Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért az mindenre a kibúvó,...

Miért az mindenre a kibúvó, hogy kicsi vagyok?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, a gondolkodásom nem egy 5 éveséhez viszonyított, szóval nem értem anyámnak mi a baja.

Kezdjük az elején. Mindig is utáltam. Állandóan a testvérem körül forog,ő 20 éves. Most, hogy ki költözik Londonba ki kell nyalni a p******t, kap 50E-s tabletokatmeg stb.

Nekem meg osztálykirándulások, meg hadd ne kelljen állandóan itthon ülnöm van. Holnap el mennénk korcsolyázni osztályommal erre mi az első válasza anyámnak: má' megin' minek? Most voltál (4 hónapja). És tudja h szeretem. Egyébként ez 1000Ft lenne. Aztán. Mozi vasárnap, szintén osztályprogram: 1500Ft. NAGYON szeretnék elmenni életem első PlayIt-jére. Ez 2000Ft- Még sohasem voltam, és pont a mellettünk lévő városban lesz 11-én, de bankkártya szám kell hozzá. Erre jön az, hogy mert én ehhez is kicsi vagyok minek akarok menni. (???) Basszus 8 évesek arra a szarra járnak én meg kicsi vagyok? Ne szivassatok már úristen..szerintem én nem ártottam neki a születésemen kívül semmivel, de egyébként mindenre ezt mondja. Összesen: 4500Ft. Szerintem ne vállaljon gyereket az, aki aztán szarik arra, hogy annak a gyereknek vágyai is lesznek. Nem vagyunk szegények, nem hallna éhen attól senki, h ha ennyit megtesznek. + tesómra volt 2-3 hetente egy 10 ezresük h bulizhasson. szerintetek mit kéne tennem?

2017. febr. 23. 20:58
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
74%
Úristen, ennyi gyűlölködő, undorító embert, akik egy 14 éves lányon töltik le a keserű frusztrációikat olyan sértéseket vágva a fejéhez, amikre ők maguk a tökéletes példák... nevetséges, szánalmas, de végtelenül szomorú is egyben... :(
2017. febr. 24. 07:20
 22/43 anonim ***** válasza:
21%

1. a tesód nyilván tanult, és okkal megy ki Londonba, az meg alap, hogy valami tabletet kap ilyenkor - mellesleg szépen beszélsz róla

2. a tesód nyilván nem 14 éves kis szarosként járt el bulizni

A stílusod kegyetlen, nem csoda, hogy a szüleid semmit nem akarnak megengedni.

Jó, én sem voltam mintakamasz, olykor igencsak összeszólalkoztam apával, de nem követelőztem - pénzt meg pláne nem, és nem ilyen modorban, mint ahogy te teheted.

Más: vasárnapra nem szokás osztályprogramot szervezni, iskolaidőn belül legalábbis, szóval a szüleidnek ne hazudd már azt, hogy osztályprogram. Nem, páran beültök megnézni valamit. Ezzel nincs is baj, de válogasd már meg a szavaidat, és ne irigykedj már ennyie feltűnően a nővéredre, aki azért már letett valamit az asztalra.

2017. febr. 24. 08:43
 23/43 anonim ***** válasza:
47%

21-es, nem vagyunk tökéletesek, de azért álljon már meg a menet! Ha én 14 éves taknyosként így rinyáltam volna, meg követelőztem volna, megnézhettem volna, mikor mehetek el bárhová is!

Azért hé!

2017. febr. 24. 08:44
 24/43 anonim ***** válasza:
5%

Gondolom kedves 21-es te azért véded a kérdezőt, mert még magad is tini vagy. Igen, én is voltam tini, én is voltam 14 éves, de én soha nem beszéltem ilyen stílusban. Szerinted teljesen helyénvaló, hogy azt mondja a testvéréről, hogy ki van nyalva neki az a bizonyos lenti testrésze? Ez egyszerűen undorító. Én ha ilyet megengedtem volna magamnak, olyan pofont kaptam volna, hogy a fal adja a másikat. De bennem volt valami tisztelet a családom iránt, szóval nem a pofontól félve nem beszéltem így, hanem tiszteletből.

"Ne szivassatok már úristen..szerintem én nem ártottam neki a születésemen kívül semmivel, de egyébként mindenre ezt mondja. Összesen: 4500Ft. Szerintem ne vállaljon gyereket az, aki aztán szarik arra, hogy annak a gyereknek vágyai is lesznek."

Szerinted ez is teljesen normális? Természetesen a gyereknek vannak vágyai, de a szülő nem egy dzsinn, aki minden kívánságodat teljesíti. Más pénzét könnyű szórni. A testvéred meg gondolom nem ilyen hangnemben beszél a családjával, gondolom jól tanult, valamit le is tett már az asztalra esetleg az is lehet, hogy úgy beszélték meg, hogy ez lesz a szülinapi, névnapi ajándéka egyben. Modorodon meg pár dolgon ha javítanál, hidd el a szüleid is másként kezelnének téged.

