Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengedjem ezt a 15 éves...

Megengedjem ezt a 15 éves lányomnak?

Figyelt kérdés

Iphone 6s okostelefont szeretne. Összegyüjtött belőle már xy mennyiségű pénzt , a többit mi fizetjük.

Amiatt aggódom hogy emiatt nagyon nem e fogják bántani , hogy elkényeztetett kis... Stb . értitek szerintem mire gondolok.

Szóval ti megengednétek neki ,vagy túl fiatal az ilyesmi kütyükhöz?

2017. márc. 27. 15:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
54%
Semmivel sem lenne kevesebb az élete, ha fele vagy harmadába kerülő telefont kapna. A maradék pénzen inkább kiránduljatok vagy költsétek ruhára, hobbira vagy bármi másra de teljesen értelmetlennek tartom a drága kütyüt a gyereknek, meg úgy általában bárkinek. Talán ha olyan körökben mozog egy felnőtt ahol ez számít, mert megnézik pl. üzletembereknél azt mondom kellhet. Magyarázd el neki értelmesen, hogy csak a reklámok meg a kiüresedett korszellem hiteti el vele hogy arra szüksége van. Sokkal lényegesebb és értékesebb dolgok is vannak az életben, mint egy luxustelefon. A helyedben egy tartalmasabb értékrendre nevelném. Félő hogy ezzel elkéstél.
2017. márc. 27. 16:07
 12/32 anonim ***** válasza:
34%
Megengedném neki ha szeretné de jobban kell vigyázni rá mint más telefonra.
2017. márc. 27. 16:21
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
Ha tehetném megvenném. Miért ne? Pl ha egy kislány vágyik egy drágább babára, mert látta a tévében, te inkább megveszed neki a piacon 1500-ért a gagyi babát, csak mert az is ugyanúgy baba?
2017. márc. 27. 16:27
 14/32 anonim ***** válasza:
26%
Itt nem egyszerű babáról van szó, hanem egy luxusról, és te nem gagyit vennél helyette hanem egy középkategóriásat. Nagyon nem mindegy.
2017. márc. 27. 16:55
 15/32 anonim ***** válasza:
16%
Szánalmas sok tini, hogy milyen igényeik vannak. Miért csak iphone telefonban lehet gondolkozni ? Azért sem vennék egy 15 éves gyereknek ilyen luxus terméket. Mégis minek ? Zenét hallgatni, netezni, fotózni jó az olcsóbb márka is. Nem nevelnék belőle ilyen felszínás 3,14 csát. Undorítóan anyagias sok gyerek.
2017. márc. 27. 17:06
 16/32 anonim ***** válasza:
87%

Mindig megdöbbenek itt a válaszokon... Mondjuk mit csodálkozok, itt egy csomóan kidobják otthonról a 18 éves gyereküket, ha középiskolás még, akkor is.

Kérdező, vedd meg neki nyugodtan. Ma már minden második ember szifonnal szaladgál, semmi különleges nincs benne. Csak vigyázzon rá és mindig legyen tokban. Talán arról beszélhetnél vele, hogy inkább egy 5se-t vegyetek. Ugyan azt tudja, mint a 6s, csak nem tepsi méretű. Könnyebb tartani, könnyebb tárolni, kevésbé sérülékeny.

2017. márc. 27. 17:12
 17/32 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom miről beszél itt a sok gyökér. Az ájfón luxus? Mióta? Minden proli ilyennel rohangál. Veszik hitelre...

Ha telik rá, akkor miért ne lehetne ilyen telefonja valakinek? Biztos ti is csináltok olyasmit, ami mások szerint fölösleges, meg pénzkidobás. Szinte biztos vagyok benne, hogy van olyan a válaszolók közt aki bagózik és/vagy piál. Az nem pénzkidobás? De gondolom ti vagytok az elsők akik fölháborodnak, ha ilyesmi szóba kerül.

2017. márc. 27. 17:20
 18/32 anonim ***** válasza:
41%
Igen ez a baj, hogy a prolik veszik, pláne hitelre. Ha esztelen prolit akarsz a gyerekből nyugodtan.
2017. márc. 27. 17:34
 19/32 anonim ***** válasza:
5%
Ki az a hülye aki tesiórán az öltözőben hagyja a telefonját? A lányodnak valószínűleg fogalma sincs a telefonokról. A Noa H10 olcsóbb és mindenben jobb az iPhone 6S-nél.
2017. márc. 27. 18:35
 20/32 anonim válasza:
34%
Nem tudom mennyire aktuális a téma de itt egy korosztálybeli válasza is. 16 éves vagyok és én azt mondom h nem kéne. Az biztos h szivatnák. Eleinte biztos. De ez csak irigység lenne. Gyorsan elmulik. Én inkább azért mert gyüjtse össze rá saját maga a pénzt. Dolgozzon meg érte. Rendes munkával. Jo fezetésü diákmunkák vannak dögivel. Én is igy kerestem meg a mostani telom. Közép árkategóriás p9 light 70k ért. Csomot kuporgattam és nagyon megbecsülöm. At biztos h 10 évig minimum használni szeretném. Jobb a gyerek személyiségének is ha van egy kis kihivás az életében és nem mindent megkap.
2017. márc. 27. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!