Hogy értessem meg anyámmal, hogy utálok tanulni, és nem akarok egyetemre se járni?
Utálom az iskolát, utálok tanulni. Pár éve még úgy volt, hogy megyek, de most már a gyomorgörcs is elfog a tanulás gondolatától.
Rosszak a jegyeim, de hiába tanulok több órát, (gyakorlatilag mikor hazaérek attól kezdve késő estig), de csak 2-eseket meg néha 3-asokat kapok. Így már eljutottam oda, hogy az egész nem érdekel, gyűlölöm.
Csak a 2-esre megyek mindenből, de az osztálytársaim nagy része is egyébként.
De anyukám meg reménykedik még, hogy továbbtanulok, nem veszi komolyan, ha azt mondom, hogy nem akarok. A magán matektanárom is mondogatja, hogy ezt meg azt majd tanulom az egyetemen, és vele is próbálom megértetni, hogy nem megyek, de mint egy ufóra úgy néz ilyenkor. Valami okj-re mennék, de szerinte csak "időhúzás".
De el akarok már minél hamarabb költözni itthonról, mert a szüleim elváltak, és nem jó itthon a hangulat, nem jövök ki anyám pasijával, apámmal pedig már megromlott a kapcsolatunk. Már csak ezért sem akarok még 4 évig tanulni, és itthon rohadni. Kollégiumba meg biztos nem megyek. Nem vagyok túl szociális ember.
17/f
Azért ha nem akarsz tanulni, hogyan lesz munkád? Szívás, de kibírsz néhány évet nem? Vagy dolgozni se akarsz majd?
Mert amúgy az OKJ is tömör tanulás, egy szakmát igyekeznek rád aggatni 1-2 év alatt..
Úristen, ennyi hülyeséget rég olvastam. Főiskolára nem feltétlen kell emelt (nem mindegyik szakra), és ha jól írja meg az érettségit, a rossz jegyei ellenére még tanulhat tovább egyetemen. És 700 ezer forintot sehol nem keres egy mosogató..
Kérdező, nagyon sok jó OKJ-s képzés van, de a legtöbb elég drága, de vannak államilag támogatottak is. Tele van a padlás munkanélküli diplomásokkal, szóval nem feltétlen kell erőltetni, ha nem akarod. De érettségi nélkül OKJ-ra sem vesznek fel, illetve ott is kell tanulni.
Döntsd el..
Most tanulsz keményen pár évet vagy egész hátralévő életedben szopni fogsz?
Azt ajánlom,menj el diákmunkára.Tapasztald meg,milyen is az.Képzeld el,hogy ezt kell majd csinálnid napi 12 órában,minimálbérért.Szabadidőd alig lesz.
Én is év végén kegyelemkettessel mentem át.De aztán nyáron elmentem dolgozni.Szóval most már készülök az egyetemre.
"Don't be a don'ter,do be a Doer!"-Pain and Gain c.film
Mérnökinformatikus, programtervező informatikust, gazdaságinformatikust nézegettük.
Mert infóból is jó vagyok, infó szakos vagyok most, de itt is az elmélet bemagolásával van gond. Gyakorlatból 4-es 5-ös között vagyok, elméletbőleg épp hogy 3-as.
Mérnökinformatikus tanulád nélkül?
NEEEE XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!