Ezért is illő a kifejezés rád, hogy még kicsi vagy. Mert igen, a kicsi gyerekek pattognak mint a gumilabda, olyan dolgokba szólnak bele, amikhez kőzük nincs, mellette meg csak öntöd magadból a csúnya szavakat.

2017. febr. 24. 09:14
 25/43 anonim ***** válasza:
71%

Jó hát itt nyilván mindenki mintagyerek volt, SOHA nem voltak indulatai, mindig magázva, meghajolva, tisztelettel beszélt a szüleivel és a testvéreivel, kamaszként otthon ült és abban a kis időben, mikor épp nem tanult, akkor mosott, főzött, takarított, az anyjához pedig annyit szólt, hogy "Igen, édesanyám, máris csinálom!"

:D

(Nem, nem vagyok már kamasz, elég régóta)

Én is ilyen méregzsák voltam kamaszkoromban. Mellette napi 1 könyvet legalább elolvastam. Most pedig könyvtáros vagyok, könyvekkel/könyvekből élek :)

" a tesód nyilván tanult, és okkal megy ki Londonba"

Nekem azok az ismerőseim mentek ki Londonba, akik nagy ívben tettek a tanulásra, 8 általánossal vagy érettségivel kimentek szerencsét próbálni, mert olvasták a neten, hogy ott aztán kolbászból van a kerítés. Bébiszitter, au pair, mosogató, gyorséttermi dolgozó lett belőlük. Éldegélnek belőle, elvannak, de nem kifejezetten nagy karrier egyik se :)

Akik "tanultabban" költöztek ki, azok 30-40 között tették, itthoni munkatapasztalattal, 1-2 diplomával, megfelelő nyelvvizsgával/nyelvvizsgákkal. Nem hiszem, hogy a kérdező tesója 30 éves, bár előfordulhat.

2017. febr. 24. 12:53
 26/43 anonim ***** válasza:
90%

25-re:

"Nem hiszem, hogy a kérdező tesója 30 éves.."

Biztos nem, mert a nyitókérdésben bent van, hogy 20 éves.

2017. febr. 24. 13:02
 27/43 anonim ***** válasza:

Tényleg, afelett elsiklottam, mire válaszoltam.

Nos, akkor már biztos, hogy érettségivel akar kimenni valami hasonló kaliberű munkára - ami NEM BAJ, nem lenézésből írom, de azért elájulni se kéne tőle, hogy ő ezért tanult, és mekkora dolog, hogy ki fog költözni.

2017. febr. 24. 13:07
 28/43 anonim ***** válasza:
15%

"Úristen, ennyi gyűlölködő, undorító embert, akik egy 14 éves lányon töltik le a keserű frusztrációikat"

Ez nem egy ártatlanka 14 éves lány, hanem egy dögkeselyű........

2017. febr. 24. 13:09
 29/43 anonim ***** válasza:
46%

"Nekem azok az ismerőseim mentek ki Londonba, akik nagy ívben tettek a tanulásra, 8 általánossal vagy érettségivel kimentek szerencsét próbálni, mert olvasták a neten, hogy ott aztán kolbászból van a kerítés. Bébiszitter, au pair, mosogató, gyorséttermi dolgozó lett belőlük. Éldegélnek belőle, elvannak, de nem kifejezetten nagy karrier egyik se :) "

Ma 12:53: Éééés???? Ki mondja meg, hogy van olyan munka, amelyik alantasabb? Nincs ilyen. Csak pihent agyúéknál és csökkent EQ-val rendelkező egyéneknél. Munka van, elvégzendő feladat, nincs alá-fölé! Csak a te fejedben! "Kárriert...." se akar mindenki. Kárrier, kárrier! Kár, kár! Mást se hallani a magadfajta birkától aki beáll a sorba. Sokkal boldogabb az, aki nem kárrier, kárrierezik :) Nyomulj, taposs kis csiga :) Hidd, hogy ez a dicsőség, fel, fel te mínusz 120% agyban-lélekben :)

Hoppá! Tudsz valamit a testvéréről? Hogy jön ez ide? :DDD Velük laksz? Ha meg nem, akkor kár volt ideröfizni azt a néhány sort a személyes ingerszegény kis életedből. Én is regélhetnék, hogy mi van, volt, akár az időjárásról is beszélhetnék. Érdekel? Nem. Engem sem az, ami nem idevaló.

2017. febr. 24. 13:32
 30/43 anonim ***** válasza:
59%

Te úgy egyébként miről beszélsz? :D

2017. febr. 24. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!