Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is túloz anyukám...

Szerintetek is túloz anyukám ilyenekkel amiért elköltözök? L/23

Figyelt kérdés
Tegnap mondtam a szüleimnek, hogy hozzáköltözök a páromhoz hétvégén, aki már magában lakik. Már mondtam előbb is, hogy össze akarunk költözni, nem hirtelen zúdítottam a nyakukba. Apukám nem nagyon szólt semmit, ez így szokott lenni gondolta, biztos. Anyukám viszont elkezdett sírni majd a barátomat szidta, hogy úgyis szemét lesz meg csak egy rabszolga leszek stb. Mikor eddig semmi baja se volt vele. Meg olyanokat beszélt, hogy akkor ő vele mi lesz, nővérem is elköltözött meg most már én is, mi lesz így vele. Mondtam neki, hogy majd mi is eljövünk ebédre néha ahogy nővéremék erre azt mondta, hogy menjek az anyósomhoz ebédre ne ide. Csapkodta a konyhaszekrény ajtaját, sírt, teljesen kiakadt. Én meg teljesen kiakadtam rajta, hogy így reagált szinte érzelmileg zsarolt, hogy ne menjek el. Már ott tartok, hogy egy darabig nem is akarok vele találkozni.

2017. febr. 16. 14:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Anyad nem teljesen komplett sajna.
2017. febr. 16. 14:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne vele? Közös tüdőtök van és nélküled megfullad?

Majd megszokja, ez az élet rendje, nem szabad engedni a zsarolásnak.

2017. febr. 16. 14:35
 3/15 anonim ***** válasza:
12%
Nem vagyok szülő, de gondolj bele az ő helyzetébe. 23 éve nevel, ápol, vigyáz rád, érted, értetek áldozta az életét, és most elmész. Persze ez a világ rendje, de akkor is nagyon nehéz lehet elfogadnia ezt, hogy máshová vágysz. Talán úgy érzi, hogy kevés már, hirtelen értelmét veszíti sok minden, amiért eddig élt. Ezt gondold át, és mondd el neki, milyen sokat jelentett, és jelent neked most is, és ezután is. Mondd el neki, hogy neki köszönheted azt, hogy eljutottál idáig, hogy te is felnőttél, és egyszer majd te is édesanya lehetsz, és megpróbálhatod végigcsinálni mindazt, amit ő végigcsinált veletek. Beszélgess vele, figyelj rá, öleld meg. Nehéz lesz mindkettőtöknek, de de szerintem ez sokat fog segíteni. Ha ez nem, akkor semmi.
2017. febr. 16. 14:37
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
az odáig oké hogy gondolj bele a helyzetébe. de mikor megszülsz egy gyereket előre tudod hogy nem fog nálad lakni örökre mert nem ez az élet rendje. Más szülő itt sír gyakorin hogy a 20 éves gyereke nem akar elköltözni a nyakáról...
2017. febr. 16. 14:50
 5/15 anonim ***** válasza:
97%
Aki arra vágyon, hogy valaki élete végéig vele lakjon, sose akarjon elköltözni, és örökre babusgathassa, az tartson kisállatot, az való erre... A gyerek felnő és elköltözik, és ez így van jól.
2017. febr. 16. 15:12
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
* vágyik
2017. febr. 16. 15:12
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor egy házaspárnak újra kell építenie az életét. Újra meg kell tanulniuk kettesben élni, mint ahogy az a gyerekek előtt volt.

Majd szép lassan hozzászokik, és alig fogja várni, amikor a barátoddal vasárnapi ebédre mentek. :)

2017. febr. 16. 15:26
 8/15 mi a fene ***** válasza:
91%
Én szülő vagyok, most estünk át egy ilyenen, igaz hogy már régóta nem lakik itthon a leány. Egyetem, albi, csak eddig egyedül lakott, nem fiúval. A nagyobb 21 évesen férjhez ment, azt is kibirtuk. Igen,át kell tervezni az életet, de nekünk nagyon jó igy. Élik az életüket, hivjuk őket, ha hivnak mi megyünk, viszünk ezt azt, közös nyaralás, programok, és az unokák ! A nagyobb lánynál vannak. Tudomásul kell venni, az élet rendje, ez egy új módi, hogy esküvő nélkül költöznek,igazuk van, mondjuk én hiányoltam, hogy a fiú nem mondott semmit. Nem lánykérést akarom erőltetni, de mégis. Nem szóltam semmit, segitjük őket. Sztem. azoknak rossz akik vmi miatt nem élnek harmonikus párkapcsolatban. Szándékosan nem irtam házasságot. Én már nem is szeretném, ha mindig "sokan" lennénk. Élvezzük kettesben az életet.Ne hagyd magadat zsarolni, beszélgess el a szüleiddel, hogy ez Te életed,nem a világ végére mégy. Fel a fejjel !
2017. febr. 16. 19:23
 9/15 anonim ***** válasza:
45%

Anyukád reakciója nem normális.

Én leülnék vele beszélni és elérném,hogy kicsit magába nézzen.

Ő pl hány évesen költözött el otthonról?mikor ismerte meg apukádat?mikor költöztek össze?

ő mit szólt volna,hogyha a szülei hátráltatni akarták volna?

ez az élet rendje, felnőttél,van párod, vele szeretnél élni.. ezen nem kell kiakadni és zsarolni szerintem.. mert mondom,ez lenne a normális!

elég nagy baj,amikor egy fiatal még 30 évesen is otthon él és nem volt még egy épkézláb kapcsolata.

2017. febr. 16. 20:30
 10/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is túloz.

Én 19 évesen költöztem el, nem is pasihoz, csak egyedül, munka meg tanulmányok miatt. Anyukám reakciója az volt, hogy ha szükségem van bármire, nyugodtan hívjam. És szerintem tökéletesen csinálta, nem palástolta, hogy hiányozni fogok neki, nem is akart visszafogni, csak biztosított a támogatásáról, ami akkor nagyon jól esett. Tudtam, hogy ha úgymond megbukok az életben, akkor haza bármikor mehetek. Én egy ilyen kirohanást sosem felejtenék el neki, és innentől elveszítené a bizalmamat, minden lépését úgy nézném, hogy "most ugyan mivel próbál manipulálni" (igen, kicsit paranoid felfogás, de ez van).

Majd megemészti, csak tarts ki az elhatározásod mellett. Biztos jó kislány voltál kamaszkorodban, és nem játszottátok le a kötelező meccseket.

Értem én, hogy bele kell gondolni a szülő helyzetébe, de bocsásson meg a világ, felnőtt ember a kérdező édesanyja, a saját testi-lelki egészségéért neki kell felelnie, nem a lányának.

2017. febr. 16. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!