Mit tudnék tenni?

Nem fog leszokni , sőt! Látva, hogy számodra is ellehetleníti a helyzetet és nehezíti az amúgy sem könnyű mindennapokat, talán méginkább "rákap", minden percben súlyosabb a baj. Egy percig se áltasd magad: félre kell tenned a lelkivilágodat, mert neked kell kézbe venned az ő sorsát is!
Először is szemléld onnan a dolgot, hogy szerencsés vagy a korod miatt: képzeld , ha mindez pl.: 6-7-8 éves korodban következik be! Segítség nélkül nehezen boldogulsz majd a feladattal és nem tudom, mennyire vagy hajlandó-, illetve mennyire tudsz függetlenedni Édesanyádtól. Anyudnak valami figyelemelterelő feladatot, depresszióellenes terápiát kell biztosítanod, akivel még "foglalkoznia" muszáj, de társaságot is biztosít neki. ( háziállat , hobbi ). Talán ez így, első blikkre a témához nem illő tippnek tűnik, de sokszor, sokaknak olyan nagy segítség ahhoz, hogy ne csak a maguk problémájával törődjenek, hogy nem tartottam feleslegesnek megemlíteni.
Nem tudom, tanulsz-e, milyen és mennyi a segítőkész rokonotok, barátaid, társaid száma. Párválasztás áll-e előtted, vagy egyelőre semmi SAJÁT terved, elképzelésed, hogyan kezdd életed következő szakaszát. Dolgozol-e, mik a lehetőségeid és mennyi ahhoz a "akarat", hogy "leválj" anyudról, a magad lábára állj. Ami biztos: valamilyen úton függetlenedned kell , mert vagy csak rosszabbodik a helyzet , vagy téged is magával ránt--azzal meg senkin sem tudsz segíteni. Kicsit részletesebben a tényállások?

Lelkileg,vagy fizikailag bántalmaz
téged?

Nem fog leszokni, és amíg Ő nem látja be, hogy gáz van, te a fejed tetejére is állhatsz, ő piálni fog.
Én amondó vagyok, próbálj valami messzibb egyetemre menni, vagy dolgozni, ne hagyd, hogy tönkretegyen téged is.

Pszichológus segítségét kérd, mert amíg nem teszi túl magát az anyukája halálán, addig az ivást sem fogja abbahagyni.
Azoknak meg csak gratulálni tudok, akik azt tanácsolják, hogy magas ívből szarjon rá, és kezdje el a saját életét. Remélem, majd titeket is leszar a gyereketek, ha mélyponton lesztek, és segítségre szorulnátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!