Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért támogatják ennyire húgomat?

Miért támogatják ennyire húgomat?

Figyelt kérdés

A szüleim nemrég vettek neki autót, és most még a lakás bérleti díjának felét is fizetik neki, holott el se kéne költöznie még (tehát nem kényszerből, suli vagy munka miatt).

Szüleim és nagyszüleink is állandóan tunkolják pénzzel, ugyanígy az unokatestvéremet is...

Mindannyian huszonévesek vagyunk már, egyikünk sem gyerek, hogy ne tudna megdolgozni ezekért a dolgokért.

És míg mi, párommal gyereket szeretnénk, aminek az alapjait kínkeservesen teremtjük elő, addig azt látjuk, hogy az ő testvérei is dőzsölnek, mert jól házasodtak, és az én családomban is mindenki jól él, mert mindenki támogat mindenkit, csak minket nem. Félreértés ne essék, soha nem is kértem, és nem lenne bőr a képemen lehúzni a szüleimet ezért, de most már elég szembetűnő a különbség köztem és a húgom között, aki bármire kinyitja a száját egyből megkapja.

Én beszéltem már egyszer erről édesanyámmal, ő azt mondta nem is tudta, hogy nekem ezekre igényem lenne. Mondtam neki, hogy arra lenne igényem, hogy velem is ennyit törődjenek...mert míg én kedvesen, szeretettel és segítőkészen állok hozzájuk, addig a húgom általában lehúzza őket és nagyon aljas módon bánik velük,ami miatt már nem egyszer sírt Anyukám is....nem részletezném.

Miért csinálják ezt?

2017. febr. 5. 09:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
20%
Kerdezo, dol beloled az irigyseg. Meg mindig a csaladtol varsz segitseget es azt hiszem ez rosszabb lesz, be fogsz kattani. Mar nagyon arra jarsz.
2017. febr. 5. 13:56
 12/22 anonim ***** válasza:
55%
Meg mindig nem irod, hogy parod es csaladja mit tesz le az asztalra, hogy nektek tobb legyen. Ha most keresel munkat, akkor gondolom, a baba projekt arrebb van meg, de te mar most akarsz anyagi segitseget ezert is. Ha ketten nem tudtatok krt labast, kajat osszehozni egy hetre, skkor miert nem maradtal otthon mig megtehettetek volna kenyelmesen az odszesatorozast a baratoddal.
2017. febr. 5. 14:01
 13/22 anonim ***** válasza:
56%

Gyakornokként nem keresi hülyére magát a húgod, pláne, ha nappali tagozatra jár. Az én gyerekem is így van, éppen hogy kifizeti belőle az albérletét, minden mást én állok - igaz, autót nem vettem neki, könnyen meg tudja oldani a közlekedést, olcsóbb is, mint autót fenntartani. Te pedig ezek szerint már végeztél, vagy el se kezdted, a pároddal élsz, mindketten dolgoz(hatná)tok. Ha ennyire gyengén álltok (amiben lehet szerepe a szakma/végzettség hiányának is), akkor nem gondolkodnék még gyerekben. Kérjetek segítséget, ha mindkét oldalról csak egy lakáskasszát elkezdenének nektek, már az is sokat számít, és nem akkora anyagi megterhelés, saját lakással már könnyebb tervezgetni.

Kicsit az az érzésem (javíts ki, ha tévedek), hogy te viszonylag hamar befejezted a tanulást, és léptél le otthonról, talán többet is tehettél volna azért, hogy boldogulj. Jó szakma, végzettség híján mindig nehéz lesz boldogulnod, örökké a szüleidtől se várhatod el, hogy támogassanak.

2017. febr. 5. 14:27
 14/22 anonim ***** válasza:
45%
Most jól értem. Mindkét oldalról a szülők csak a másik testvért támogatja? Azért ekkora véletlenek nem hiszem, hogy vannak. Nem lehet hogy erre van valami okok amit nem írtál?
2017. febr. 5. 15:27
 15/22 Metionin ***** válasza:

"Én beszéltem már egyszer erről édesanyámmal, ő azt mondta nem is tudta, hogy nekem ezekre igényem lenne."

- hát mondd meg!

