Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hisznek bennem?...

Miért nem hisznek bennem? Nagyon rosszul esik.

Figyelt kérdés

Elvált szülők gyermeke vagy. Apukám nevel minkek, a nővéremmel együtt.

14 éves vagyok. A suliban ez az utolsó évem. 4,7 az átlagom.

Apukám és a nővérem sokszor mondták, ha arról beszéltem, hogy én angol nyelvtanár szeretnék lenni, és hogy mindenképp szeretnék elköltözni Ausztriába, miután elvégeztem az egyetemet, hogy "úgysem fog sikerülni". "Ne beszéljek hülyeségeket." "Ez nem fog megvalósulni úgy sem."

Ha szóba hozom a jövőmmel kapcsolatos terveimet, mindig azt mondják, hogy nem fog sikerülni.

Nagyon rosszul esik, hogy nem hisznek bennem.

Nekem vannak céljaim az életben, és szeretném megvalósítani.

Jelentkeztem is egy közepes erőséggű Gimnáziumba. Megírtam a felvételit, és az ideiglenes sorrend szerint az 5.vagyok.

Miután apukám, és a nővérem megtudta hogy jó eséllyel bekerültem a suliba, akkor is azt mondták,hogy "Semmi nem lesz belőlem még így se."

Miért nem hisznek bennem?

14/L

2017. márc. 24. 18:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%
10: Én is előbb tudtam németül.
2017. márc. 24. 19:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Még valami. Egyfajta paranoiának vagy rögeszmének kell tekinteni ezt a meggyőződésüket, hogy nem sikerülhet, mert az is.

Nagypapám akkor kapta a legnagyobb pánikrohamait, hogy el foguk szegényedni, amikor a legsikeresebb üzletet kötöttük, és zsinórban mázlink volt.

2017. márc. 24. 19:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az álmod a tiéd. Magadat nem adhatod fel.
2017. márc. 24. 19:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Mintha magamról olvasnám, engem annak idején apám konkrétan kinevetett. És ha hiszed, ha nem utólag azt mondom, hogy engem az vitt előre az egyetemen. Mindig azt mondtam magamban, hogy ha beledöglök is megcsinálom!

Aztán Apám volt a legbüszkébb a családban, mikor jelesre államvizsgáztam.

Úgyhogy hajrá, előre! Ne feledd: "csakazértis"!!!

2017. márc. 24. 19:30
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

11-es: Próbáld meg németröl tanulni, akkor sokkal könnyebb.

Amit meg írtam, az nem az én véleményem csak, hanem a legtöbben így vannak vele.

2017. márc. 24. 19:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mert valószínu ok sem vitték sokra. Az emberek legtobbszor lenézik azt aki nagyot mer álmodni.
2017. márc. 24. 20:53
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

15: A német agglutináló nyelv, nagyjából magyarról németre szótagról szótagra le kell fordítani mindent, és ragozott szóként ugyanazt fogja jelenteni, mint a magyar.

Angolul nincsenek ragok, és ezért nem tudom megkülönböztetni a szavak szófaját és mondatban betöltött szerepüket sem, ez a nagy bibi. Meg olyan sok jelentése van a szavaknak, lövésem sincs, mi alapján jelenti pont azokat a dolgokat egy szó.

Én emlékeim szerint magyarul is úgy tanultam meg, hogy láttam magam előtt a levegőben a mondat- és szóelemző ábrákat. Ez hiányzik nekem angolban,ha tudsz olyan tanárt, aki az angolt el tudja magyarázni nekem a leíró nyelvtan mentén, akkor szólj.:)

2017. márc. 24. 21:24
 18/21 anonim ***** válasza:
44%

"15: A német agglutináló nyelv, nagyjából magyarról németre szótagról szótagra le kell fordítani mindent, és ragozott szóként ugyanazt fogja jelenteni, mint a magyar."

Hát ezzel nem értek egyet, a magyart ha megpróbálod szó szerint lefordítani, azt egyetlen német sem fogja megérteni. (25 éve élek Németországban és igen vicces, amikor a gyerekeim valamit "szó szerint lefordítanak" valamelyik irányba, idöbe telik, mire sikerül megérteni, de csak akkor, ha "visszafordítjuk")

"Angolul nincsenek ragok, és ezért nem tudom megkülönböztetni a szavak szófaját és mondatban betöltött szerepüket sem, ez a nagy bibi."

Egy nyelvben nem szófajokat kell keresni, hanem értelmet, akkor meg lehet érteni mindenféle elemzés nélkül is.

"Meg olyan sok jelentése van a szavaknak, lövésem sincs, mi alapján jelenti pont azokat a dolgokat egy szó."

Az egyes jelentéseknek a legtöbbször valami régi közös eredete van (meg vannak olyanok is, amik csak véletlen ugyanolyan alakúak), de itt sem összefüggést kell keresni, hanem megtanulni. (Nekem a legegyszerübb volt, ha szövegeket tanultam meg, nem külön szavakat)

"Én emlékeim szerint magyarul is úgy tanultam meg, hogy láttam magam előtt a levegőben a mondat- és szóelemző ábrákat."

Bocs, de ez mikor volt? Vagy a magyar nem az anyanyelved?

"Ez hiányzik nekem angolban,ha tudsz olyan tanárt, aki az angolt el tudja magyarázni nekem a leíró nyelvtan mentén, akkor szólj.:)"

Én nem nyelvtan alapján tanulom, hanem a nyelvhez keresem meg néha a nyelvtani szabályokat.

2017. márc. 24. 21:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok, de azért nem ennyire. De én is sokszor azt hiszem, hogy nem hisznek bennem, nem hiszik el, hogy jó felnőtt lesz belőlem, stb.

Szerintem próbálj meg ne velük foglalkozni (tudom hogy nem könnyű), adj bele mindent és ha sikerül elérni a céljaidat, majd jól meglepődnek és sajnálják majd, hogy nem hittek benned.

2017. márc. 25. 08:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Még ha nem is hisznek, elérheted a céljaid.:)
2017. márc. 25. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!