Anyám nem hagy békén! Mit tegyek?
Szerintem menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad alaposan, aztán beállítják a gyógyszereidet és a súlyod is helyreáll.
Az nem megoldás, hogy nem eszel eleget, mert az pont hogy lelassítja az anyagcserédet és még inkább zsírt fog raktározni a szervezeted.
Anyádat nem értem, tud a betegségedről, mégis beszólogat, ahelyett, hogy segítene ejutni egy normális, lelkiismeretes orvoshoz... sajnos magadnak kell elintézni ezeket a dolgokat. Anyuddal ne törődj! Szomorú, hogy ilyen, de ez van, csak magadra számíthatsz.
Szia! A dokik nagy része nem ért a PCO-hoz, csak a fogamzásgátlót ajánlgatják. Én 10 éve tudom, hogy PCOS vagyok, úgyhogy hidd el, kitanultam a dolgot.
Először is a PCOS-t nem a nőgyógyász, hanem az endokrinológus kezeli. PCOS minden esetben együtt jár IR-rel. Ez az inzulinrezisztencia. Ezt vérvétellel állapítják meg, de fontos, hogy ne csak a sima vércukrot nézzék, hanem inzulin értéket is. Ezt a fajta vérvételt az endokrinológus írja ki (meg néhány nőgyógyász).
Az inzulinrezisztencia lényege, hogy túl magas az inzulinod, ebből lesz később a cukorbetegség. Egyik legfőbb tünete, hogy a felesleget képtelen vagy leadni, akármennyit sportolsz.
A megoldás kulcsa az étkezés. Pont nem jó, hogy alig eszel, mert az inzulinodat szinten kell tartani megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidráttal. Ebbe nem mennék bele bővebben, a legfőbb szabályok: napi 5szöri étkezés, fehér liszt és cukor kerülése.
A neten már sokminden fenn van róla, ha gondolod olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!