Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem hagy békén! Mit tegyek?

Anyám nem hagy békén! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pco-s vagyok. van egy kis túlsúlyom . ( kb. 10 kg) Anyám egyszerűen nem hagy békén azt mondja h azért vagyok ilyen kövér mert állandóan csak eszek. Pedig nagyon keveset eszek. Ha suliba vagyok próbálok nem enni, ha eszek is akkor max. egy szendvicset. Meg itthon főtt ételt. Anyám mindig azt mondja hogy csak a csokit tömöm magamba az iskolába azért járok oda. Ha itthon eszek ahhoz is mindig van megjegyzése. ( miért merítek annyit , nekem nem kellene ennei stb. ) . Már rengetegszer véget akartam vetni ennek csak még nem mertem, vagy elköltözni innét. Mi lenne a megoldás? ha tehetem sportolok valamit , de mindig van egy kis túlsúlyom amit egyszerűen képtelen vagyok leadni
2017. márc. 14. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad alaposan, aztán beállítják a gyógyszereidet és a súlyod is helyreáll.

Az nem megoldás, hogy nem eszel eleget, mert az pont hogy lelassítja az anyagcserédet és még inkább zsírt fog raktározni a szervezeted.

Anyádat nem értem, tud a betegségedről, mégis beszólogat, ahelyett, hogy segítene ejutni egy normális, lelkiismeretes orvoshoz... sajnos magadnak kell elintézni ezeket a dolgokat. Anyuddal ne törődj! Szomorú, hogy ilyen, de ez van, csak magadra számíthatsz.

2017. márc. 14. 16:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Max. fogamzásgátló van rá . De azt sem szedhetem most jelen pillanatban :/
2017. márc. 14. 17:07
 3/4 anonim válasza:
0%
Nem tudom, hogy miért nem szedheted a fogamzásgátlót, de keress rá a Nuvaringre. Hüvelygyűrű, nagyon szeretem :)
2017. márc. 14. 19:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! A dokik nagy része nem ért a PCO-hoz, csak a fogamzásgátlót ajánlgatják. Én 10 éve tudom, hogy PCOS vagyok, úgyhogy hidd el, kitanultam a dolgot.

Először is a PCOS-t nem a nőgyógyász, hanem az endokrinológus kezeli. PCOS minden esetben együtt jár IR-rel. Ez az inzulinrezisztencia. Ezt vérvétellel állapítják meg, de fontos, hogy ne csak a sima vércukrot nézzék, hanem inzulin értéket is. Ezt a fajta vérvételt az endokrinológus írja ki (meg néhány nőgyógyász).

Az inzulinrezisztencia lényege, hogy túl magas az inzulinod, ebből lesz később a cukorbetegség. Egyik legfőbb tünete, hogy a felesleget képtelen vagy leadni, akármennyit sportolsz.

A megoldás kulcsa az étkezés. Pont nem jó, hogy alig eszel, mert az inzulinodat szinten kell tartani megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidráttal. Ebbe nem mennék bele bővebben, a legfőbb szabályok: napi 5szöri étkezés, fehér liszt és cukor kerülése.

A neten már sokminden fenn van róla, ha gondolod olvass utána.

2017. márc. 15. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!