Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a szüleimnek,...

Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy ott szeretném hagyni az egyetemet (megint)?

Figyelt kérdés
Már ott hagytam egy szakot 2 éve is, a másikon most vagyok másodéves, de az az igazság, hogy büfészakra járok, aminek igazából semmi értelme, ezzel a végzettséggel nem fogok előrébb jutni, úgy érzem, hogy elvesztegetett idő, így semmi kedvem/energiám elvégezni a feladataim, készülni a vizsgákra, sokkal inkább dolgoznék. A szüleim eröltették rám az egész egyetem-dolgot, gyorsan kellett döntenem, hogy akkor mire szeretnék járni, pedig igazából szerettem volna pár évet kihagyni a gimnázium után, hogy magamtól alakuljon ki bennem az igény, hogy tanulni szeretnék és tudjam, hogy pontosan mi az, aminek tényleg lenne is értelme, mert ennek így nincs. Viszont nekik csak az számít, hogy legyen egy diplomám minél hamarabb. Tudom, hogy végzettség nélkül nyilván nem kapnék jelenleg jó munkákat, de ahelyett, amit most csinálok az egyetemen, bármi jobb lenne. Nem merem elmondani a szüleimnek, mert tudom, hogy nagyon ki lennének borulva (teszem hozzá jogosan), de tudom, hogy ezt így nem szeretném tovább csinálni...
2017. márc. 28. 16:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos aki 26-28 évesen még önmagát keresi még 40 évesen sem fogja megtalálni. Minden életkornak megvan a maga teendője. Akinek 24 évesen még nincsen egy diplomája de még szakmája sem - mert különböző kifogásokkal halogat- több év hátránnyal indul minden téren. Még el sem kezdte az önálló életét, nem tud semmit felmutatni, de már is kivan bukva. Mi lesz veletek a munka világába? Időre kell menni dolgozni, túlórák, szemétkedő a kollégák, magánélet, család stb. LEHET, HOGY EMIATT HÚZZÁTOK AZ IDŐT? Az élet nem a csodavárásról szól. Ha valaki tudja magáról, hogy büfé szakra jár, olyan mintha a büfében ülne egész nap!!! Kidobott pénz, energia, idő. Nem a szülőknek kell tanulni, hiába a végzettség attól még nem szakember valaki. Szakember több év után lesz valaki, vagy még akkor sem.
2017. márc. 31. 20:02
 22/25 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint számomra mar nincs remény.
2017. márc. 31. 22:33
 23/25 anonim ***** válasza:
70%
Mit szólnál hozzá, hogy ha apádék nem mennének be reggelente dolgozni, mert várnák, hogy letisztuljanak a dolgaik. Akkor most nem tudnál min írni.
2017. ápr. 1. 19:20
 24/25 anonim ***** válasza:

a 24 éves válaszoló válaszai nagyon tetszenek, és valóban jó tanácsok lennének egy céltudatos ember számára.

De Kérdezőnk maga sem tudja, mit akar, az évek pedig mennek. Sajnos sima érettségivel egy bizonytalan ember csak nagyon gagyi állásokat találhat. Így az "átmeneti" időszak nagy megpróbáltatás lenne, és nem nagyon látszik semmi garancia arra, hogy egy rossz munkahely taposómalmában kibontakozna valamilyen szép jövő képe.

Mivel az egyetem szinte már kész is van, ezt szerintem is be kéne fejezni. Utána és közben is lehet még gondolkodni, és diploma után is lehet továbbtanulni, ha úgy alakul.

2017. ápr. 5. 21:38
 25/25 anonim ***** válasza:

"Mit szólnál hozzá, hogy ha apádék nem mennének be reggelente dolgozni, mert várnák, hogy letisztuljanak a dolgaik. Akkor most nem tudnál min írni."

Ez meg azért hibádzik, mert ők nem egy olyan korban nőttek föl, amikor mindenféle életutat lehetett választani. Cserébe gyakori volt a családi szakma folytatása. Ha úgy tetszik, a mai generáció megkapta a szabadságot, de ezzel együtt elvesztette a biztonságot. Egyébként van, aki utálja a munkáját, és nem is tud hatékonyan dolgozni, szerintem mindent meg kell tenni, hogy valaki ezt elkerülje.

Amúgy egy felnőttnek is kell idő, mire eljut odáig, hogy tudja, mit akar. A kérdező még nem 30< éves. Megjegyzem, én sem. Azért remélem, hogy lesz még belőlem valaki, mert igen jók a képességeim, a gondjaim lelki eredetűek. A 24 éves válaszoló voltam.

2017. ápr. 5. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!