Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell terhesen úgy...

Miért kell terhesen úgy bánnia velem, mintha gyerek lennék? Ha nem most tanulom meg ezeket, mikor?!

Figyelt kérdés

Jelenleg anyukáméknál lakunk, mert a házunkat átalakítják. 31 hetes terhes vagyok, de mióta itt vagyunk, az anyám teljesen gyerekként kezel...

Ma teljesen kiakasztott, mert egész reggel gofrit szerettem volna enni eperrel és nutellával, mondta a vőlegényem, hogy akkor ha megyünk ebédelni, majd elmegyünk utána gofrizni is. De 11-kor szólt, hogy fél 1-re megy hozzá egy ügyfél és tegyük át ezt estére. De úgy gondoltam, inkább meglepem és sütök én, azért nem akkora tudomány a gofrisütés. Erre anya nekem esik, hogy menjek a konyhából, majd ő később megcsinálja és 10 percen át azt hajtogatta, hogy én ehhez nem értek, bízzam rá. De Istenem, május elején lesz egy babám, akinek egy idő után majd többet is kell adnunk a tápszernél, akkor majd mit mondok?

Hogy várjon, szólok a mamának, hogy mit hozzon?!

Igen, nem vagyok egy konyhatündér, aki képes egy több fogásos vacsorát megcsinálni egyedül. De 21 évesen azért képes vagyok megsütni néhány gofrit és megmosni egy tál epret... Még 2 hétig kéne itt lennünk, de egyre jobban gyerekként kezel, mintha egy 4 éves kislány lennék, akit nem szabad a konyhába engedni egyedül.

Szerintetek beszéljek vele? Vagy hagyjam rá?

De attól félek, hogy akkor csak rosszabb lesz...

2017. márc. 23. 11:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%

Nekem a férjem volt ilyen amikor kismama voltam. Írtad a vezetést,hát nálunk konkrétan azt akarta megtiltani, pedig csak a városban vezettem.Egyszer haza àllított egy lapos talpú cipővel,(még a mamám is divatosabbat hord),hogy ezután azt használjam mert mi lesz ha elesek a magassarkúban!Akkor még hasam se volt.Sorolhatnám még, volt sok hajmeresztő dolog.Mos tíz évvel később meg rá kell szólnom a boltban, hogy ő hozza a kosarat.

Szóval vannak akik túlféltik a kismamákat.

2017. márc. 23. 14:03
 22/27 anonim ***** válasza:
72%

Miért kell lehurrogni, mert 21 évesen lesz egy kisbabája?

Az utcára szüli? Úgy vettem ki az írásából, hogy nem!

Hova szülessen egy baba, ha nem egy szerető családba?

Vagy várjon még 10-15 évet, amikor már lehet évekig próbálkozni, az a hozzászólásokból úgy tűnik jobb lenne...

Kedves Kérdező! Írtad, hogy 18 éves korod óta nem laksz otthon. Szerintem anyukád most kapott az alkalmon, hogy újra "babusgathat", egy időre "visszakapta" a lányát. Szerintem élvezd ki ezt a két hetet, utána úgyis megint Te vezetheted a saját háztartásotokat. :)

Jó babázást :)

2017. márc. 23. 15:09
 23/27 anonim ***** válasza:
79%

Mikor értik már meg az emberek, hogy mindenki akkor szül gyereket, amikor akar...

Ne idegeskedj a sok hülye válasz miatt, senkinek semmi köze ahhoz, hogy te mikor, hova, milyen anyagi helyzetben szülsz gyereket.

Anyukád is biztos ideges a baba miatt, szerintem csak próbál mindent megtenni, hogy neked minél kényelmesebb legyen. Nem tudom, hogy van-e már unokája, ha még nincs, akkor lehet, hogy még neki is új ez a helyzet és nagyon izgul a baba miatt. Szerintem mondd meg neki, hogy örülsz, hogy próbál minél többet segíteni, viszont mindenképpen kérd meg, hogy hagyjon téged is dolgozni a ház körül, mert nem beteg vagy, csak terhes :)

2017. márc. 23. 15:21
 24/27 anonim ***** válasza:
76%

25 vagyok, ugyan még nem vállaltam gyereket, de anyukám dettó ugyanezt csinálja velem. pedig én tényleg megfőzöm a 3 fogásos vacsorát/ebédet, sőt adok neki tippeket, mit hogyan tehet finomabbá. Azonban ha haza látogatunk a férjemmel, mint egy gyerek úgy vagyok kezelve :D kislányom így meg úgy. A férjem meg beszáll a buliba- kértem is, ha gyerekünk lesz, azért ne járassanak már le előtte, ha lehet... mert akkor egy ideig nem lesz "nagymamázás".

Szóval sok vita van mögöttem is, máshogy nem ért szép szóból.

2017. márc. 23. 16:33
 25/27 anonim ***** válasza:
34%
Most a hormonok miatt kattogsz ekkora hülyeségen vagy alapból ilyen irritáló a természeted?
2017. márc. 23. 16:45
 26/27 anonim ***** válasza:
77%

Mielőtt elköltöztél otthonról, csináltál ilyeneket? Nekem akkor volt ilyen egy ideig anyukám, amikor a gimi után a kollégiumból hazakerültem. Ha tudta, hogy négyig van programom, és fél ötkor még nem voltam otthon, már hívott, hogy hol vagyok. :) Takarítani, főzni alig akart engedni. Gondolom az maradt meg benne, hogy 14 évesen még nem voltam egy konyhatündér, sok mindent megcsináltam már, de 3 fogásos ebédeket még nem. Valami ilyesmi nem lehet a háttérben?

A másik meg, amit már előttem is írtak, hogy biztosan félt, hajlamosak az emberek ilyenkor túlaggódni mindent. Üljetek le, mondd meg neki, hogy kedves hogy segíteni akar, de már felnőttél, ezeket magad is meg tudod csinálni. Aztán ha nem változik a helyzet, két hét múlva már úgyis mehettek, addig fél lábon is kibírod.

2017. márc. 23. 16:49
 27/27 anonim ***** válasza:
71%

Anyukádnak mindig gyerek leszel, velem is így bánik anyukám, előbb szólt rám, hogy vegyek fel zoknit, de hát ha hazajövök, akkor erre fel kell készülni :D

Még azt akartam írni, hogy nagyon tisztellek, amiért le merted írni a tápszer szót, mert biztos volt, hogy rögtön betalál egy szoptatónáci, de NEM tartozol magyarázattal, hogy miért tápszer. Jó babavárást!

2017. márc. 23. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!