Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 évesen nem ihatok kávét?!

17 évesen nem ihatok kávét?!

Figyelt kérdés
Az helyzet hogy tegnap kb 5 órát aludtam. És az nap 10 órám volt+2 óra tesi az azt jelenti hogy 5kor elindulok otthonról és kb 8ra vagyok itthon. Na mondom most iszok egy jó kávét, életembe először elkészítem otthon. Erre kijön a szobájáaból és leolt hogy mit jépzelek hogy kávét iszom stb. Vendégségbe még egy cappucinót sem ihatok meg, ők mondják meg helyettem hogy "neki lesz egy tea" Mondom anyámnak hogy akkor veszek 2 energiaitalt, hát most istenem. Csak az nincs ingyen. Erre el kezett velem ordibáli hogy még gyerek vagyok, fejlődő szervezet még nem ihat ilyet. Szépen otthagytam és vettem energiaitalt a boltban, ÉS MÉG NEM HALTAM MEG.
2017. márc. 10. 05:34
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%

Legyél határozottabb. Attól, hogy ő azt mondja, nem ihatsz, csinálj magadnak egyet. A kezedből úgyse veri ki. Egy kávéba nem fog egyből belehalni a fejlődő szervezeted. Anyukád kicsit túlpörgi ezt a dolgot.

20N

2017. márc. 10. 05:40
 2/35 anonim ***** válasza:
78%
Eléggé tájékozatlan az anyukád szerintem. 13-14 éves kortól nyugodtan ihat valaki kávét nem lesz tőle semmi baja (persze napi 1-2 csészénél nem többet). Amúgy az energiaital (édesítőszerek, mesterséges aromák, stb) viszont tényleg káros lehet, a kávé viszont kis mennyiségben kifejetten egészséges.
2017. márc. 10. 06:26
 3/35 anonim ***** válasza:
87%

Úristen. Attól,mert néha megiszol 1 csésze kávét ,nem fogsz meghalni. Sőt én 14 éves korom óta kávézok,mert alacsony a vérnyomásom. Napi 1 csészével iszok reggel és nincs semmi bajom. Most 22 vagyok.

Annyi,hogy volt egy időszakom,mikor szinte nem ettem semmit és napi 7-8 kávé lement meg egy doboz cigi naponta,ki is készült a gyomrom,na de nálad nem erről van szó.

Nyugodtan magyarázd el neki,hogy néha egy csésze kávétól nem lesz semmi bajod. Főleg ha tejeskávé. ☺

2017. márc. 10. 06:45
 4/35 anonim ***** válasza:
71%
Úgy látom Te is beleestél abba a helyzetbe, amibe én. Persze magába a formába. Igazából egy idő után nem fogja letépni a fejedet, csak szokatlan neki, hogy ilyet csinálsz, majd megszokja. Ilyenkor lehet érvelni azzal, hogy Ők számodra a példa, tehát nem várhatnak el olyan dolgot, hogy Te ne tedd, mikor ugyanazt látod tőlük.(A gyerek úgysem hallgat a szülőre, ha az ellenkező példát látja...) Lehet, hogy fejlődő szervezeted van, viszont a kávé nem káros hatású, természetesen megfelelő mennyiségben és úgy fogyasztva, hogy ne okozzon szervezeti függőséget, mert ilyen is van. A kávé lehet, hogy koffeintartalmú, de javítja a vérkeringést is, speciel az én ramaty emésztésemet egészen helyrepofozta, arról nem is beszélve, hogy alacsony vérnyomásom van, ha nem innék kávét reggelente, akkor megdöglenék. :D De szó szerint, ugyanis a pulzusom meg magas... Ezek ketten olyan szép ellentétesen állnak, hogy csoda, hogy még élek. Na, de egybe nem fogsz belehalni, ez nem dohányzás. Én dohányzok, de azon az elven működök, hogy 18 év alatt semmilyen káros szenvedélyed ne legyen, rettenetesen rontja az elmeállapotot, mert az még valóban úgy fejlődik, hogy nem jó neki. A kávé természetes anyag, míg mondjuk dohányzás folyamata közben a papírt is elszívod... Na az káros, a kávé nem (természetesen kis mennyiségben nem káros). Nálam ugyanez volt, mikor el akartam menni valahová, teljes mértékben meg volt anyám arról győződve, hogy én nem mehetek sehová, nem vagyok bulizós típus, ezt szokták meg tőlem, tehát persze, hogy ellenkeztek. (Mondjuk ebben az esetben nem szórakozóhelyre készültem, de a lényeget gondolom érted.(: )
2017. márc. 10. 06:53
 5/35 anonim ***** válasza:
76%

Egyetértek az elsővel.

