Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy utálok tanulni, és nem akarok egyetemre se járni?

Figyelt kérdés

Utálom az iskolát, utálok tanulni. Pár éve még úgy volt, hogy megyek, de most már a gyomorgörcs is elfog a tanulás gondolatától.

Rosszak a jegyeim, de hiába tanulok több órát, (gyakorlatilag mikor hazaérek attól kezdve késő estig), de csak 2-eseket meg néha 3-asokat kapok. Így már eljutottam oda, hogy az egész nem érdekel, gyűlölöm.

Csak a 2-esre megyek mindenből, de az osztálytársaim nagy része is egyébként.

De anyukám meg reménykedik még, hogy továbbtanulok, nem veszi komolyan, ha azt mondom, hogy nem akarok. A magán matektanárom is mondogatja, hogy ezt meg azt majd tanulom az egyetemen, és vele is próbálom megértetni, hogy nem megyek, de mint egy ufóra úgy néz ilyenkor. Valami okj-re mennék, de szerinte csak "időhúzás".

De el akarok már minél hamarabb költözni itthonról, mert a szüleim elváltak, és nem jó itthon a hangulat, nem jövök ki anyám pasijával, apámmal pedig már megromlott a kapcsolatunk. Már csak ezért sem akarok még 4 évig tanulni, és itthon rohadni. Kollégiumba meg biztos nem megyek. Nem vagyok túl szociális ember.

17/f

2017. febr. 19. 20:13
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan az érettségi, mésfél év alatt elvégezhetsz egy rendszergazda vagy programozó képzést. Főiskolán jellemzően 3 év az alapszak, és nagyon sok a matek.
2017. febr. 19. 21:02
 22/33 A kérdező kommentje:

Hát figyelj ami oda kell az megy, az hogy nem magolom be a Magyar Dualizmust meg Arany János életrajzát, az rohadtul nem számít.

Ellenben tudok deriválni, határértéket számítani, és objektumorientáltan programozni C++ -ban. Pont ezek kellenek az egyetemhez, nem a fos humán tantárgyak.

De mint mondtam a magolással van a gond.

2017. febr. 19. 21:05
 23/33 anonim ***** válasza:
81%

17 évesen én is besokaltam a sulitól, plusz exem is tette alám a lovat(minek továbbtanulni? címen), pedig szinte osztályelső voltam mindig és nyelvzseninek tartottak akkor is :) Én viszont érettségi után kimentem Németországba dolgozni az exemmel, mert álomvilágban éltünk, nem tudtunk semmit a valóságról, azt hittük, egy érettségivel majd meggazdagszunk és élünk boldogan :D Nos, hadd mondjak annyit, hogy következő évben alig vártam, hogy végre egyetemre mehessek.Most vagyok másodéves és nagyon örülök, hogy így döntöttem, egy diplomával már sokkal jobbak a kilátások.

Neked is meg kell tapasztalni, hogy milyen a munka, főleg az, amit egy vacak érettségivel végezhetsz, utána vissza fogod sírni a továbbtanulást.

20L

2017. febr. 19. 22:22
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha magolni nem szeretsz, és tényleg mennek azok amiket mondasz, akkor a gazdaságit kerüld el.

A feleségem most csinál gazdasági mérnökit.

Annakellenére, hogy humán, és gazdaságot tanult már más egyetemen, azt mondja hogy a logikus dolgok mennek, de a gazdasági része, meg a SAP és hasolnók, minden csak nem logikus.

2017. febr. 19. 22:27
 25/33 anonim ***** válasza:
8%
Gazdasági mérnök?Közgazdászra gondolsz?
2017. febr. 19. 22:34
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Mondd azt, hogy azért mész okj-ra, mert x fősulin plusz pontot ér a felvételin, és így be tudsz jutni állami szakra. (Akkor is, ha nem így van, gondolom anyud annyira nem lát rá ezekre.)

Aztán lesz egy nyarad, hogy kipróbáld, hogy ezzel a szakmával mire tudsz jutni, egyáltalán felvesznek-e valahová.

Ha elégedett vagy, akkor nyugtasd meg anyud, hogy egy évet dolgozol, spórolsz, hogy első évben ne kelljen továbbtanulás mellett diákmelóznod.

Ez már a következő két-három évre elegendő magyarázat, amibe igazán nem köthet bele.

