Mit csináljak anyámmal?
Itt vagyok 25+ évesen, anyámmal élek (macskám és babettám nincs, kemény se vagyok), lassan 2 éve én tartom el őt, mióta apámmal elváltak és szétköltöztek.
Segítettem megvenni az új lakását, és azóta is finanszírozom a felújítást, fizetem a rezsit és a megélhetést. Anyámat a költözés után kirúgták a munkahelyéről, mivel nem járt be dolgozni, azóta nincs jövedelme. Itthon van és állítólag minden idejét a lakásfelújításnak szenteli, ami jelenleg annyit takar, hogy mos és takarít, néha nagy ritkán főz is valamit, eljár boltba költeni a pénzem, amúgy többnyire az ágyban döglik és vagy a telefonját vagy a számítógépet nyomkodja és azon töri a fejét, hogy a következő hétvégén hova menjünk el együtt bútort vásárolni.
Ha már úgyis házastársi viszonyban vagyunk, a minimum, amit ilyen körülmények között elvárnék tőle, hogy fényesre nyalja a seggem, amikor este hulla fáradtan hazajövök a munkából. Ehhez képest néha a bevásárlást is én csinálom.
Ha az orra alá dörgölöm a fenti dolgokat, hisztirohamot kap, elmond mindenféle szemét alaknak, szidja az apámat, elküld melegebb éghajlatra, és a szememre hányra, hogy felnevelt, kitaníttatott és ez a hála, stb. Természetesen másnap minden ugyanúgy folytatódik, ahogy előtte, mintha semmi sem történt volna.
Világos, hogy anyám lelki beteg (ahogy én is az vagyok), depressziós és társfüggő. Nem fog soha találni egy férfit maga mellé az egekig érő igényei miatt. Van egy fickó akivel összejárogatnak, egy zenész, aki mindent meg tud adni egy nőnek, kivéve a támogatását és azt, hogy felvállalja. De arra úgyis ott vagyok én...
Tudni kell, hogy jó szakmám és jól fizető munkám van (a kezdeti lökést valóban anyámnak köszönhetem), jóval a magyar átlag feletti fizetéssel. Ennek ellenére hó végén soha nem marad egy fillérem sem, bár ilyen körülmények között ez nem is meglepő.
Állítólag hó végén visszaveszik a régi munkahelyére, ami azt jelenti, hogy valamennyire a saját lábára fog állni, de ebben nem bízok igazán.
A megoldás teljesen világos előttem. Ha saját, normális életet akarok kezdeni, itt kell hagynom anyámat. A probléma csak annyi, hogy nem akarom itt hagyni a szarban (valójában józan paraszti ésszel egyáltalán nincs szarban, csak ő ezt másképp éli meg).
Ha elmegyek, óriási hisztit fog rendezni és gondoskodik róla, hogy lelkiismeret-furdalásom legyen (ehhez nagyon ért).
A másik pedig, ha tényleg elmegy dolgozni, anyagilag még így is jobban járok, ha maradok nála. Az albérlet drága dolog.
És végezetül, soha nem éltem még külön, nekem ez új dolog lenne, félek is tőle...
Ti hogy döntenétek? És mit csinálnátok anyámmal, hogy magához térjen?
"A megoldás teljesen világos előttem. Ha saját, normális életet akarok kezdeni, itt kell hagynom anyámat."
... a végletekig nem mondhatja az anyád, hogy ----------bezzeg.
A megoldást megírtad saját magad.
Oda tettem idézőjelbe.
Van ami nem "világos"?
_ Más szempontból mivel tartozol még anyádnak? - azon kívül, hogy a gyereke vagy.
Ha annyi fizetésed van akkor miért nem költözöl külön?
Más örülne ha külön tudna...
Anyukád meg szépen lassan helyre jön, a meló az jól fog neki jönni
Már nem azért, de...
"felnevelt, kitaníttatott és ez a hála"
Ezt nem tudod egyszerűen megfizetni, sőt életed végéig is eltarthatod, akkor is többet adott neked!
"a kezdeti lökést valóban anyámnak köszönhetem"
És még a munkádat is neki köszönheted.
Szerinem visszavehetnél magadból, és kutya kötelességed lenne anyádat a haláláig eltartani.
~egy 19éves
Meg f***t lenne kötelező eltartania élete végig az anyját itt lenne az ideje
elköltöznöd 25+ évesen pénzed úgyis van albérletre.Anyád meg majd úgyis kap melót úgyhogy nem kell eltartanod.
Költözz el, és ha megteheted, támogasd pénzzel, de ennyi. Meglátogatod időnként, hetente vagy havonta, ahogy neked belefér, beszéltek pár naponta telefonon.
Másként tényleg rámegy a saját életed.
Minél tovább otthon laksz, anyád annál kevésbé lesz motiválva a munkakeresésben.
Minél tovább nem lesz munkahelye, annál kevésbé fog találni olyat, ahova 50 felett felveszik.
Pedig a munkahely nem csak fizetést ad, hanem önbecsülést és emberek társaságát.
Te meg ne érezz lelkiismeretfurdalást, mindkettőtök érdeke, hogy elvágjátok a köldökzsinórt és talpra álljatok!
Nem is vagy te olyan hülye :)
Kevés figyelmet adtál anyukád lelkiállapotára.
Egy kezdőlökés kell neki, ami akár abban is megnyilvánulhat, hogy te elköltözöl.
Lelkileg gyenge, legrosszabb esetben is elég pár hónap hogy valaki talpra álljon.
Én elköltöznék és ~1 hónapig fizetném a kiadásait. Persze utána is, ha nem sikerült munkát találnia, de ha nem látnám a fejlődést, biztos éheztetném 1-2 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!