Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy arra az egy...

Jogos, hogy arra az egy emberre "sózzák" a bevásárlást, postát, stb-t, aki nem tud kocsival menni?

Figyelt kérdés

Szüleim mindketten kocsival járnak dolgozni.

Anya valamiért mindig úgy osztja el a házimunkát, hogy nekem kell elmennem ide-oda (menjek el a postára, menjek el boltba, menjek el a pékségbe, vigyem el a műanyag flakonokat, és az üvegpalackokat a szelektívbe.....), neki meg maradnak az itthoni munkák. Nekem olyan 1-2 óra a posta + bolt, ráadásul most a hidegben, vagy nyáron a kánikulában annyira nem is jó dolog bicózgatni ennyit. Neki kocsival azért egyszerűbb lenne.

Ő utálja az itthoni munkákat megcsinálni! Azt meg tudja, hogy utálok ilyen időben órákat bicajozni, de erre mosolyogva annyit mond, hogy majd egyszer lesz jogsim úgyis.

Beszéltem már vele erről, de egyik fülén be, másikon ki.

Miért csinálja ezt? Vagy szerintetek jogos? Mit tudnék tenni, azon kívül, hogy beszéljek vele sokadszorra, ő meg ne hallja meg sokadszorra? :(

2017. febr. 17. 12:55
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
85%

egyszerűen mondd meg,hogy a házkörüli teendőkben vennél inkább részt. amit pedig eddig csináltál,intézzék el ők a kocsival.

tényleg nagyban megkönnyíti az ember dolgát,hogyha nem tömegközlekedéssel málhás szamárként kell intézni a dolgokat,hanem egyszerűen bepakolsz a kocsiba és elmész A-ból B-be .. ne csináld meg,vállalj át más munkát.

2017. febr. 17. 13:11
 2/31 anonim ***** válasza:
46%
Azt akarja,hogy ne legyél otthon. Szeretkezne egy jót apáddal, vagy mozgásra akar bírni a tunyulás helyett, szeretné végre ő is lejátszani egy játékot a közös számítógépen, egyedül akar lenni és bambulni stb.
2017. febr. 17. 13:11
 3/31 anonim ***** válasza:
34%
Egyszerű, ha megkérnek valamire, megcsinálom vagy mondom, hogy mi a kifogásom ellene, ha meg csak beosztanak, hogy "ja ha már ott vagy", akkor "nem".
2017. febr. 17. 13:16
 4/31 anonim ***** válasza:
83%

Vegyük sorra őket.

Miért kell a postára menni? Gondolom, levelet ritkán adtok fel. Közüzemi díjat kell csekken feladni? Közöld szüleiddel, hogy ezt bankszámláról csoportos beszedési megbízással is lehet intézni. Ha ők szeretnek postára járni, akkor menjenek ők, ha nem szeretnek, akkor ne csekkezzenek.

Bolt. Mondd meg, hogy oké, másnap munkából/iskolából hazafelé jövet elmész a boltba. Ez sokkal praktikusabb, tehát így kell csinálni. Ha délután találják ki, hogy másnap reggelire már nem lesz kenyér, hát majd máskor előre látóbbak lesznek.

A szelektív hulladékot meg egy hétnél gyakrabban nem lennék hajlandó elvinni.

Viszont ezek helyett (ha előbb hazaérsz, akkor még a szüleidet megelőzve) végezz el olyan házimunkát, amit anyukád szokott: pl. mosogass el, vasalj stb. Aztán mondd meg neki, hogy te már ezt megcsináltad helyette, úgyhogy a fennmaradó idejében már indulhat is boltba, postára, hulladékgyűjtőbe. Tehát próbáld átvenni az irányítást a munka elosztása felett azzal, hogy a számodra kellemesebb részét elvégzed, mire ők el akarnák osztani.

Amúgy elég rossz helyen lakhattok, ha posta és bolt ilyen messze van tőletek.

2017. febr. 17. 13:20
 5/31 A kérdező kommentje:

"Beszéltem már vele erről, de egyik fülén be, másikon ki."

Mikor én megyek, akkor ő még dolgozni van, szóval nem egyedül akar lenni itthon. Nyugiban ülni és játszani vagy bambulni meg még SOHA nem láttam.

Próbáltam, iszonyatos veszekedés lett belőle.

Bolt: suliból hazafele nem esik útba, ha meg külön elmegyek még akkor, akkor nincs buszom haza utána.

Szelektív: hát igen, de minél tovább halogatom, annál nagyobb kupac gyűlik össze, nem ritka, hogy 4-5 fordulót kell tennem.

Próbáltam már más munkát megcsinálni itthon, de egész egyszerűen úgy veszi hogy nincs kész, és megcsinálja újra, engem meg elküld elintézni a dolgokat, szóval csak kiszúrok magammal, mert fölöslegesen dolgozok pluszban. Pedig én kifejezetten szeretek takarítani, főzni, stb, közben zenét hallgatok, éneklek, tök jól elfoglalom magam velük :(

Hát igen, eléggé a világ végén lakunk, a legközelebbi buszmegálló olyan 15-20 perc séta. Annál közelebb meg csak egy bezárt kisbolt van.

2017. febr. 17. 13:25
 6/31 anonim ***** válasza:
30%

Mondjuk mert a legtöb posta 8-16-ig van nyitva, és ha levelet kell átvenni, akkor azt nem tudja máshol elintézni, négyig meg ő is dolgozik.

Egyébként nem halsz bele, napi? 1 óra bicajozásba - a postára amúgy sem kell minden nap menni -, nincs kinn hideg, nyáron meg nem délben kell elmenni, hanem reggel.

Ne légy már ilyen nyafka.

2017. febr. 17. 13:35
 7/31 A kérdező kommentje:

Anya 8-kor indul itthonról munkába, és útbaesik neki a posta.

"nincs kinn hideg" - ??????

"nyáron meg nem délben kell elmenni, hanem reggel." - 8-kor már bőven meleg van. Délben amúgy se mennék, mert ebédszünet van a postán.

2017. febr. 17. 13:45
 8/31 anonim ***** válasza:
75%

Mi postára havonta egyszer megyünk, ajánlottat se kell átvenni naponta. Bolt: havi 1 nagybevásárlás házhozszállítással, ezen felül heti egyszer megyünk kocsival.

Szelektív: kb. havonta egyszer kocsival.

Nem értem miért kellene naponta foglalkozni ezekkel? Egyébként valóban hülyeség téged küldeni az üres üvegekkel, ahelyett, hogy kocsival elvinnék a szüleid. Lehet,jogy otthon ülsz és ezzel akar téged kimozdítani.

2017. febr. 17. 14:18
 9/31 A kérdező kommentje:

Szoktam sportolni, szóval azon nem múlik, hogy "mozogjak".

Szerintem is kb úgy jó, ahogy te írtad, de hát nem lehet :/

2017. febr. 17. 14:29
 10/31 A kérdező kommentje:
Miért kell amúgy mindenkit lepontozni állandóan? :S
2017. febr. 17. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!