Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok arról a...

Ti mit gondoltok arról a szülőről aki leszarja, hogy a gyereke milyen tanuló?

Figyelt kérdés
A gyerek se foglalkozik vele igazán, de főleg a szülők nem. Ha a gyerek úgy gondolja, hogy ezt most nincs kedve megtanulni és eggyesre írja, akkor se szidják le vagy szólnak rá. És még a kötelező olvasmányokat se kell elolvasnia. Milyen szülők az ilyenek akik hagyják a gyereket megbukni?

2017. márc. 21. 06:37
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
53%

Ezért le fognak pontozni sokan, de szarok rá.

A példádból az jön le nekem ("még a kötelező olvasmányokat se kell elolvasnia"), hogy te az általános műveltséghez tartozó, tölteléktantárgyak leszarásáról beszélsz. Bár az én szüleim is szartak volna rá, és nem csesztetnek vele folyton éveken át. Mire jó? Ugyan már. Én se olvastam el szinte semmit, és mégis normális felnőtt lettem, aki nem a sablonos világnézeteket vallja. Szakmákkal, diplomával, nyelvvizsgával stb. A szakmáimat becsülettel megtanultam, mert az érdekel, és ér is valamit, szemben a gimnázium, vagy az ált.isk töltelék tantárgyaival. Nem azt mondom, hogy ne legyen rálátása a gyereknek az irodalom vagy a történelem dolgaira, de nem kéne ennyire forszírozni, ahogy tették nálunk, teszik ma is. Évente több kötelező olvasmány, ami sokszor többszáz oldal... Fölösleges. Legyen tisztában olyanokkal, hogy pl Petőfi ki volt, mikor élt, kb milyen szemlélet köthető hozzá, stb. De ne az legyen a tanárok legnagyobb élvezeti faktora, hogy a gyerekeket, akiknek főként még a gondtalan élet lenne a dolga többszáz oldalas, unalmas olvasmányokkal traktálják. Mert az én generációm (mai 30-asok) nagy része főként azért nem olvas, mert fiatalon egy kötelező dolog volt, unalmas, sablonos olvasmányokkal, és így az olvasással kapcsolatban nincsenek pozitív élményei. Persze vannak kivételek, de ezek javarészt a "stréber vérpistikék", nagy SZTK keretes szifonszemüveggel, akiknek hamarabb lesz több diplomájuk mint egy csajuk, stb.

Az "általános műveltség" dolgait felőlem leszarhatja a lányom, ha látom, hogy van olyan dolog ami érdekli. Szerezzen egy kézzel fogható, szép szakmát, amit szívvel-lélekkel képes csinálni, ez a fontos, nem az, hogy idézetekkel meg eseményekkel/évszámokkal tudjon dobálózni.

Valahogy "bekkelje" azt a sajnos sok évet, amíg olyat tud tanulni, ami érdekli is, ennyi a lényeg. Szidni, vagy eltiltani valamitől (illetve bűntetni) rossz jegyért, rossz tanulmányi eredményekért én soha nem fogom, mert azzal nálam is csak azt érték el, hogy mégjobban megutáltam az egészet, mégannyira se tanultam pl a gimi alatt, stb, szóval ez nem járható út, szerintem.

Majd ő azt tudja. Ha van olyan, ami érdekli, akkor nem az általános műveltségén fog múlni, hogy hogyan boldogul az életben. Ha önbizalomra és talpraesettségre nevelem, az ezerszer többet ér a boldogulása szempontjából, mint az, ha elvárom a jó tanulmányi eredményeket.

2017. márc. 21. 08:40
 12/50 anonim ***** válasza:
70%
#11 És az ilyenekből lesznek azok, akik szerint I. Habsburg Tarzan magyar uralkodó volt.
2017. márc. 21. 09:07
 13/50 anonim ***** válasza:
50%

12: :))

Stimmel.

2017. márc. 21. 09:10
 14/50 anonim ***** válasza:
34%

12:

akkor az olyan ne menjen magát leégetni. Ezen felül lehet, hogy abban amihez ért, abban sikeres. Rám ragadt sokminden, mert szeretek "nyitott szemmel élni", így a világ dolgaira van rálátásom, de sok olyan témában, ami ezeket az általános műveltség dolgokat igényli elvéreznék, ezt nem tagadom. De nekem többet ér az, hogy a lakásban szinte bármit megjavítok ha kell, nem kell minden bajjal szervízbe vinni az autómat, mert én is meg tudok csinálni ezt-azt rajta, és nem okoznak általában gondot a "kétkezi" feladatok. Mert sajnos sokaknak igen. Szerintem az a szégyen kategória, ha pl a saját autódban, amivel nap mint nap közlekedsz nem tudsz egy retkes izzót kicserélni. Mert a már korábban említett "vérpistike" kategóriából ismerek nem egy ilyet. Én nem azért voltam rossz tanuló, mert hülye vagyok, meg nincsenek meg a képességeim, hanem mert egyszerűen nem érdekelt. És ha valami abszolút hidegen hagy, akkor akár vért is szarhatsz, akkor se fogod megtanulni (max beseggeled, de az addig is marad meg...)