Ha ezek után is a tesóval kivételezne, talán el kellene gondolkodni rajta, hogy miért is kap ő ennyi mindent. Most oké hogy felnőttek vagytok meg nem a szülő nyakán kell élni, de ha a szülő az egyik gyerekének ad (bármilyen életkorú is legyen az) akkor a másiknak nem adni szemétség, kivételezés. Vagy adjon mindkettőnek vagy egyiknek sem. Nem indok hogy a húgod még tanul, hiszen te is voltál annyi idős, neked is adhatott volna akkor.

2017. febr. 5. 16:43
 16/22 A kérdező kommentje:

Ennyi rosszindulatú kommentet már rég láttam...

Igen, féltékeny vagyok, mert ő sokkal több dolgot kap ennyi idősen a jóléte érdekében, mint amennyit én kaptam annó szintén ennyi idősen. És megnézném én azt a kommentelőt akinek hasonló körülmények között nem fájna ez az egész.

2017. febr. 5. 18:16
 17/22 A kérdező kommentje:

Ráadásul úgy kapja mindezt, hogy a családnak ő mindig is hátat fordított, bunkó módon viselkedett a szüleinkkel is. Nem véletlenül írtam, hogy Anyukám is többször sírt miatta.

Egyébként azért nem támogatnak minket elvileg, mert úgy látják, hogy nekünk nincs szükségünk rá. Ami nem igaz, mert a vak is láthatja hogy fele annyira se élünk jól, mint mondjuk húgom, vagy unokatestvérem. Csak ők kizsarolják a segítséget, mi meg nem vagyunk ilyenek.

De ettől függetlenül én ha szülő lennék, amit az egyiknek adok, azt a másiknak (ha épp arra nincs is szüksége) másformában de odaadnám ugyanúgy.

2017. febr. 5. 18:19
 18/22 A kérdező kommentje:

Egyébként igen, nem keresi hülyére magát gyakornokként, de akkor a szülei kontójára ne akarjon önállósulni. Én 3 éve önállósultam, saját erőmből, segítség nélkül, és csakis akkor amikor erre már megvolt párommal a lehetőségünk. Nem vártam el a szüleimtől, hogy nekem 20 évesen kipattan az agyamból hogy kocsit akarok és külön akarok lakni mert elegem van a szüleimből, akkor ők ehhez nyújtsanak segítséget. Ő elvárta és meg is kapta. Ez milyen már? És az még inkább milyen, hogy az egyiknek ezt megadom, a másiknak meg nem?

Egyébként nem léptem le idejekorán otthonról, én is egyetemet végeztem.

2017. febr. 5. 18:21
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

-Fogalmam sincs az okára, ezt csak ők tudják. (De azt hiszem annyit megállapíthatunk, hogy nem a legjobb szülők, mert nagyon durván kivételeznek az egyik gyerekükkel)

-Nézd, nem akarok bunkó lenni, de a problémákon ülés/csámcsogás nem az én műfajom, úgyhogy azt mondom neked is, hogy nézz előre, a megoldások felé.

Szerintem több végkimenetel is, van amikből néhány lehetségeset felsorolnék:

1.(A legrosszabb):

Nem fogsz erről nyíltan beszélni, csak esetenként kicsit anyukáddal. Lassan, nyögve nyelősen megoldjátok a dolgaitokat, és majd egyszer valamikor kaptok egy kisebb mondjuk autót olyan 300.000 Ft körül, vagy alatt, miközben a húgod az ébresztő mellé is dupla annyit kap minden nap mint ez az autótok, így elérik, hogy ne akadhass ki rájuk jogerősen. Esetleg gyakrabban adnak nagyon keveset amíg neki rengeteget. Így, benned mindig ott lesz a fájdalom a húgod miatt, ők amit soha nem jelenthetsz ki a vasárnapi ebéd közben. Nem lesznek nagy változások csak hosszú csöndben eltitkolt szenvedések. (szerintem ez a verzió egy hatalmas pocsékolás)

2.:

Marad minden úgy ahogy eddig. Lassan, szenvedve és minden pénzt kispórolva lassan felnevelitek a gyereketek vagy majd gyerekeiteket.

+Ami ebben jó: Ebben az egészben az lesz a legjobb, hogy te amikor felnősz akkor nem fogod elkövetni ugyanezt a hibát, és (jó, ezt tényleg nem lenne jó megtenni, de akkor talán majd tetszeni fog az ötlet:) amikor a te gyerekeid felnőnek és kiköltöznek a lakásodból, akkor majd te betolhatod a NAGY KARÁCSONYI VACSORÁN nekik, hogy "Ja és képzeljétek, mivel most kiköltöztek a gyerekeim, én mind a kettőjüket támogatom egyenlő mértékben."

