Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lakik egy 24 éves az...

Miért lakik egy 24 éves az anyja nyakán? Nem gáz ez?

Figyelt kérdés
amikor kicsi a lakás és még egy felnőtt is lakik ott

2017. jan. 30. 06:29
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
76%

"Miért lakik egy 24 éves az anyja nyakán? Nem gáz ez?"

Tényleg....inkább takarodjon albérletbe, aztán adja le a bérleti díjra a fizetésének kb 70%-át, hogy aztán majd 10 év múlva se legyen kb semmilyen megtakarítása, és ne tudjon előrébb lépni. Tudod sok olyan család van, ahol a gyerek nem lesz automatikusan egy kolonc a szülők nyakán, mihelyst betölti a 18 éves kort. Nekem anyum is megmondta: ne feledd, az ajtóm mindig nyitva áll előtted, hisz itt születtél, itt nőttél fel.

Ha nem zavarják egymást, meg belead a közösbe a gyerek, akkor miért kéne kidobni otthonról? Miért kéne elköltöznie otthonról egyáltalán? Szerintem te ne vagy tisztában azzal kérdező, hogy milyen albérletárak vannak manapság. A legpiszkosabb, legsz@rabb elhelyezkedésű lyukakért (amiknek a többsége is csak 1 nyamvadt szoba, még nem is egy bérelt lakás) is képesek 40 ezer FT + rezsit elkérni. Egy pici garzonlakás, ami egyáltalán nem előnyös(ebb) helyen van, meg nem is felújított, kb 60-70ezer + rezsibe kerül havonta!! És még csak nem is a fővárosról beszélek!

Én szülőként szembeköpném magam, ha azt látnám, hogy a gyerekem súlyos albérleti díjakat fizet úgy, hogy otthon is lakhatna és ezáltal félre is tudna rakni. Bolond az a 24 éves, aki belemenne egy ilyen ördögi körbe csak azért, hogy ne legyen "mamahotelben".

Mellesleg érdekes módon ha egy csaj lakik otthon 24 éves korában, az nem gáz. De ha egy fiú, az már igen?? Szánalmas!

2017. jún. 20. 15:18
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy én ezt szeretem amikor így írják hogy 60-70 ezer + rezsi... Csak azt elfelejtik hogy ez általában 2-3 emberes albérlet így az albérletnek kb a fele/harmada marad egy emberre főleg ha egy pár lakótársat keres az albérletbe mert ez fiatalok között nem ritka.

Ha ez történik akkor kb 30 ezerre redukálódik az egész, amit egy fővárosi bérrel számolva legalább 90 marad a zsebben.

Amúgy jó az hogy ,,albérletből nem lehet kitörni".

Valamiért ez nekem nem fekszik össze.

Egy albérlet tegyük fel 70+ rezsi és ez 90.

Innen 20-20 a kaja és akkor még marad 100 ezer kb, ha mindketten keresnek 120 nettó körül.

Azért 1-2-3 év alatt össze lehet szedni albérletben is pénzt egy saját lakásra, vagy arra hogy tudjanak felvenni 3 milliót hogy az övék legyen az adott lakás.

PERSZE! 120 ezerrel pesten nem sokan fognak lakást venni ezt tudom mielőtt még belekötne valaki.

2017. jún. 20. 19:10
 33/34 anonim ***** válasza:

Igen utolsó, csak tudod egyrészt az albérletek minimum 40-50%-a olyan, hogy nem adják ki őket csoportosan (amiket meg kiadnak, azokra meg iszonyú a túlkereslet), másrészt sok embernek nincsenek olyan ismerősei, akivel szívesen összeköltözne, az ember meg nem szívesen lakik idegenekkel együtt, mert ha azokból akárcsak 1 olyan, aki nem képes tekintettel lenni a többiekre, akkor máris pokol az egész, aztán ha idejön az illető tanácsot kérni, mindenki a fejéhez vágja, hogy keressen másik albérletet, mintha az a kaucióval meg mindennel együtt olyan egyszerű lenne.

Én inkább laknék otthon és adnék bele a közösbe, mert nem szívesen költöznék össze vadidegenekkel, akiknél kb lutri az egész, hogy mennyire jössz ki velük, meg mennyire zavarják a napi rutinod. És nagyon sokan vannak így. Meg miért kéne albérletbe menni, ha a szülőknek semmi problémájuk azzal, ha a gyerek otthon lakik és belead a közösbe?

Szóval itt van a baj az egésszel, hogy sokan inkább elvárják, hogy egy 24 éves költözzön össze vadidegenekkel, vagy menjen rá a fél keresete az albérletre, csak ne lakjon otthon, mert az "jaj de gáz". A gáz inkább az, hogy valaki azt cikinek tartja, hogy XY 23-24 éves létére még otthon lakik.

2017. jún. 20. 20:45
 34/34 anonim ***** válasza:

Nem gáz egyáltalán, most ilyen a világ, ilyen a helyzet, hogy nem tehetik meg sokan, hogy különköltöznek. Meg amúgy hallottam két ilyet egyben:

valaki hitelt vett fel (annak a többszörösét hajtják be), és 52 évesen lett meg a háza, valaki meg gyűjtögetett, és szintén 52 évesen lett meg a háza

Nem feltétlenül kedvtelésből meg kényelemből maradnak egymás nyakán az emberek. Ha egyszerűen nincs rá lehetőség; semmiből nem olyan könnyű azt előteremteni. Az jó sok évbe tellik, 24 évesen meg kb. még épphogy csak szabadult az iskolából, az hogyan gyűjtögetett volna addig házra valót?

2017. jún. 21. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!