Miért neveznek a szüleim hazugnak, amikor beteg vagyok?
Mindig, amikor valami bajom van, egyből ordibálnak velem, hogy biztos csak hazudozok, biztos dogát irunk valamiből és lógni akarok miatta..Pedig semmi okom lógni..
Múlt hét csütörtökön is beteg lettem (hányás-hasmenés) és anyám egész álló nap üvöltözött velem, hogy milyen semmirekellő, mocsok szemétláda vagyok, hogy ezt meg merem csinálni, mármint hogy lógok az iskolából, meg hogy ő már abból tudta, hogy csak kamuzok, hogy nem hivtam fel az iskolát, hogy beteg vagyok és nem megyek. De nem értem, miért kéne felhivnom az iskolát? :D Nem egy tanár vagyok, akit helyettesiteni kell, csak egy diák, még életemben nem hallottam ilyenről, hogy egy diáknak fel kell hivni az iskoláját, hogy nem megy...
Aztán következő nap még rosszabb lett, pénteken már szó szerint 10 percenként járkáltam a wc-re, akkor elhitték, hogy tényleg beteg vagyok, de akkor meg azért ordibáltak velem, mert nem birtam enni, csak nagyon keveset egy nap és nem akartam széntablettát se bevenni, egyrészt mert nem is használ, másrészt mert ha nem alul jön ki, akkor kihányom..És állandóan itt üvöltenek velem, hogy direkt nem szedek széntablettát, mert nem akarok meggyógyulni -.-
Ma amin nagyon kiakadtam, hogy ment megint a hasam, de közben hányingerem is lett és ott volt mellettem egy lavór, amibe a szennyes ruhákat szoktuk rakni és nem akartam a padlót teleokádni, ezért gyorsan kiboridottam belőle a szennyest és abba hánytam, erre anyám leüvöltötte a fejemet, meg azzal is fenyegetett, hogy agyonver, mert szerinte direkt meghánytattam magam, hogy őt idegesitsem...
Miért nem hiszik el még ezek után sem, hogy rosszul vagyok??
Köszi a válaszokat, szerintem sem épp normálisak..
4. válaszoló, nekem is állandóan ezt szajkózzák, bár most pont nem mondták még egyszer sem :D Én is beteg voltam téli szünetben, ugyanis anyám arra a kb másfél hétre ideköltöztette az egyik nyugdijas testvérét, hogy jajj szegény ne egyedül üljön már otthon, amivel nem is lett volna alapból baj, csak ő is influenzás volt és én meg tesóm is sikeresen elkaptuk tőle...És ezek után még volt pofája azt mondani nekem, hogy azért lettem beteg, mert nem öltözöm fel rendesen :D Meg ő még nyáron 30 fokban is képes fázni, szóval télen hiába van huszon akárhány fok bent a lakásban is, ő olyankor is pulóverben mászkál idebent meg didereg és azt képzeli, hogy ha ő fázik, akkor másnak is fáznia kell. Én meg simán elvagyok egy pólóban tizen-pár-fokban is, de mivel ő fázik, állandóan ordibál nekem, hogy vegyek fel egy vastag pulóvert meg mamuszt, meg minden és amikor mondom neki, hogy nem, mert akkor melegem lesz, megmagyarázza nekem, hogy ő jobban tudja, hogy nekem melegem van-e vagy sem :DDD Istenem...
4-es vagyok
Mert buták, már elnézést, de tényleg. Azt hiszik, ha lázasan behajtanak az iskolába, akkor majd tök jó lesz minden, meg nem maradok le. Csak arra nem gondolnak, hogy kínszenvedés így. A dolgozatot, amit lázasan írsz meg lehet 2-es, közben meg egy hét múlva egészségesen a pótot megírhatnád ötösre, vagy mindenképpen jobbra. Lázasan úgysem tudsz figyelni, akkor mit szenvedj?
Meg összefertőzöd a többieket, bár ők nem hiszik el, hogy a vírusok cseppfertőzéssel terjednek. Otthon mégcsak szellőztetni sem engednek, meg tátott szájjal köhögnek mindenhova. A legjobb, mikor apám belecsapja a taknyát a fürdőkádba. Kicsit sem fertőző.
De még hagyján, de utána nem lenne joguk bántani, hogy miért nem öltöztem fel. Influenzásan 8-10 herpesz kijött, erre elkezdtek felem orditozni, hogy én tehetek róla, ha felöltöztem volna... pedig csak egy kenőcsöt kértem tőlük rá
Amiőta apám itthon van és nyugdíjas, azóta katasztrófa, mertha véletlenül itthon maradsz, akkor is basztat.
Egyszer ő hozott haza suliból, még decemberben és 40 fok volt a kázam majdnem, szóltam neki, hogy nem-e mehetnénk haza előbb, ne legyünk a tescoban. Erre bezavarodott, kitalálta, h bolond vagyok, meg tönkreteszem a karácsonyukat, mit szimulálok. Még az sem hatotta meg, hogy elé raktam a lázmérőt. Nem értette, hogy miért nem megyek másnap.
