Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy apukám összeveszik velem a politikán?

Figyelt kérdés
Nem élünk együtt, de sokat beszélünk, ő erősen liberális, én meg nem szoktam politizálni, de van egy-két téma, amiről van véleményem (most nem megyek bele, mert nem erre irányul a kérdés). A lényeg, hogy ő támogat valamit, én meg nem, de ezt semmilyen radikális formában nem nyilvánítottam ki, csak egy mondattal elmondtam, hogy én máshogy gondolom, azt hittem érdekli. Erre azóta nem beszél velem, meg olyanokat írt, hogy "nem vagy a lányom". Tudni kell, hogy ő az USA-ban él és nem ő nevelt. Igazából rosszul esik, hogy ilyen durván a lelkére veszi, ha nekem eltér a véleményem és képes emiatt megsértődni. Tavaly vettük fel a kapcsolatot, mert addig sose keresett, most meg ilyen miatt képes elüldözni magától:(
2017. febr. 3. 13:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
"Nem vagy a lánya." Mintha eddig annak tekintett volna. Nem százas az apád. Ha eddig megvoltál nélküle, ezután is megleszel.
2017. febr. 3. 13:39
 2/15 anonim ***** válasza:
37%

A libsik ilyenek :)

Tudod, ők csak addig élik meg a demokráciát, amíg egyetértesz velük. Utána vagy fasiszta vagy náci vagy idegengyűlülő vagy homofób vagy mittudomén mi leszel.. :)

2017. febr. 3. 13:44
 3/15 anonim ***** válasza:
27%

jaj ezek a liberalisok :)

Na talalj ki valami mast, kis kamugep.

2017. febr. 3. 13:50
 4/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt sem kellett volna beleírnom, hogy "liberális", ezzel semmit nem akartam felhozni vagy bárkit megsérteni, mivel mint írtam, nem politizálok, szóval ezt vegyétek úgy, hogy NINCS ott. Meg bármilyen irányultságot írhattam volna, mert a kérdés lényege, hogy egy vele ellenkező véleményt mondtam el és ezen veszett velem össze. Rosszul érzem magam emiatt és nem értem, hogy ha ennyi idő után a bizalmam fogadtam, ilyen hülyeségen képes kiborulni, miközben sem őt, sem a véleményét nem sértettem meg, CSUPÁN én is mondtam valamit. Most nem tudom, mi lenne a jó döntés, kérjek-e bocsánatot vagy legyen bennem tartás és ne hódoljak be azért, mert ő megsértődik, hogy másnak is, perpill a gyerekének van véleménye a világról. Igazából elbizonytalanodtam ebben a kapcsolatban, mert nekem nagyon sok dolgot kellett megbocsánatom, hogy új lappal tudjunk kezdeni.
2017. febr. 3. 13:56
 5/15 anonim ***** válasza:
41%
Sajnos a gyűlölet az emberek között akkora már, hogy normálisan megvitatni a politika bizonyos kérdéseit nem lehet, egyből oltári vita kerekedik, magukból kivetkőzve köpködik egymást az emberek. Szomorú látni, hogy magyar ember, magyar ember torkának ugrik. Elérte célját a kampány...
2017. febr. 3. 14:06
 6/15 A kérdező kommentje:
Ő nem magyar és egy nemzetközi dologról beszélgettünk, tehát nem az országot érintő kérdésről van szó (meg ez most tök mindegy a kérdés szempontjából, csak minimális infót próbáltam mondani, hogy tisztább legyen a kérdésem, hogy ilyesmi miatt akadt ki és nem azért, mert egy filmről pl. más a véleményünk).
2017. febr. 3. 14:14
 7/15 holnaptegnapja ***** válasza:
19%

Azt sem kellett volna megírnod, hogy az apád.

De ha már megírtad, ...

és ennyire az érzelmeid felkavarták.

Ne erőltesd a kapcsolatot. (ez gondolom)

"jön még Ő a Te utcádba". -

az, hogy valaki apa, az nem a szóhasználaton múlik, hogy APA.

hanem azon, hogy ezért a szóért mit cselekedett, hogy a gyakorlatban is megérdemelje ezt, hogy: APA (jelző)

A politika ehhez képest huszadrangú.

Nem keverném a kettőt össze, az egyik érzelem,(emocionális, a másik intellektuel - értelmi vetület).

Más vélemények léteznek más körökben is bizonyos jelenségekről a világban, nem csak a _ "a" _ családon belül.

Sajnos családon belül is megtörténik, hogy aki másként gondolkozik annak menni kell. Csak ezért. Mert máshogy látják a dolgokat.)

Ez elég szomorú, mert akkor hol marad a nagy eskü komolysága? ("IGEN, jóban rosszban, míg...", csak egy protokolláris duma volt?

Az nézetek tehát egy külön más téma.

2017. febr. 3. 14:23
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is más a véleményem néhány dologban, mint az apukámé. Szoktunk beszélni politikáról, hozunk fel érveket, de nyilván teljesen másról nem tudjuk meggyőzni a másikat. Ilyenkor elfogadjuk a másik véleményét és éljük tovább az életünket. Eszünkbe se jutna emiatt megszakítani a kapcsolatot.
2017. febr. 3. 14:28
 9/15 anonim ***** válasza:
50%
Én azt gondolom, neki kellene a te kegyeidért esedeznie, úgymond. Persze nem írtad, hogyan szakadt meg a kapcsolatotok, de erről szinte biztosan nem a gyerek tehet. A véleményedért semmiképpen nem kell bocsánatot kérned. Persze ha azt mondtad, hogy minden amerikai egy szemétláda, mert kiirtja az indiánokat, és szolgaságban tartja a négereket, az más, de a kérdésed stílusából úgy sejtem, nem valami szélsőséges nézet lehetett, amit elmondtál. Szóval a véleményem az, hogy apukádnak örülnie kellene, hogy a lánya felvette vele a kapcsolatot, és megbocsát neki. Lehet, hogy azt gondolja, a pénzére hajtaszn, de ez már messzire vezet. A lényeg, hogy nem volt normális a reakciója, és neked semmiképpen nincs okod a boncsánatkérésre.
2017. febr. 3. 14:31
 10/15 A kérdező kommentje:

Hát a rövid sztori, hogy szüleim szétmentek, mikor kicsi voltam és utána apu nem tartotta velünk a kapcsolatot, sokszor küldözgettem neki akkor még kézzel írt levelet, aztán később emailt, de nem igazán reagált, meg nem számíthattam rá. Tavaly látogatott meg először és akkor nagyon jól elvoltunk, azóta tartjuk a kapcsolatot, de talán akkor volt erősebb ez, miután találkoztunk, mert akkor mindent megígért, hogy majd ezután jó apa lesz, minden megváltozik, de mostanában már nem annyira keres, ezért is rossz, hogy most meg ilyen miatt megsértődik..majd írok neki szerintem pár nap múlva, mintha mi sem történt volna, csak rosszul esik, hogy egyáltalán így viselkedik tekintve a múltat. Olyan, mintha csak az ő világa számítana és csak neki lehet igaza, másik meg ne szóljon semmit.

Köszönöm mindenkinek és elnézést, ha vkit megsértettem.

2017. febr. 3. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!