Ha az OKJ után lesz egy normális állásod, emberhez méltó fizetéssel, amiből el tudsz költözni, akkor onnantól úgyse szólhat bele semmibe. Egyébként pedig bármikor dönthetsz úgy, hogy mégis továbbtanulsz. Nem csak közvetlenül érettségi után van rá lehetőség!

Sokan 30 körül, család és munka mellett szereznek diplomát.

2017. febr. 20. 08:21
 27/33 anonim ***** válasza:
70%

Valószínűleg tényleg rossz iskolába jársz. Ezt már nem tudod javítani. Teljesen reál gondolkodással is lehet élvezhető az irodalom és a történelem, jó iskolában sohase kellett volna életrajzokat és évszámokat magolnod. Valószínűleg a humán tanárok frusztráltsága reáliskolában című szívásban vagy és persze te sem vagy kooperatív velük.

Hamarosan vége, készülj a felvételi tárgyakra, vetesd fel magad, majd halassz egy évet. Közben dolgozhatsz, utazhatsz, nyelvet tanulhatsz egy évig. Ha kikerülsz a nyomasztó iskoládból, lehet, hogy helyére kerül az értékrended. Szerintem ne tékozold el azt az ajánlatot, hogy a szüleid állják a tanulmányaid és eltartásod költségeit. Később munka és család mellett nehezebb lesz fejlődni. Ha infósnak mész, akkor egész életedben tanulni kell, szóval nem igaz az a kijelentésed, hogy utálsz tanulni, csak rossz az iskolád. Legközelebb alapos döntés után válassz jó sulit. Ha online tanfolyamon akarnál fejlődni javaslom a edx.org -ot. -ingyenes és nagyon más, mint a magyar oktatási élmény, szerintem ez neked való lenne.

2017. febr. 20. 10:46
 28/33 anonim ***** válasza:
77%

Ha így állsz a dolgokhoz,akkor tényleg felesleges tovább tanulni.

majd pár év múlva,ha benő a fejed lágya,akkor lehet saját döntésből elmész továbbtanulni.

addig kár erőlteni,amíg úgysem vennéd komolyan.

egy érettségivel vagy okj-val amúgy ilyen 80-100 ezer körülit fogsz keresni. szép kilátás.

nem mondom,hogy egy egyetemi diplomával aztán tuti milliomos leszel, de azért kicsit jobb fizu várna rád, kevesebb munkával.

és nem mindegy,hogy egy szellemi munkát végezel napi 8 órában, vagy napi 12-16ban fizikait... és még kevesebbet is keresnél..

2017. febr. 20. 12:18
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Itt elmehetsz vendéglátásba, kb. 2000-2500 chf-ért - az már más kérdés, hogy megélni nem fogsz belőle, max., ha hazajársz - de akkor piszok jól.

Én kázilány vagyok (a párom mérnök), és az a 2600 frank bőven elég a havi kajára, meg fizetni magam után, amit kell, sőt el tudom hívni belőle a kedvesemet kávézni, vagy egy-egy étterembe, valami közeli helyre "nyaralni". Tény, hogyha a bérleti díjat is ebből kéne fizetnem, akkor igencsak bajban lennék... de mi ezt megbeszéltük, nekünk megfelel a dolog, más pedig nem számít.

2017. febr. 20. 15:01
 30/33 anonim ***** válasza:
52%

Nem akarlak elkeseríteni, de reál szakokon is nagyon sokat kell tanulni, és ennek egy része bizony nettó magolás. Én is azt hittem, hogy ha szinte csupa 100 százalékos matek dolgozatokat írtam emelt matek tagozaton az ország egyik legjobb középiskolájában, majd milyen sima ügy lesz a matek szak.... hát nem az. :)

Amit középiskolában matekból, fizikából, informatikából megtanulsz, nagyjából az első két heteden segít, utána jön a tömény sz*pás. Ha ehhez nincs benned elég motiváció, jobban jársz az okj-vel, és ezt így anyukádnak is illene elfogadnia. Nem mindenkiben van meg a motiváció és a kitartás az egyetemhez, pláne egy nehezebb szakhoz, de ez nem is baj. Egy jó szakmával is lehet jól keresni. Ha már kinéztél okj-t, mutasd meg anyukádnak, mennyit lehet vele keresni, milyen hasznos, stb.

Előbb-utóbb kénytelen lesz elfogadni. Max anyagilag nem támogat, de akkor meg el lehet menni dolgozni tanulás mellett is. Legalább meglátnád, hogy a tesco árufeltöltés se csak játék és móka és kacagás, hiába nem kell magolni.

2017. febr. 20. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!