Fogalmam sincs, miért ilyenek. De ha ő volt rosszul le akart küldeni gyógyszertárba, úgy hogy a pofámba köhögött előtte, erre közöltem vele, hogy öltöztél volna fel.
Ha nekem lesz gyerekem, akkor ápolom, nem kikészítem teljesen, ga amúgy is rosszul van.
Szerintem pszichiátriai esetek, mert úgy tesznek feled, mintha embert öltél volna, vagy nem tudom. Közben meg állandóan összefertőznek. Kivülről meg ők a minta szülők.
pfuu basszus azért ez durva xdd végig olvastam mindenkinek a kommentjét es nagyon elkeserítő hogy vannak ilyen elcseszett szülők is.. velem még nem fordult elő hogy nem foglalkoztak velem a szüleim amikor beteg voltam,de eléggé kellemetlen lehet egyedül megbírkózni ezzekkel az esetekkel.. szeintem egy csomóan a tinik közül azért lesznek depressziósok mert a szüleik ilyenek.
Én pl amikor depis lettem elküldtek a pszichologushoz, és ott említettem meg egyszer hogy apukám néha ordibál velem és megver egyszer-kétszer(de azt sem olyan vérben forgó szemekkel mint valami őrült), erre értesítik a gyermekvédelmiseket hogy gyermek bántalmazás van a családomban és hónapokig jártak hozzánk a gyermekvédelmisek és ellenőrizték le a házunkat,ráadásul még az is szóba jött hogy apukámat börtönbe küldik XD
szóval most igy elég durva bele gondolni hogy egy olyan eset után mint ezek hogy : ``anyám egész álló nap üvöltözött velem, hogy milyen semmirekellő, mocsok szemétláda vagyok, hogy ezt meg merem csinálni...`` háát nem is tudom h mit művelnének a gyermekvédelmisek xdd
minden esetre próbáld depi nélkül túlélni ezt a terrort. gondolj mindig arra h ha megvagy 18 akkor elhúzol otthonról a p*csába és akkor utanna már nyugi van.
hajrá!!
L/14
Nem Te tehetsz róla, hogy így bánnak Veled a szüleid. Nem a Te hibád, és nem tudsz valószínűleg olyat tenni, hogy rendesebben bánjanak Veled, mert a hiba bennük van. Ha máskülönben normálisak, akkor azt mondanám, annyira megijednek a saját tehetetlenségüktől, hogy nem tudnak Neked segíteni, hogy meggyógyulj, hogy ettől teljesne bestresszelnek, és talán ezért csinálják. De nem tudom. Az alapvető higiéniával sincsenek tisztában.
Amit javasolni tudok: keresd fel az iskolában a védőnőt, az osztályfőnöködet és a háziorvost. És mondd el nekik, hogy ez van, hogy nem gondoskodnak Rólad, nem kapsz gyógyszert, rád köhögnek, stb. Mondd el nekik a teljes történetet. Elvileg a gyermekvédelemnek be kell avatkoznia, mert ez veszélyeztetés. Ne habozz. Nem hiszem, hogy ennél tovább tudna romlani a helyzet.
Ja, és sosem hallottam olyanról, hogy a diák telefonál a suliba, ha beteg.
Én a helyedben (és mindenki helyben, aki ilyen helyzetben van) mindenképpen elmennék orvoshoz és kérnék egy nagyon alapos kivizsgálást. Ugyanis nem normális, ha valaki állandóan beteg. Ebben az esetben valószínűsíthető, hogy komoly immunbetegsége lehet valakinek. Ha kell, tessék kórházba is befeküdni, hogy minél alaposabb legyen az a kivizsgálás. Lehet a szülőket szidni ezerrel de nem ismerjük az előzményeket, egyéb körülményeket. Lehet, hogy okuk van arra, hogy azt higyjék, amit.
Talán ismeritek a mesét a fiúról, aki farkast kiáltott. Kicsit hasonlíthat a dolog erre. Elképzelhető, hogy egy időben túl sokszor játszotta el a gyerek a kamubetegséget, és most már akkor sem hisznek neki, amikor tényleg az.
Mivel jórészt kamaszék írnak ide, ezért nyilván le leszek pontozva, de nem nagyon érdekel. 3 gyerekem van, ha beteg volt, mindegyiket otthon tartottam, ha indokoltnak láttam (láz, hányás, hasmenés), ha nem javult a házi jellegű kezelésektől, 2-3. napon orvoshoz vittem, ha tetszett neki, ha nem. Viszont egyik sem élt vissza ezzel soha...
Kedves Kérdező!
A szüleid nem alkalmasak gyermeknevelésre. Azt ajánlom mielőbb keress fel egy erre szakosodott szakembert, a gyermekjogvédelemnél és mond el neki a helyzetedet, ezen változtatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!