Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek agyon önző vagyok?...

Szerintetek agyon önző vagyok? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Férjemmel 4 éve vagyunk házasok, 6 éve vagyunk együtt. Van egy 3 éves fiunk és neki egy 9 éves lánya az előző kapcsolatából.

Én 1,5 éve visszamentem dolgozni és tavaly nyáron előléptettek egy olyan pozícióra, amire nagyon vágytam. Nem sokkal ezután férjem exe kiköltözött Németországba, de a lányuk nem akart menni ezért hozzánk költözött. Ez eddig rendben van. Megbeszéltük, hogy az iskolás dolgokat, táppénzeket stb ő intézi. Sajnos ez nem így van. Most beteg a nagylány, egész hétvégén ápoltam de nincs jobban, hétfőn orvos. Nekem fontos megbeszélésem lesz, egész egyszerűen nem mondhatom le. És nem is akarom. De a férjem szerint vigyem el én, legyek én táppénzen. Nekem kötetlen a munkaidőm, ő ezzel érvel. Szeptember óta már sokszor volt ilyen, amikor tudtam mentem én (szülői, szünetek, néha kitalálják hogy pénteken délig van iskola), amikor pedig nem, akkor mindig nagyon megharagudott, napokig veszekedtünk.

Ti mit tennétek?

Próbáltam már nyugodtan megbeszélni vele, elviekben egyetért velem, de a gyakorlatban ez van :-(

Itthon egyébként ellátom a kislányt, főzök, mosok rá is, tanulok vele, minden reggel én viszem iskolába. Jó a kapcsolatunk, azt is velem beszélte meg hogy az anyukája "elhagyta". De a munkámat nem szeretném feladni érte.

2017. febr. 5. 13:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagy önző szerintem teljesen jogos, főleg hogy ő ezt külön megígérte.
2017. febr. 5. 15:39
 12/15 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem az a lényeg, hogy kinek a gyereke, hanem az az alapvető probléma, hogy a férjed nem érti, mit jelent a kötetlen munkaidő - többek között azt is, hogy sokszor nem teszi le az ember a lantot délután 4-kor, mint egy hivatalban, hanem este 10-ig melózik, vagy akár hétvégén is, ha úgy adódik. Én is hasonlóképp dolgozom, nehéz elmagyarázni azoknak, akik nem ismerik ezt belülről, hogy távolról sem lehet bármikor ellébecolni néhány napot, vannak olyan fix dolgok, amiket nem lehet, vagy nagyon kínos lemondani, mert pl. több emberrel jó előre le van egyeztetve az időpont, határidős projektről van szó stb. Amellett, hogy ketten kell, hogy osztozzatok a terheken (is), valahogy ezt kéne beleverni a férjed fejébe.
2017. febr. 5. 15:41
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
Itt az alapvető probléma, hogy képtelen vagy megértetni a férjeddel a munkádat. Most vagy vmi szalagmunkás a férjed és nem érti a dolgokat, vagy te magyarázól valamit nagyon rosszul. Nekem, ha a feleségem ugyanígy kötetlenül vagy munkaidőkeretbe dolgozna, de adott napon nagyon fontos, hogy bemenjen, egy percig nem jönnék azzal, hogy "de, te így, meg úgy dolgozol" , úgyhogy oldd meg; szerintem alapvető intelligencia.
2017. febr. 5. 16:30
 14/15 DuplaKV ***** válasza:
35%
Egy napot leigazol apuka a gyereknek az iskolából, vagy délután viszed el a kislányt orvoshoz. A 9 éves pedig nem óvodás, ha kikészíted neki a teát, kaját, gyógyszereket, akkor a megbeszélés ideje alatt (gondolom nem 6 órán át fog tartani) vígan ellesz egyedül is. Ha apukának nem tetszik ez az opció, akkor maradjon vele otthon erre az egy napra.
2017. febr. 5. 16:36
 15/15 anonim ***** válasza:
91%
vagy pedig apuka megemelheti a se.ggét, és elviheti a saját lányát az orvoshoz.
2017. febr. 5. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!