Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy ott szeretném hagyni az egyetemet (megint)?
a 24 éves válaszoló válaszai nagyon tetszenek, és valóban jó tanácsok lennének egy céltudatos ember számára.
De Kérdezőnk maga sem tudja, mit akar, az évek pedig mennek. Sajnos sima érettségivel egy bizonytalan ember csak nagyon gagyi állásokat találhat. Így az "átmeneti" időszak nagy megpróbáltatás lenne, és nem nagyon látszik semmi garancia arra, hogy egy rossz munkahely taposómalmában kibontakozna valamilyen szép jövő képe.
Mivel az egyetem szinte már kész is van, ezt szerintem is be kéne fejezni. Utána és közben is lehet még gondolkodni, és diploma után is lehet továbbtanulni, ha úgy alakul.
"Mit szólnál hozzá, hogy ha apádék nem mennének be reggelente dolgozni, mert várnák, hogy letisztuljanak a dolgaik. Akkor most nem tudnál min írni."
Ez meg azért hibádzik, mert ők nem egy olyan korban nőttek föl, amikor mindenféle életutat lehetett választani. Cserébe gyakori volt a családi szakma folytatása. Ha úgy tetszik, a mai generáció megkapta a szabadságot, de ezzel együtt elvesztette a biztonságot. Egyébként van, aki utálja a munkáját, és nem is tud hatékonyan dolgozni, szerintem mindent meg kell tenni, hogy valaki ezt elkerülje.
Amúgy egy felnőttnek is kell idő, mire eljut odáig, hogy tudja, mit akar. A kérdező még nem 30< éves. Megjegyzem, én sem. Azért remélem, hogy lesz még belőlem valaki, mert igen jók a képességeim, a gondjaim lelki eredetűek. A 24 éves válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!