefon és internet, ami ma már szinte minden gyereknél ott van. A szülő nem ellenőrzi mit csinál, eleve nincs is vele mikor az iskolából hazaér a gyerek és ő még dolgozik, nem is tud róla hogy mennyien (napi szinten több tíz eset) csinálják ezt.
Ha meg akarod védeni valamitől a gyereked, messze nem egy provokatív youtube-videóklip a probléma, hanem a felelős internethasználat és szülői kontroll hiánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!