Anyám nem vesz részt a házi munkában, nálam lakik, nem látja el magát, hiába kérem?
Sokan feltettek teljesen jogos kérdéseket, de nem válaszoltál.
Most én is megkérdezem:
- Miért lakik nálad? Hova lett az ő lakása?
- Anyád is dolgozik?
- Hány éves?
De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Ha már elmondtad neki egy párszor és nem csinálja, akkor csináld meg te!
Most lehet, hogy többen leharapják a fejem, de én a békesség híve vagyok és ha nem lakna ott anyád, ezeket akkor is meg kellene csinálnod, önmagadért is.
Tényleg, hacsak ő nem csinál extra kuplerájt, akkor kár cseszegetned, fáradt, öreg, talán beteg is, ha nem testileg, talán lelkileg.
Rakd ki, felnőtt ember, ne másokon élősködjön.
Aki meg a "felnevelt" dumával jön, annak: ha gyereket vállalok, aki NEM KÉRTE, alap, hogy gondoskodok róla, de felnőtt, önálló, dolgozó gyerekemet már nem tartanám el.
Nekem is szöget ütött a fejemben, hogy mi lett anyád lakásával?
Ha eladtátok és a pénz a tiéd lett, - annak fejében, hogy te majd gondoskodsz róla és ellátod - akkor most ne akarj az idős, nincstelenné vált anyádból bejárónőt csinálni!
Én és a testvérem, a saját háztartásunk mellett(!) még a szüleinkét is ellátjuk, mosunk, főzünk, takarítunk náluk, holott semmi anyagi hasznunk nincs és nem is lesz belőle, mivel önkormányzati lakásban laknak.
Tudod, ezt nevezik erkölcsi kötelességnek!
"Nekem is szöget ütött a fejemben, hogy mi lett anyád lakásával?
Ha eladtátok és a pénz a tiéd lett, - annak fejében, hogy te majd gondoskodsz róla és ellátod - akkor most ne akarj az idős, nincstelenné vált anyádból bejárónőt csinálni!"
EZT honnan szeded, hogy egyáltalán ilyen lehet? A legtöbb esetben a szülö akkor költözik a gyerekhez, ha a saját lakását vagy elvesztette hitelek miatt vagy nem is volt neki, hanem az albérletböl elküldték.
De ha eladta volna is a lakását - márha volt -, akkor sem volt arról szó, hogy odaadta volna a kérdezönek.
Emellett ettöl eltekinve is, azért az minden embertöl elvárható, hogy SAJÁT maga után rendet tartson és a kérdés alapján az anya erre SEM hajlandó!
16-os!
Csak tippelgetünk, mert a kérdező semmire nem válaszol.
Minden lehetséges, az is amit a téged megelőző írt, az is amit te, nem tudhatjuk!
18-as: ebben teljesen igazad van.
De mindettöl függetöenül egy felnött embertöl szerintem elvárható, hogy rendet tartson maga körül, hacsak nem komolyan beteg - de a kérdezö szerint nem az.
Kedves 19-es, ez nagyon összetett dolog és kevés az információnk.
Ha a Kérdező anyja már az összeköltözés előtt, egész életében lazán kezelte a háztartási tennivalókat, a takarítást, esetleg Uram bocsá' még rendetlen természetű nem volt, akkor a Kérdezőnek erre fel kellett volna készülnie, nem érte meglepetés. Most már, 100 éves korában nem fog változni.
Ha viszont egy pedáns, tiszta, rendszerető asszony volt világéletében, csak most változott meg, akkor annak oka van és azt kellene kideríteni és orvosolni.
Én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!