AZ lesz az a pont amikor tövig szúrhatod a szívükben a kést mert elmondhatod nekik, hogy "Nem, ti nem ezt tettétek, de én viszont jó szülő vagyok ezért a legjobbat teszem a gyerekeimnek." (kicsit talán túloztam :D)

3.: (álom mese)

Lesz egy időszak amikor ti éppen nagyon szegényesen tudtok kijönni, ha kitudtok, majd lesz egy esemény amikor ott van a család, és Ő kap egy nagy ajándékot téged pedig szokás szerint elfelejtenek, téged. Elkezdesz sírni, majd rájönnek, hogy létezel, és téged is segíteni fognak.

4. (Amint én tennék, ha nagyon bosszúszomjas lennék):

Csöndben kivárnék egy remek alkalmat amikor a húgod kap valami hatalmasat te pedig semmit, majd ahogy eljönne az este kicsit tovább maradnék, vagy ha ott alszunk akkor félrehívnám a szüleidet, majd megkérném, őket, hogy üljenek le, és csöndben hallgassanak meg. A fogalmazás lenne a taktikám egyik kulcspontja, mert ugyebár el lehet mondani egy jó dolgot rosszul és egy rossz dolgot jól. Így durva kifejezések, vagy vádolások nélkül, telistele cinikus és szurkálódó megmozdulásokkal elmondanám nekik a dolgot, majd megvárnám amíg eldöntik, hogy rossz, erkölcstelen szüleid akarnak lenni amiről mindenki tudni fog, vagy pedig normális szülők akik ezentúl téged is ugyanolyan mértékben segítenek mint a másik testvéredet. Valószínűleg, sikerrel járnék. (habár ha abból, indulok ki, hogy te vagyok akkor valószínűleg elkapna a sírás is közben, ne vedd zokon, már csak azért se mert ez talán még jobban a te malmodra hajtaná a dolgokat ;)

5. (Amit szerintem tenni fogsz, és amit történni fog):

Anyukáddal erről egyre gyakrabban fogsz beszélni, Ő pedig hatni fog apádra is, aminek következtében még viszonylag időben elkezdenek helyesen cselekedni.

:)

Neked milyen elképzeléseid vannak?

Tudod már mit fogsz csinálni? Ha igen akkor elmondod?

Mi az elképzelésed, miért csinálják ezt?

Meddig bírod még így :/?

Feleslegesen írtam egy órán át ezt?

2017. febr. 5. 19:13
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Oké, tudom, hogy fáj. Én viszont nem véletlenül mantrázom, hogy mondd el egyenesen a szüleidnek, mit tervezel, és mi az akadálya, tudnának-e segíteni. Az oka az, hogy voltam hasonló szituban, és nagyon nehéz helyzet, pláne, ha folyamatosan az hangzik el, hogy te nem akarod őket "lehúzni." Egyik gyerek még tanul, rászorul a támogatásra, ráadásul az ő egyeteme messzebb van, a másik már dolgozik, szintén más városban. Utóbbi büszke az önállóságára, semmit nem kér, úgy kellett rátukmálnom, hogy a kauciót és az első hónapot az albijához fogadja el. Néha bevásároltam neki, intéztem neki jobb szállást, vettem ingeket, egyebeket ajándéknak, mert úgy nagy nehezen elfogadta, nagyjából ennyi. Fél évbe telt, mire kinyögte, hogy kocsira gyűjt, mindenen ezerrel spórol. Felajánlottam, hogy adok bele, erre hol azt mondta, jó, hol azt, hogy még nem kell, közben a másik laptopot kért, mert a régi tönkrement, ilyen cipő, olyan nadrág, most erre kell, most arra. Ilyenkor mit mondjak? Nem adok, mert a tesód még a kaján is spórol, akkor neked se legyen? Tettem neki félre, ha előhozza az autótémát, odaadom, mindkettőnek rakom még a lakáskasszát, ennyit tudok tenni. Oké, nem teljesen azonos szitu, mert kocsit nem vettem a még tanulónak, bár gyakran előhozza, de remélem, érthető a lényeg. Ez a "melyik ujjamba harapjak" helyzet nekem, mert annyira nem állok jól, hogy mindenkinek mindent tudjak biztosítani, és egy kicsit előnyben van az, aki határozottan kér, vagy legalább elfogadja, amit adni tudok.
2017. febr. 5. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!