Ha vendégségben helyetted mondja, hogy mit kérj, te csak mondd a vendéglátótoknak, hogy köszönöd, de tea helyett X dolgot kérsz. Azért anyukád talán nem fogja kiverni a balhét mások előtt.

Anyukám nekem is mindig mondja, hogy nehogy megigyak 1-2 (kis csésze) kávét, mert "amit ők isznak, az nagyon erős, és tönkreteszi a szívemet". Pedig különélek tőlük, csak alkalmanként fogyasztok kávét, és ezzel is csak nagyon ritkán, akkor szembesül, amikor épp náluk kívánom meg.

Ilyenkor türelmesen elmondom neki, hogy ne aggódjon, nem fog az alkalmi kávéfogyasztás semmit sem tönkretenni. Megiszom a kávémat, és ennyi.

Nem kell ilyen apróságokból ügyet csinálni. Állj a sarkadra, csináld meg azt a kávét, és nyugtasd meg anyukádat, hogy nem lesz belőle bajod, hiszen nem iszol meg napi 1 literrel.

Viszont az energiaital-fogyasztást ne vidd túlzásba ilyen formában. Az írásodból az jön le nekem, hogy puszta visszavágásból, indulatból vettél és ittál meg egyből kettőt, hogy bizonyítgasd, nem halsz bele. Az energiaitalokban több károsanyag van, mint a kávéban. Ne csinálj ilyesmit, mert ez elég gyerekes.

23/N

2017. márc. 10. 07:23
 6/35 anonim ***** válasza:
32%
LoL
2017. márc. 10. 07:29
 7/35 anonim ***** válasza:
94%

Nekem már a "lesz egy tea" kiveri a biztosítékot... "Lesz", az bameg, majd lesz, ha te hozol, ha kérni akarsz, akkor kérdjél, paraszt :D Fú, de utálom azokat, akik így kérnek, hogy "lesz", ez iszonyat bunkó, anyád nem tudja ezt?

Egyébként teljesen igazad van, 17 évesen nyugodtan ihatnál alkalomadtán egy kávét, ha úgy érzed, nincs ezzel semmi gond. De hiába mondja itt mindenki, hogy igazad van, és ihatnál kávét, ha anyád meg úgy gondolja, hogy nem ihatsz, mert árt neked. Maximum kiharcolod, amit akarsz, csak hát az balhés lesz kissé.

2017. márc. 10. 08:10
 8/35 anonim ***** válasza:
17%
Azért nem kell mindjárt így nekiesni. Tudom, hogy egy majdnem felnőttről van szó, nem pedig egy 10 évesről, aki kávézni akarna, de ha szeretnéd elkerülni az ilyen helyzeteket, akkor ajánlom a zöld teát. Anyukád is elégedett lesz és neked is lesz egy kávé helyettesítőd. Csak adj neki egy esélyt. Hidd el az anyukád nem akar neked rosszat.
2017. márc. 10. 08:13
 9/35 anonim ***** válasza:
96%

@7:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Mivel még nem reggeliztem, csak ennyi tanulmányt mutatnék, ha érdekelne a tudomány álláspontja, akkor ezek közül csemegéznél. Az eredmények azok, hogy vagy semmiféle szignifikáns kockázati növekedést nem okoz a kávézás különféle betegségeknél, vagy inverzen korrelál, tehát csökkenti a betegségek kialakulásának valószínűségét, ez májcirrózis, illetve a különféle daganatos megbetegedések terén igaz. A kávé nemhogy ártalmatlan, de kifejezetten egészséges. Megyek is és csinálok egyet.

2017. márc. 10. 08:14
 10/35 anonim ***** válasza:
21%
A teában több koffein van mint a kávéban. Az energia ital nagy mértékben káros úgyhogy inkább kávézz. Kávét is lehet venni büfében,boltokban ha otthon ennyire lázad érte az anyukád. Egyébként igaza van az előzőknek anyukád nem fogja kiverni a kezedből ha elkészíted.
2017. márc. 10. 08:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!