Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 évesen nem ihatok kávét?!

17 évesen nem ihatok kávét?!

Figyelt kérdés
Az helyzet hogy tegnap kb 5 órát aludtam. És az nap 10 órám volt+2 óra tesi az azt jelenti hogy 5kor elindulok otthonról és kb 8ra vagyok itthon. Na mondom most iszok egy jó kávét, életembe először elkészítem otthon. Erre kijön a szobájáaból és leolt hogy mit jépzelek hogy kávét iszom stb. Vendégségbe még egy cappucinót sem ihatok meg, ők mondják meg helyettem hogy "neki lesz egy tea" Mondom anyámnak hogy akkor veszek 2 energiaitalt, hát most istenem. Csak az nincs ingyen. Erre el kezett velem ordibáli hogy még gyerek vagyok, fejlődő szervezet még nem ihat ilyet. Szépen otthagytam és vettem energiaitalt a boltban, ÉS MÉG NEM HALTAM MEG.
2017. márc. 10. 05:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
85%
nincs a kávéval baj. Én kb 22 évesen kezdtem el kávézni, mert máshogy nem bírtam az iramot. Aztán egy időre leálltam vele, mert volt egy kis bibi, amit a kávénak tudtam be (illetve mindennel leálltam, amiben koffein van), aztán olyan melóm lett, hogy megint kávézni kezdtem. Napi 5-6, de néha több. Fejfájás miatt dokihoz mentem, ő azt javasolta, hogy ha a szervezetem így szokta meg, akkor az a napi 5-6 kávé maradjon, se több, se kevesebb, mert mindegyik okozhat fejfájást. Illetve ha sok kávét iszom, akkor ilyen hülye rosszullét kap el, hányingerrel, szédüléssel. Tehát meg kell találni azt a mennyiséget, ami NEKED, személy szerint optimális, nekem ez az 5-6 kávé naponta. Az, hogy "fejlődő szervezetnek" nem egészséges, az nettó baromság. Tényleg olyan 13-14 éves kortól a napi 1-2 kávétól semmi baja nem lesz az embernek, valóban, még egészséges is. Amikor párom terhes volt, neki a nődoki is megmondta, hogy napi 1, max 2 kávét nyugodtan megihat, nem lesz tőle semmi baja se neki, se a babának. Annyi hatása lett a picire, hogy amikor még kicsi volt, és sírt (bármi miatt), én kávéivás után ráfújtam a "kávé illatot", és abbahagyta a sírást, és elkezdett vigyorogni. Szóval a kávé se mmiképpen se káros normális keretek között. A koffeinmérgezés pedig bár létező jelenség, de egy 60-70 kilós embernek kb 30 kávét kellene meginnia 24 órán belül ahhoz, hogy ez fennáljon. Szóval, szinte lehetetlen "túladagolni", ha csak nincs valami olyan betegséged (szív, stb), ami miatt kifejezetten azt ajánlja az orvos, hogy kerüld a koffeint.
2017. márc. 10. 08:51
 12/35 anonim ***** válasza:
90%
Egy egészséges embernek nem okoz problémát ennyi koffein. Én, mint aki bizonyos betegségek miatt akár egy bögre fekete teától rosszul van mondom, hogy igyad azt a kávét. :D Ha a szervezeted nem reagál rosszul a koffeinre, ami ugyebár már kiderült volna az energiaital és a tea által, a kávé, kóla, stb ugyan úgy nem csinál semmilyen problémát. Természetesen a mérték a fontos mindennél, illetve igaza volt az előzőeknek abban, hogy bizonyos teák tartalmazhatnak annyi koffeint simán, mint egy kávé. Viszont inkább igyál sutyiba kávét, mintsem energiaitallal pótold, mert sajnos az energiaital tényleg nem tartalmaz túl sok értelmes dolgot, a kávéval és a teával ellentétben.
2017. márc. 10. 08:54
 13/35 anonim ***** válasza:
44%

Semmi bajod nem lesz a kavetol. Nyugodtan megihatod

En 15 eves korom ota kavezom. Persze nem kell tobbet inni mint napj 1 vagy 2. De tobbre mesz mint egy energiaitallal. 2 olyan kb feler 5 kaveval

Na az baromi nem jo hosszann fogyasztani

Ilyezt en meg se kerdeznek

Lefoznem es automatikusan meginnam. Anno nalam semmi gondot nem csinaltak belole a szuleim. Hozzateszem eleg alacsony a vernyomasom. 2 kave utan 100.

