Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 éves vagyok, anyuval élek...

14 éves vagyok, anyuval élek (elváltak szüleim 2 éves koromba) most hirtelen elfelejtettem, hogy 14 vagy 16 éves kortól van az hogy a biróságon én dönthetem el hogy mikor megyek apához és mikor nem?

Figyelt kérdés
Ugye eddig 2 hetente mentem. Meg még az lenne hogy meddig "kötelező"mennem?
2017. márc. 24. 11:01
1 2 3 4
 21/31 Noblesse Oblige ***** válasza:
30%

Ez nálam úgy nézett ki, hogy szóltam apámnak, hogy nem akarok menni hozzá többet. Utána a településünk illetékes gyámügyéhez elmentem apámmal, ahol a gyámügyön is elmondtam, hogy nem akarok menni. És nem is kellett többet menni 2 hetente.

Ezzel a lehetőséggel 3 éve élt az unokahúgom. Nem akart a nagybátyámhoz menni (meg is értem), mondtam neki, hogy menjen el a gyámügyre és mondja el, hogy nem akar menni többet. El is kísértem, el is mondta, hogy ő nem szeretne az apjával lenni, és nem is kellett többet mennie.

2017. márc. 24. 14:08
 22/31 anonim ***** válasza:
8%

Nos, én szabad elvű vagyok, és ha 14 éves lennék, akkor tojnék a jogszabályokra. Meg az összes bagázsra.

Engem senki ne ugráltasson jogszabályokkal ide-oda.

Ezt csinálják a kerti törpével.

2-os voltam és saját magam utaztam oda, ahova akartam.

2017. márc. 24. 14:35
 23/31 anonim ***** válasza:
16%

14 évesen megkérdeznek a bíróságon, gyerektartás meg addig van, ameddig nappalin tanulsz. Nem kötelező menned, ha betöltötted a 14-et, de ezt bíróságon intézik, ha apád nem fogadja el.

Kitartás!

2017. márc. 24. 15:21
 24/31 A kérdező kommentje:

18-tol a gyerektartas se kotelezo.tesom is nappalin tanult.

koszonom mindenkinek

2017. márc. 24. 15:23
 25/31 anonim ***** válasza:
24%

18 éves korodig menned kell, különben édesapád a gyámhivatalhoz fordulhat és kötelezhetnek. Édesanyádnak kutya kötelessége úgy nevelni, hogy akarj menni.

18 után már nem kötelező, de ha nem mész, akkor érdemtelenné válsz és tartásdíjat sem fog kelleni fizetni édesapádnak utánad.

2017. márc. 24. 16:40
 26/31 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem a 14 éves kérdezőt nem érdekli a jogszabály.

És ebben igaza is van.

Ezzel nem fog foglalkozni.

Tehát lehet nyomni a szabályokat, úgy sem tartja be.

2017. márc. 24. 20:10
 27/31 anonim ***** válasza:
65%

"18 éves korodig menned kell, különben édesapád a gyámhivatalhoz fordulhat és kötelezhetnek. Édesanyádnak kutya kötelessége úgy nevelni, hogy akarj menni."

Már belinkeltem, hogy 14 felett dönthet úgy önállóan a gyerek, hogy nem megy, még ha apuka indít is eljárást, a végrehajtását felfüggesztik, amíg a kapcsolattartás megváltoztatására a kérdezőék által indított eljárás le nem zárul. Ezért érdemes bemenni előbb a gyámhivatalba, ott bejelenteni, hogy nem kíván többet menni az apjához, és kész. Az meg hülyeség, hogy kötelessége az anyjának úgy nevelni, hogy akarjon menni, ha normális a légkör, úgyis akar, 14 éves a kérdező, nem hülye, csak fiatal. Senki nem fogja láncra verve elhúzkodni az apjához, akkor se, ha nincs még 18, pénzt meg úgysem kapna tőle.

2017. márc. 24. 20:45
 28/31 anonim ***** válasza:
43%

#27,

#26. vagyok, és szerintem Nálad a pont.

Hozzá tenném, hogy a 14 éves gyerekemből nem csinálnék műbalhét, - mert csak ártana és nem segítené, (ez nem a 27-esnek szól mert korrekt választ írt).

A felnőtteknek és a jogszabályoknak a 14 éves helyében, én mutatnék egy kézmozdulatot.

Meg az összes szabályzatnak.

Ezt nem ragoznám részletesen. :/

A 14 éves gyerekem a legfontosabb, hogy Ő hogyan dönt.

Mert az Ő boldogsága és öröme a szempont, nem a szabályok betartása.

Az anya a gyerekemnek a legfontosabb, bármilyen krízisben is ott vagyok mellette.

A bíróság és az exem, játszhatja a társadalmi etikettet.

Nekem a gyerekem mellett a helyem.

2017. márc. 24. 21:01
 29/31 anonim ***** válasza:
30%
Aki Mindenkit lepontoz, irhatna jobbat.
2017. márc. 24. 21:27
 30/31 anonim ***** válasza:
18%

Na látod #28, emiatt az "anyai gondolkodás" miatt volt igen helyes és szükségszerű az, hogy a kapcsolattartás akadályozása bekerült az új Btk-ban a börtönnel fenyegetett tényállások közé. Mert láthatóan vannak anyucik, akik csak abból értenek....

Emlékeztetőül:

Kiskorúval való kapcsolattartás akadályozása

Btk. 210. § (1) Aki a hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is önhibájából akadályozza, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Nem büntethető az elkövető, ha a kapcsolattartást az elsőfokú ítélet meghozataláig megfelelően biztosítja, és az elmaradt kapcsolattartási formák pótlását megkezdi.

2017. márc. 24. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!