Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy arra az egy...

Jogos, hogy arra az egy emberre "sózzák" a bevásárlást, postát, stb-t, aki nem tud kocsival menni?

Figyelt kérdés

Szüleim mindketten kocsival járnak dolgozni.

Anya valamiért mindig úgy osztja el a házimunkát, hogy nekem kell elmennem ide-oda (menjek el a postára, menjek el boltba, menjek el a pékségbe, vigyem el a műanyag flakonokat, és az üvegpalackokat a szelektívbe.....), neki meg maradnak az itthoni munkák. Nekem olyan 1-2 óra a posta + bolt, ráadásul most a hidegben, vagy nyáron a kánikulában annyira nem is jó dolog bicózgatni ennyit. Neki kocsival azért egyszerűbb lenne.

Ő utálja az itthoni munkákat megcsinálni! Azt meg tudja, hogy utálok ilyen időben órákat bicajozni, de erre mosolyogva annyit mond, hogy majd egyszer lesz jogsim úgyis.

Beszéltem már vele erről, de egyik fülén be, másikon ki.

Miért csinálja ezt? Vagy szerintetek jogos? Mit tudnék tenni, azon kívül, hogy beszéljek vele sokadszorra, ő meg ne hallja meg sokadszorra? :(

2017. febr. 17. 12:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
65%

Hatos, hülye azért ne legyél, nem gyalog megy, hanem bicajozik.

Úgy látom te még életedben nem láttál ilyet, úgyhogy megkérdezem: menetszélről hallottál már?

10 fok alatt már speciális felszerelést illik használni, mert kikészíti a térdízületeket a hideg. Olyankor én pl. már csak sapkában tudok tekerni, sajognának nélküle a füleim.

Ilyenkor meg kifejezetten bele lehet fagyni a nyeregbe.

2017. febr. 17. 14:42
 12/31 anonim ***** válasza:
65%

Mikor írtad, mennyire a világ végén laktok, hirtelen az jutott eszembe: ilyen szegények vagytok, vagy ilyen gazdagok? Nincs pénzetek beljebb költözni városba, nagyobb községbe, vagy pont kiköltöztetek olyan környékre, ahol 0-18 év között mindenkit autóval visznek, onnantól meg kap a feneke alá egy sajátot?

Na, ez csak irónia volt. ;-)

Szelektív cuccok: én bizony összevárnám egy hétig a kupacot, aztán szólnék valamelyik szülőmnek, hogy pakoljuk be az autóba és vigyük el, mert így praktikus.

Egyébként, ha heti egynél többször mész és úgy is van, hogy 4-5 fordulót kell tenni, akkor valami elképesztő, gigantikus mennyiségű műanyag és üveghulladékot termeltek.

Bolt: ha otthon nem esik útba, akkor bevásárolnék a munkahelyem/iskolám közelében levő boltban és onnan vinném haza a buszon. A nehéz cuccok általában tartósak (ásványvíz, liszt, cukor, ecet, étolaj), ezeket gondolom nagybevásárlásnál megveszik és oda autóval mennek. Egy kiló kenyeret, 1 liter tejet, meg szalámit, sajtot én hazavinnék egy szatyorban a buszon.

Posta: egy héten egyszer mennék. Addig megőrzik postán a korábbiakat. Mondjuk ezt sem értem, hogy mitől van ennyi ajánlott leveletek. Még ha szüleid maszekolnak, ügyfeleik vannak, adóhivatallal levelezgetnek, akkor is heti egy-kettőt gondolnék.

És valahol tudatosítsd a szüleidben, hogyha kiköltöztetek a világ végére, akkor igenis az intézni valókat autóval kell intézni - tehát annak, aki tud vezetni. Gondolom, nem te verted a tamtamot, hogy kiköltözzetek a világ végére, mert így még pl. szórakozni, barátokhoz járni is elég nehézkes.

"Próbáltam már más munkát megcsinálni itthon, de egész egyszerűen úgy veszi hogy nincs kész, és megcsinálja újra, engem meg elküld elintézni a dolgokat, szóval csak kiszúrok magammal, mert fölöslegesen dolgozok pluszban."

Én mondjuk itt a sarkamra álltam volna, hogy én már ennyit dolgoztam, a többi tehát rá fog maradni. Az az ő baja, ha még egyszer elmosogat, vagy a kivasaltat még egyszer kivasalja.

Néha föl kell vállalni a konfliktusokat, mert szerintem rohadt önzőek a szüleid.