Sok szempontbol egeszseges is. Tobb formaja is letezik. Nekem pl a cappucino finomde semmi hatasa nincsen es soha nem is volt

Ezt viszont szervezete valogatja.

2017. márc. 10. 09:19
 14/35 anonim ***** válasza:
90%

én ilyen koromban már vodkával, pezsgővel kevertem az energiaitalt... nekem sem engedték meg...

De hát kávét, vendégségben, egy kiadós ebéd mellé, abszolút belefér... vagy reggel. ha betöltöd a 18at, akkor egyik napra a másikra kifejlődsz, vagy mégis mit gondolnak otthon? :D az hogy van egy élesen meghúzott jogi határ a kiskorúság, és a nagykorúság közt, az egy dolog, a természet hála a jó égnek ennél változatosabb, és valaki kicsit előbb érik, előbb tart igényt bizonyos dolgokra, valaki később.

ez meg az álszentség teteje, hogy neked tea, de ő meg bekávézik... ha annyira egészségtelennek tartja, akkor minek issza...egy felnőtt ember szívét is felpörgeti a koffein... az sem természetes...egyébként a teában is van. csak az lassabban, de tartósan fejti ki a hatását...

szóval a teával itatás se jobb....

A másik kedvencem amikor bemondják, hogy kávét nem, tejeskávét igen :DDD a tejeskávéban pontosan ugyanannyi a kávé, csak fel van húzva tejjel... épp ugyanannyi milligramm koffein jut a szervezetedbe sok tejjel, mint amennyi akkor, ha csak két cseppet raksz bele...

2017. márc. 10. 09:20
 15/35 anonim ***** válasza:
72%
Uh, de örülök, hogy nem ilyen korlátolt, tudatlan nő az anyám, mint a 7-es. Ő legalább értelmes, nem akart beszabályozni. Egy jó kávé felett mindig el tudtunk beszélgetni, hogy mire van jó hatással a koffein.
2017. márc. 10. 09:20
 16/35 anonim ***** válasza:
15%
Én meg azt mondom 72 évesen, hogy teljesen felesleges ebben a korban bármilyen koffein tartalmú dolgot inni, mert legfeljebb a vérnyomást növeli meg időlegesen ill. szép lassan elindul az ember a függőség útján. Én egyszer vettem be 4 db koffein tablettát, amikor az egyik katonai sorozásra mentem 20 éves korom táján, ahol az orvosi vizsgálat alapján rögtön hátra soroltak, akkora volt a mért vérnyomásom (igaz, majd szétdurrant a fejem). Amikor én munkás életemben kávét ittam, azt csak azért, hogy ne aludjak el, de a szellemi teljesítményemet igazolhatóan soha nem fokozta. Szóval az a véleményem, hogy mértékkel ihatsz, de semmi értelme.
2017. márc. 10. 10:15
 17/35 anonim ***** válasza:
65%
Nem halsz bele egy kis kávéba, de felesleges. Akármennyit iszik belőle az ember, ugyanolyan álmos lesz.
2017. márc. 10. 10:30
 18/35 anonim ***** válasza:
76%
Kávét szerintem ihatsz, én is ittam ilyen idősen. Csak a kávét ne azért hogy hatása legyen , hanem az ízéért csak. Mert a kv olyan hogy először élénkít majd hirtelen lezuhan az ember. Azt az energia vackot meg felesleges inni, többet árt mint használ.
2017. márc. 10. 10:43
 19/35 anonim ***** válasza:
83%
Napi egy csésze tejeskávé nem gáz, de az energiaszarokat hanyagold.
2017. márc. 10. 11:17
 20/35 anonim ***** válasza:
67%
Én írtam a 7-es választ, de nem értem, hogy miért vagyok ettől korátolt, vagy miért címezte nekem a 9-es válaszoló a linkeket, azt bizonyítandó, hogy a kávé nem egészségtelen. Hiszen én sem írtam azt, hogy ne kávézzon a kérdező, szerintem sem lesz tőle baja, csak annyit írtam, hogy ha az anyja szerint nem jó, akkor mi hiába írunk bármit, az anyja véleménye nem fog megváltozni.
2017. márc. 10. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!