Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy arra az egy...

Jogos, hogy arra az egy emberre "sózzák" a bevásárlást, postát, stb-t, aki nem tud kocsival menni?

Figyelt kérdés

Szüleim mindketten kocsival járnak dolgozni.

Anya valamiért mindig úgy osztja el a házimunkát, hogy nekem kell elmennem ide-oda (menjek el a postára, menjek el boltba, menjek el a pékségbe, vigyem el a műanyag flakonokat, és az üvegpalackokat a szelektívbe.....), neki meg maradnak az itthoni munkák. Nekem olyan 1-2 óra a posta + bolt, ráadásul most a hidegben, vagy nyáron a kánikulában annyira nem is jó dolog bicózgatni ennyit. Neki kocsival azért egyszerűbb lenne.

Ő utálja az itthoni munkákat megcsinálni! Azt meg tudja, hogy utálok ilyen időben órákat bicajozni, de erre mosolyogva annyit mond, hogy majd egyszer lesz jogsim úgyis.

Beszéltem már vele erről, de egyik fülén be, másikon ki.

Miért csinálja ezt? Vagy szerintetek jogos? Mit tudnék tenni, azon kívül, hogy beszéljek vele sokadszorra, ő meg ne hallja meg sokadszorra? :(

2017. febr. 17. 12:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

Szelektiv kuka minden udvarban van müanyag és papir ,társasházaknál szeméttárolo mellet rögtön a hátsobejáratnál,egyedül az üveg nincs de azt én sem viszem sehova sima kukába dobom mert közelünkbe megszünteték az üveg szelektivet.postára nem szokás naponta menni igy ez sem gond szerintem heti vagy 2 hetente vagy havonta 1x elkel menned bolt sem nagy kunszt szerintem

Te nyafogsz csak postára suli után simán el lehet menni.nyáron meg reggel elmész 8kor még nincs meleg egyátalán csak simán lusta vagy .

2017. febr. 18. 07:30
 22/31 anonim ***** válasza:
75%

Amilyen távolságokat írtál, én felvállalnám a konfliktust, akármekkora lesz.

20 perc gyalog: ~1,5 km.

40 perc bicajjal: ~10-14 km.

"ma is 3 nagy zsákot vittem el" - azzal pont meg lehet töltetni egy személyautó csomagterét.

Ott van két autó a szüleid feneke alatt, és azt várják, hogy biciklizd körbe a várost ilyenek miatt? Hát én fölkészülnék arra, hogy hetekig tartó nonstop üvöltözés, netán pofozkodás lesz, de NEM MENNÉK!

2017. febr. 18. 16:33
 23/31 A kérdező kommentje:

"Szelektiv kuka minden udvarban van müanyag és papir"

??

Arra gondolsz, hogy ezeket külön gyűjtjük az udvarban? Igen. De el kell vinni a tárolóba, nem mi fogjuk feldolgozni otthon, vagy ilyesmi.

2017. febr. 20. 19:52
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
ha pesti vagy akkor neked nem kell sehová vinni a szelektiv kukát max ház elé kihuzni mert az fkf elviszi heti 1x szelektiv szemetet is de gondolom vidéken is igy van.
2017. febr. 21. 12:39
 25/31 anonim ***** válasza:
Igen, mucsaröcsögén lakom, ott is lehet kérni mindenféle kukát (nekünk vegyes és komposztálható van) ezeket elviszik ,a többit meg visszük a szelektívbe de üveges vagy papíros kukát is lehet kérni úgy tudom (bár utóbbit a lebomlóba tesszük)Postára elég hetente menni, addig ott tartják a leveleket de amúgy a bevásárlás meg szelektívhez lehet jó befektetés lenne egy biciklis utánfutó ha már anyádék a kocsiig nem tudnak elmenni inkább te bringázz a mínuszokban.
2017. febr. 21. 21:46
 26/31 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom hol laktok, nálunk nincs ilyen, csak a városban pár helyen ilyen "nyilvános" szelektív gyűjtő. Meg évek óta ígérgetik, hogy lesz majd a házaknál szelektív kuka és gyűjtik, de valószínűleg soha nem lesz belőle semmi.
2017. febr. 21. 21:57
 27/31 A kérdező kommentje:

Nyilván ha pesti lennék, akkor nem lenne ilyen messze minden.

2017. febr. 21. 21:58
 28/31 anonim ***** válasza:
26%
Áruld már ell hol laksz egyátalán magyarországon laksz?
2017. febr. 22. 06:06
 29/31 A kérdező kommentje:
Magyarországon lakok, 20000 fős városban (annak a szélén, ami korábban egy külön falu volt, csak hozzácsatolták a városhoz)
2017. febr. 22. 10:54
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
Pontosabban mert ksh tavalyi adata szerint 4 város van aminek 20000fő a lakoi száma .
2017. febr. 22. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!