Pl. apukádról egy szót sem írtál. Neki leesne a karikagyűrű az ujjáról, ha a messzebbi dolgokat autóval elintézné?

2017. febr. 17. 15:02
 13/31 anonim ***** válasza:
67%
Ilyen időben én inkább félteném a gyerekemet a biciklizéstől, nehogy felfázzon. Én pl. +5 fok alatt soha nem ülök biciklire, mert saját káromon megtanultam, mi lesz belőle, ha olyan bicikliülésre ülök föl, amelyik süt a hidegtől.
2017. febr. 17. 15:05
 14/31 anonim ***** válasza:
43%
nem jogos, es tenyleg le kene ulni ezt megbeszelni.
2017. febr. 17. 15:18
 15/31 A kérdező kommentje:

Goldmund73

Átlagosan, talán picit az átlag feletti színvonalon élünk anyagilag.

Ahol lakunk az egy nagy "lakótelep" csak kertes házakkal, szóval egyszerre épült az egész valamikor az 50-es években, akkor tartozott hozzá suli, ovi, bolt, pékség, amit akarsz, nagyon jó hely lehetett fénykorában, de ezek bezártak már sok éve, szóval be kell menni a "városközpontba", ha az ember akar valamit. Pékség van "csak" 20 percnyire (gyalog), de a rendes bolt az sokkal messzebb van, a város másik felén. Olyan 40 perc szokott lenni bicóval. A sulimtól is nagyon messze van gyalog, és akkor még nem nagyon tudom, hogy jönnék haza, erre felénk ritkán jön busz.

A szelektívet összevárom, de pl ma is 3 nagy zsákot vittem el. Fejenként megiszunk napi 1 flakon ásványvizet (én mondjuk elvagyok 1 flakonnal 1-2 hónapig, azt töltöm újra mindig csapvízzel), szóval gyorsan gyűlik.

Nem tudom, miért jön ennyi ajánlott, apukámnak küldözgetnek a bankok, meg valami állami valami a leveleket, nem tudom miért, nem avatnak be engem.

Hát nem én akartam ideköltözni. Szórakozási lehetőség csak pár településsel odébb van, de akkor megint kezdődik az egész egy félórás sétával a vasútállomásra. Előtte a szomszéd településen laktunk, ott jó volt, bolt, posta, vasút, busz, mind 10 percen belül gyalog :S

Apa annyi házimunkát csinál, hogy néha lemossa a kocsikat, meg nyáron ő nyírja a füvet. Mást nem akar megcsinálni.

2017. febr. 17. 15:45
 16/31 anonim ***** válasza:
11%

Aha, tehát kifogás mindenre van.

Nem, nincs kinn hideg, -1,-2 fok NEM az (régen - pedig nem volt az olyan nagyon régen -10 simán volt egész nap).

Nyáron nyolckor pedig NINCS meleg, 25 fok nem az.

De a szüleid biztosan úgy vannak vele, hogy ne csak mereszd a feneked otthon, hanem ezeket csináld meg, mivel nem dolgozol.

Igazuk van, én a gyógyszertárba jártam mamának, postára, boltba, mégsem nyavalyogtam.

Ezek mellett az állatokat is én gondoztam, vagy a földre mentünk aratni 30+ fokban.

27 vagyok, szóval nem vénlány, mielőtt azt gondolnád.

2017. febr. 17. 15:47
 17/31 anonim ***** válasza:
31%

De senki nem mondta, hogy bringázzon télen - egyébként én télen-nyáron bicajjal járok az állomásra, mégsincs semmi bajom, csak normálisan felöltözök.

Muszáj, mert a busz jó esetben óránként van (reggel még ritkábban), és a vonathoz ki kell érni. :)

2017. febr. 17. 15:49
 18/31 A kérdező kommentje:
Kaptam már így tüdőgyulladást nem egyszer. Lehet, hogy te élvezed, de én annyira nem...
2017. febr. 17. 16:13
 19/31 A kérdező kommentje:

"ne csak mereszd a feneked otthon, hanem ezeket csináld meg"

De MIÉRT lenne nekik rosszabb, ha én itthon főznék, takarítanék, stb, anyának kéne egy pici kitérőt tennie hazafele, és mire hazaérne, itthon már minden kész lenne, nem kéne nekiállnia még akkor robotolnia? MIÉRT? Mi lenne azzal a baj?

2017. febr. 17. 16:14
 20/31 A kérdező kommentje:
Ja, meg amúgy is vannak problémáim a tüdőmmel, szóval egy 5-10 perc bicózás után alapból fulladok is...
2017. febr. 17. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!