14 éves vagyok, anyuval élek (elváltak szüleim 2 éves koromba) most hirtelen elfelejtettem, hogy 14 vagy 16 éves kortól van az hogy a biróságon én dönthetem el hogy mikor megyek apához és mikor nem?
Nem kötelező menned, arra végképp nem kényszeríthet senki, hogy ott aludj. Apád nyugodtan fordulhat ügyvédhez, téged is meghallgatnak, semmi bajotok nem lesz.
Még annyit: két dolgot gondolj át, az egyik az, hogy mit jelent a "b..szogatás"? Kamasznak sokszor az is piszkálásnak minősül, ha elvárják tőle, hogy tanuljon rendesen, tegye a dolgát, ha ilyesmiről van szó, ezért nem érdemes megszakítani édesapáddal a kapcsolatot, mégiscsak a szülőd. A másik, hogy ha továbbtanulnál, középiskola után a tartásdíj nem jár automatikusan, jó eséllyel érdemtelenség miatt nem ítéli meg a bíróság, ha tojsz apád fejére.
nem,pl ha rosszul mondok 1 szot mar lebsznak erte,multkor rossz kedvem volt es elsirtam magam akkor jottek azzal hogy tuti azert sirok mert ott kell lennem es fogadja el apam h ellene nevelt az a bdosqrva(ezt anyara ertettek)elottem szidjak anyumat stb.megmondjak kivel baratkozzak kivel ne.feltorik facem es azt olvassak hogy anyaval mit beszelek,3 eve anyara kuldtek a gyermekjoletiseket mert delutan 4-kor 3 13-14 eves baratnommel setaltunk:)
valoban a penze kell neki igen..mikor ram nem kolt 1 forintot se,ha igen azt se szivesen.pl multkor 500 ft se volt amit vettek nekem es nem lopjak a pénzt..felesége gyereket meg minden heten 25 ezerrel kuldik vissza koleszba.ruhakat azokat hordom ott amit 11 évesen kaptam toluk,ruhat utoljara decemberbe vettek az is pizsama.azelott meg 11 evesen.fizeti a gyerektartast onnantol en ne kerjek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!