17 évesen nem ihatok kávét?!

Legyél határozottabb. Attól, hogy ő azt mondja, nem ihatsz, csinálj magadnak egyet. A kezedből úgyse veri ki. Egy kávéba nem fog egyből belehalni a fejlődő szervezeted. Anyukád kicsit túlpörgi ezt a dolgot.
20N

Úristen. Attól,mert néha megiszol 1 csésze kávét ,nem fogsz meghalni. Sőt én 14 éves korom óta kávézok,mert alacsony a vérnyomásom. Napi 1 csészével iszok reggel és nincs semmi bajom. Most 22 vagyok.
Annyi,hogy volt egy időszakom,mikor szinte nem ettem semmit és napi 7-8 kávé lement meg egy doboz cigi naponta,ki is készült a gyomrom,na de nálad nem erről van szó.
Nyugodtan magyarázd el neki,hogy néha egy csésze kávétól nem lesz semmi bajod. Főleg ha tejeskávé. ☺

Egyetértek az elsővel.
Ha vendégségben helyetted mondja, hogy mit kérj, te csak mondd a vendéglátótoknak, hogy köszönöd, de tea helyett X dolgot kérsz. Azért anyukád talán nem fogja kiverni a balhét mások előtt.
Anyukám nekem is mindig mondja, hogy nehogy megigyak 1-2 (kis csésze) kávét, mert "amit ők isznak, az nagyon erős, és tönkreteszi a szívemet". Pedig különélek tőlük, csak alkalmanként fogyasztok kávét, és ezzel is csak nagyon ritkán, akkor szembesül, amikor épp náluk kívánom meg.
Ilyenkor türelmesen elmondom neki, hogy ne aggódjon, nem fog az alkalmi kávéfogyasztás semmit sem tönkretenni. Megiszom a kávémat, és ennyi.
Nem kell ilyen apróságokból ügyet csinálni. Állj a sarkadra, csináld meg azt a kávét, és nyugtasd meg anyukádat, hogy nem lesz belőle bajod, hiszen nem iszol meg napi 1 literrel.
Viszont az energiaital-fogyasztást ne vidd túlzásba ilyen formában. Az írásodból az jön le nekem, hogy puszta visszavágásból, indulatból vettél és ittál meg egyből kettőt, hogy bizonyítgasd, nem halsz bele. Az energiaitalokban több károsanyag van, mint a kávéban. Ne csinálj ilyesmit, mert ez elég gyerekes.
23/N

Nekem már a "lesz egy tea" kiveri a biztosítékot... "Lesz", az bameg, majd lesz, ha te hozol, ha kérni akarsz, akkor kérdjél, paraszt :D Fú, de utálom azokat, akik így kérnek, hogy "lesz", ez iszonyat bunkó, anyád nem tudja ezt?
Egyébként teljesen igazad van, 17 évesen nyugodtan ihatnál alkalomadtán egy kávét, ha úgy érzed, nincs ezzel semmi gond. De hiába mondja itt mindenki, hogy igazad van, és ihatnál kávét, ha anyád meg úgy gondolja, hogy nem ihatsz, mert árt neked. Maximum kiharcolod, amit akarsz, csak hát az balhés lesz kissé.

@7:
Mivel még nem reggeliztem, csak ennyi tanulmányt mutatnék, ha érdekelne a tudomány álláspontja, akkor ezek közül csemegéznél. Az eredmények azok, hogy vagy semmiféle szignifikáns kockázati növekedést nem okoz a kávézás különféle betegségeknél, vagy inverzen korrelál, tehát csökkenti a betegségek kialakulásának valószínűségét, ez májcirrózis, illetve a különféle daganatos megbetegedések terén igaz. A kávé nemhogy ártalmatlan, de kifejezetten egészséges. Megyek is és csinálok egyet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!