2017. márc. 21. 09:24
 15/50 anonim ***** válasza:
82%

#14 Félreértés ne essék, én sem voltam stréber vérpistike suliban, sőt. Bár erős gimibe jártam, de azért nálam is sorakozott jó néhány 2-3-as a jegyek között, ahogy írod, azért, mert ami nem érdekelt, abban nehezen voltam jó. Az már más kérdés, hogy engem ezekben az esetekben nem lesz.artak a szüleim, mint amit a kérdező írt, hanem éreztetve volt velem, hogy ez azért ultragáz. :)

Hozzáteszem, egyetemen az engem érdeklő tárgyak miatt szinte végig kitűnő voltam, tehát értem, hogy mire gondolsz.

Ugyanakkor ettől függetlenül igenis az alapműveltség része, hogy ismerje valaki a magyar uralkodókat, a történelem nagyobb állomásait, hogy olvasson klasszikus irodalmat (lássuk be, ami nem kötelező, azokat ritka esetben van ideje elolvasni az embernek még akkor is, ha amúgy érdekelné), vagy hogy mondjuk ne keverje össze az alföldet a kisalfölddel.

Tény, hogy az iskola adhatna több gyakorlati oktatást, szerencsére ma már nagyon sok helyen tanítanak olyan dolgokat, amire szükség van a felnőtt életben (banki ismeretek alapszinten, önéletrajzírás és társai), de ettől függetlenül az alapműveltség KELL. És én azt látom szomorúan, hogy a mi korosztályunkból egyre többen gondolkodnak hozzád hasonlóan - a mai iskolások pedig ezért lesznek egyre ostobábbak és életképtelenek. Tisztelet a kivételnek.

2017. márc. 21. 09:50
 16/50 anonim ***** válasza:
57%
Aki a maii oktatási rendszerben mindent 5-ösre megtanul, annak nem nagyon van ideje élni, és később még megbánja.
2017. márc. 21. 09:52
 17/50 anonim ***** válasza:
56%
"Átlag magyar szülők. Nem hiába tart ott az ország, ahol." - Mintha egy tipikus udorító, hungarofób hangját hallanám, ORRmányos lények és elvakult libcsik álláspontjával fűszerezve. De sajnos egyre több ilyen ostoba f@52 van. Nem hiába ezért tart ott a VILÁG, ahol.
2017. márc. 21. 09:52
 18/50 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként arról az a véleményem, hogy igényelen emberek mindig is voltak, vannak és lesznek. Az átlag embernek nem fontos az alapműveltség, de valakinek még annyira se, hogy inkább lesz egy minimalista tróger gyökér. Igaz, így is le lehet élni egy életet, de nem biztos, hogy olya kellemes lesz. Fontos, hogy a gyermekeket rendre és tisztességre és fegyelemre neveljük, hogy boldoguljanak a közeljövőben. Az nem jó, ha hagyunk egy gyereket elbutulni.
2017. márc. 21. 09:58
 19/50 anonim ***** válasza:
65%
15, nem az általános műveltségen múlik az életképesség. Nem akarok belemenni. Én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mivel jár ha nem érdekel, de hajt a megfelelési kényszer, de mivel nem érdekel, így nem megy, és csak stresszelek, mert faterék meg elvárják. Én ennek a gyerekemet sose tenném ki. Rövid az élet, pláne a fiatalság, és ahogy az értelmesebb itt is írja, nem szabad lemaradni róla. Ha az teszi boldoggá, hogy tanul, tájékozódik, művelődik, akkor nem fogom neki tiltani, de ha nem teszi boldoggá, akkor nem fogom stesszelni miatta. Aki stresszben éli le a fiatalságát, nem lehet önmaga, a megfelelési kényszer hajtja (mert ha nem jól teljesít, akkor eltiltás meg bünti vár rá, stb) az később megpróbálhat hazudni önmagának, és a környezetének, de hogy nem lesz maradéktalanul boldog az életben, az tuti. Én is mai fejjel verem a fejem a falba, hogy régen mennyi olyannak rendeltem alá számomra sokkal fontosabb dolgokat, aminek ma garantáltan semmi hasznát nem veszem.
2017. márc. 21. 09:59
 20/50 anonim ***** válasza:
76%

rend, fegyelem, stb, ez mind nem a műveltséghez tartozik.

Én tisztességre nevelem a gyerekemet. Mindenkivel bánjon úgy, ahogy ő is elvárná maga felé, ez ennyire egyszerű. Utálok politizálni, de nézd csak meg a fent ülők nagy részét. Tutra tanult ember a többség, ezt nem vonom kétségbe. De tisztességesek? Én minden reggel szemen köpném magam, ha ilyen lennék. És hány van még alsóbb szinteken is...Akik tanult emberek, de gátlástalan férgek. Nem ezen múlik. Kicsit lesarkítva, egy analfabéta is lehet tisztességes, emberileg korrekt.

2017. márc. 21. 10:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!