Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek agyon önző vagyok?...

Szerintetek agyon önző vagyok? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Férjemmel 4 éve vagyunk házasok, 6 éve vagyunk együtt. Van egy 3 éves fiunk és neki egy 9 éves lánya az előző kapcsolatából.

Én 1,5 éve visszamentem dolgozni és tavaly nyáron előléptettek egy olyan pozícióra, amire nagyon vágytam. Nem sokkal ezután férjem exe kiköltözött Németországba, de a lányuk nem akart menni ezért hozzánk költözött. Ez eddig rendben van. Megbeszéltük, hogy az iskolás dolgokat, táppénzeket stb ő intézi. Sajnos ez nem így van. Most beteg a nagylány, egész hétvégén ápoltam de nincs jobban, hétfőn orvos. Nekem fontos megbeszélésem lesz, egész egyszerűen nem mondhatom le. És nem is akarom. De a férjem szerint vigyem el én, legyek én táppénzen. Nekem kötetlen a munkaidőm, ő ezzel érvel. Szeptember óta már sokszor volt ilyen, amikor tudtam mentem én (szülői, szünetek, néha kitalálják hogy pénteken délig van iskola), amikor pedig nem, akkor mindig nagyon megharagudott, napokig veszekedtünk.

Ti mit tennétek?

Próbáltam már nyugodtan megbeszélni vele, elviekben egyetért velem, de a gyakorlatban ez van :-(

Itthon egyébként ellátom a kislányt, főzök, mosok rá is, tanulok vele, minden reggel én viszem iskolába. Jó a kapcsolatunk, azt is velem beszélte meg hogy az anyukája "elhagyta". De a munkámat nem szeretném feladni érte.

2017. febr. 5. 13:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%

Nem vagy önző. A férjed rád akarja lőcsölni a saját lányával kapcsolatos kötelezettségeit, még a munkád árán is.

Hiába ígérte meg, most úgy jár el, mint a férfiak nagy része.

Ne hagyd, hogy zsaroljon. Ezt neki kell megoldani.

2017. febr. 5. 13:21
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Nem a te lányod, miről beszélünk? Oldják meg a szülei.
2017. febr. 5. 13:37
 3/15 anonim ***** válasza:
37%

Megmondod a ferjednek, hogy marpedig te reggel dolgozni mesz, vigye a lanyt O orvoshoz. Neki is pont ugyanannyi mint neked. Apa is ugyanugy lehet tappenzen a gyermek jogan.

Mondjuk kerdes, hogy ha a sajatod lenne beteg, akkor is a munka lenne fontosabb, vagy erte megtenned hogy te maradsz otthon? Mert azert a kislany nem tehet arrol hogy O beteg...

2017. febr. 5. 13:47
 4/15 A kérdező kommentje:

Igen, ha róla van szó akkor is így gondolom. Ezzel kapcsolatban is vannak vitáink sajnos.

Nem azt akarom, hogy 100%-ig mindent ő csináljon vele kapcsolatban. De jó lenne, ha nem mindig nekem kéne mennem mert "akkor dolgozol amikor akarsz".

2017. febr. 5. 13:53
 5/15 A kérdező kommentje:
Mármint nyilván nem fontosabb a munka mint a gyerek (egyik sem) de amikor nincs vészhelyzet, akkor szerintem az apa is tegye oda magát.
2017. febr. 5. 13:57
 6/15 anonim ***** válasza:
91%

Amikor megismerted és elfogadtad a férjed, akkor gondolom nem az volt a perspektíva, hogy a ti háztartásotokban lesz a gyereke.

Ha már akkor ez így nézett volna ki, akkor lett volna lehetőséged eldönteni, hogy így is vállalod a kapcsolatot, vagy sem.

Belekényszerültél egy helyzetbe, amit a leírtak szerint tisztességgel teljesítesz, nem korrekt eljárás a férjed részéről, hogy semmit nem vállal a saját gyereke körül.

Arról nem írtál, hogy a férjed mit dolgozik, mert ha szívsebész és életmentő szívcserét hajt végre másnap reggel, akkor megkérhet, hogy te vidd a gyereket orvoshoz, de nem kötelezhet rá.

Ha nincsenek nagyszülei a kislánynak, akik ilyenkor besegítenének, akkor alkalmazzatok valami Stanci nénit pénzért, aki ilyen esetekben helyettesít titeket!

2017. febr. 5. 13:59
 7/15 anonim ***** válasza:
96%
Nem vagy önző, a férjed az.
2017. febr. 5. 14:14
 8/15 anonim ***** válasza:
66%
Tudod ki nevelgetné más gyerekét... Nehogy más más fontosabb legyen önmagadnál. Ez a te életed, legyél önző és azt nézd aki neked jó!! Mindig minden helyzetben.
2017. febr. 5. 14:47
 9/15 anonim ***** válasza:
96%
A "be kell menni, mert megbeszélés lesz"-en mit nem ért a férjed? Ha nem mész be, kirúghatnak és ugortt az álommeló - na meg persze a fizetésed.
2017. febr. 5. 14:53
 10/15 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem teljesen mindegy, hogy saját vagy nevelt gyerek. Ha befogadok valakit a családba, akkor ugyanúgy bánok vele, mint a sajátommal. Viszont ha te nem tudsz menni, akkor maradjon a férjed otthon. Azért vagytok házasok, hogy együtt neveljétek a gyerekeket. Ezt jó lenne ha a férjed is megértené...
2017. febr. 5. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!