Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is túloz anyukám...

Szerintetek is túloz anyukám ilyenekkel amiért elköltözök? L/23

Figyelt kérdés
Tegnap mondtam a szüleimnek, hogy hozzáköltözök a páromhoz hétvégén, aki már magában lakik. Már mondtam előbb is, hogy össze akarunk költözni, nem hirtelen zúdítottam a nyakukba. Apukám nem nagyon szólt semmit, ez így szokott lenni gondolta, biztos. Anyukám viszont elkezdett sírni majd a barátomat szidta, hogy úgyis szemét lesz meg csak egy rabszolga leszek stb. Mikor eddig semmi baja se volt vele. Meg olyanokat beszélt, hogy akkor ő vele mi lesz, nővérem is elköltözött meg most már én is, mi lesz így vele. Mondtam neki, hogy majd mi is eljövünk ebédre néha ahogy nővéremék erre azt mondta, hogy menjek az anyósomhoz ebédre ne ide. Csapkodta a konyhaszekrény ajtaját, sírt, teljesen kiakadt. Én meg teljesen kiakadtam rajta, hogy így reagált szinte érzelmileg zsarolt, hogy ne menjek el. Már ott tartok, hogy egy darabig nem is akarok vele találkozni.

2017. febr. 16. 14:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Anyukád nagyon rosszul fogja fel a dolgokat.

Egyébként ezt nagyon sokszor lehet látni, hogy így reagál a szülő. Én pár hónapja költöztem el, 22 évesen, és mindenki kérdezgeti anyát, hogy milyen rossz most neki, biztos sír, meg szenved, pedig örül neki, hogy boldog vagyok, és egyáltalán nem bánkódik. Mégse értik meg.

Anyuddal most talán nem is tudsz mit csinálni, Majd ha lehiggad (adj neki erre pár hetet), akkor keresni fog, és elnézést kér. Előbb-utóbb be fogja látni, hogy nem maradhatsz vele örökké.

2017. febr. 17. 11:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Undorító, ahogy érzelmileg zsarol, ne is törődj vele, majd megbékél. Viszont aki ilyen aljas zsarolós azzal jobb vigyázni, tapasztalatból írom, mert az én anyám is imád lelkileg zsarolni másokat, meg magát áldozatként feltüntetni. Jobb még az elején leállítani, ha így viselkedik, mert később más dolgokban is jön a zsarolással, pl. miért nem mentek gyakrabban, menjél, mert dolog van, segíteni kell, program van, a tiétek nem számít, ünnep van, ott kell lenni, diétázol? Nem baj, most azért is azt eszed, ami van, nem érdekli stb.

Ne hagyd magad és sok boldogságot! :)

2017. febr. 17. 11:37
 13/15 anonim ***** válasza:
22%

Úgy szeretem ezt az oldalt. Mindenki hőbörög, leírja a gyerek szemszögéből a dolgot, miközben a szülőség mibenlétéről fogalma sincs. (Tisztelet az 1 szem kivételnek.)

Halvány fingotok sincs, mit érez a szülő, amikor először lépi át az iskola küszöbét a csemetéje, amikor először kíséri a kapuig egy fiú, amikor, mikor először marad ki éjfélig, amikor először megy egyedül 100km-re a kocsival, csak lökitek a magabiztos mindentudó szövegeteket.

2017. febr. 17. 15:14
 14/15 anonim ***** válasza:
22%
Csak azért sír, mert még nem tudja, hogy:" Az élet akkor kezdődik, amikor a gyerekek elköltöznek és a kutya is megdöglik végre." :)
2017. febr. 17. 17:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom más írta e de....."a. Apukám nem nagyon szólt semmit, ez így szokott lenni gondolta, biztos. Anyukám viszont elkezdett sírni,meg olyanokat beszélt, hogy akkor ő vele mi lesz, nővérem is elköltözött meg most már én is, mi lesz így vele." Ha ezt a két mondatot összetesszük akkor érdekes dolog rajzolódik ki. Anyukád tipik (lehet klimaxoló) nő akinek érzései vannak. Apukád tipikus érdektelen pasi. A házasságukat, apukádat kellene rendbe tenni. Esetleg nővéred fogantatása előtti emlékeket felhozni. Amikor fiatal házasok voltak....barátokat barátnőket, baráti párokat előszedni. Most már nem de régebben anyósodékkal is lehetett volna barátkoztatni őket akár. Nem tudom hol és milyen házban éltek de akár egy kutya is segíthet akiről gondoskodnia kell, mint rólad....ha nővéred szülne egy unokát megint jó volna.... Szóval sok megoldás van, de a házasságukat kell, társkapcsolattá tenni. Ha van módod és apud anyud rávehető fizessétek be őket nyaralni wellnesezni ....
2017. febr. 18. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!