Kinek a hibája, gyerek felnőtt korában munkakerülő alkesz hajléktalan lesz?
Itt olvasok olyan kérdéseket lumper testvérről, és a valóságban is találkoztam ezzel. Ilyen például: szülőnek van 3 gyereke, ugyan azt a nevelést kapták. Egyik gyerek felnőtt korában diplomája van és dolgozik. Másik 2 testvére felnőtt korában tanulatlan munkakerülő alkesz hajléktalan lett.
Ki a hibás szülő vagy gyerek? Ilyen lesz gyerek felnőtt korában.
Nem provokálásnak, írtam ki a kérdést. Tényleg érdekel mások véleménye.
A szülők hibája. Mégpedig a tipikus magyar hozzáállás miatt :
" Nem baj fiam a hármas, a lényeg, hogy görbüljön." " Ne vidd nyelvórára, különórára a gyereked, mert túlterheled." "Nem kell házimunka a gyereknek, neki játszani kell egész nap." "Engedem inni a haverjaival, hisz manapság a legtöbn tini jár kocsmába, hajnalig bulizni."
Pontosan így kell nevelni egy ostoba, lusta, alkoholista disznót. Sajnos sok magyar az lesz.
"Szerintem a szülőé. Én olyan családokat láttam, ahol egyik gyereket sem nevelték, az egyik gyereknél bejött a papírforma és elzüllött, a másik meg valami érthetetlen csoda folytán tisztességesen tanult és sokra vitte."
Ez kicsit elentmondásos nem? Pont te írod, hogy a rossz nevelés semmin nem változtat, a gyerektől függ, hogy mi lesz belőle.
Szerintem a gyerek hibája, de a társadalom, család is benne van a dologban.. Jóval többet kellene foglalkozni azokkal a gyerekekkel akik kimaradnak az iskolából. Plusz a családokon is hatalmas teher van. Ki add Magyarországon részmunkaidős munkát, hogy legyen idő a gyerekekre is? Ha pedig add elég-e bármire is a fél fizetés?
Szóval szerintem ez egy tág dolog ha pontos választ akarunk, akkor minden tényezőt figyelembe kellene venni. Plusz azt is, hogy minden eset más, lehetetlen általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!