Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lakik egy 24 éves az...

Miért lakik egy 24 éves az anyja nyakán? Nem gáz ez?

Figyelt kérdés
amikor kicsi a lakás és még egy felnőtt is lakik ott

2017. jan. 30. 06:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó,azért azt megnézem,hogy hol veszel 1-2 millióért házat :D Jó az 10-20 milliónak is(vidéki vagyok).
2017. jan. 31. 13:00
 22/34 anonim ***** válasza:
24%
Valóban lehet pár misiért is házat venni. Igaz, fel kell újítani, de az nem olyan ördöngösség, és ott lakva, apránként is ráér az ember megcsinálgatni. Csak a szigetelésre kell odafigyelni. Ha az megvan, és a tető sem ázik be, akkor bevállalható akármilyen vályogház.
2017. jan. 31. 13:05
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
#22 azt a pár misit is össze kell kaparni,nem milliókkal indul mindenki az életbe.Én még mindig arra szavazok,hogy ha jó a viszony a szülőkkel,akkor eleinte inkább élek velük és teszem félre a pénzem,minthogy egyből hitelt vegyek fel.
2017. jan. 31. 13:21
 24/34 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom hány éves lehet a kérdező, de szerintem gőze nincs a mai világról vagy a szülei kő gazdagok és minimum palotában nőtt fel és mindent a feneke alá toltak és 18 évesen már ő aztán a saját kastélyában törli a port, miközben mos, főz, takarít saját magára.

Régebben sem volt gáz, legfeljebb csodálkoztak rajta az emberek.

A mai világban azonban (főleg hazánkban) elterjedt jelenség, ugyanis az albérlet (sz*ros omladozó kis patkánylyukak) árai az egekben vannak és egy ember egyedül , ha csak nem keres milliókat vagy nem társul be valakik mellé, akkor nem tudja megfizetni.

Kérdem én pl nekem miért is kéne elköltöznöm, mikor: nincs párom, nem vagyok rosszban a szüleimmel, a fizetésem egy részét mindig odaadom szüleimnek vagy én magam fizetem be a csekkeket ( ez egyébként honnan jön, hogy aki a szüleivel él az nem tud csekket feladni???? ), nem hozok ide vadidegeneket, de még még barátokat se, nem randalírozom, csendben vagyok, tehát semmilyen formában nem zavarom az ő életüket.

Te elvárnád egy ilyen huszonnégy évestől, hogy költözzön el és ölje bele az összes pénzét egy pesti patkánylyukba és ott éhezzen (mert kajára már nem biztos hogy maradna pénz), mert húúúú hát ne éljünk már az anyánk nyakán meg ne élősködjünk már, igenis tessék a főbérlőnek odaadni az összes pénzünket, mert ciki, ha kényelmesen elvagy vidéken a szüleid nagy házában, ahol tudsz spórolni, de ki is tudod segíteni a még szintén dolgozó szüleidet? Szerinted ez így igazságos?

Elárulok valamit, szerintem még akkor sem lenne gázos, ha valaki negyven évesen is az anyjánál lakna, ha a körülmények úgy adódnának. Na arról meg nem is beszélve, ha munkahely is tök közel van...

Az élősködés az más dolog, de én most nem azokról beszélek, akik se nem dolgoznak se nem tanulnak és úgy vannak otthon. Na az már mondjuk tényleg gázos, ha valaki úgy van otthon, hogy semmi hasznosat nem csinál csak bámulja a tévét meg nyomkodja a gépet.

Mi a francért akarja a fiatalokat mindenki belehajszolni a hitel felvételébe vagy hogy 18 évesen húzzon el otthonról? Egy 18 éves hogy teremti hirtelen magának elő azt a pénz mennyiséget amiből albérletet tud fizetni?

Mi értelme van ennek, miért fáj ez egyeseknek? Jó, persze, megértem ahol rossz a gyerek-szülő viszony ott tényleg a költözés a megoldás, de akik szeretik egymást és a gyereknek nincs párkapcsolata még, az mi a fenéért cuccolna össze egy rakat idegennel vagy egyedül egy lebujban és ölné bele az összes pénzét egy olyan helybe ahol gyűlöl élni?

Gondolom a kedves kérdező 18 évesen már tökéletesen önálló volt, a világon senkitől nem kellett segítséget kérnie és teljesen önerőből vett magának házat/bérelt lakást. Ez még Amerikában sem túl gyakori jelenség, hát még itt....

Én amondó vagyok, hogy addig ne nagyon akarjon elköltözni otthonról senki amíg:

- nincs párkapcsolata

- nincs biztos állása

- a szülőkkel jó a viszony és tágas a lakás

- a munkahely nem indokolja

- egyetem nem indokolja

2017. jan. 31. 20:06
 25/34 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek olyan 30 évest aki mindig így él de a rezsibe se ad:)
2017. febr. 1. 15:44
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem a nyakán lakik, hanem vele. Ha zavarná, kirakhatná. És nehogy már te döntsd el, hogy gáz-e. Talán jobban tudod, teher-e az anyjának az a gyerek?
2017. febr. 3. 09:58
 27/34 anonim ***** válasza:
24%

Pontosan erről van szó:

Talán jobban tudod, teher-e az anyjának az a GYEREK? Mert felnőttről addig nem beszélhetünk, amíg az anyja kötényén ül.

2017. febr. 4. 08:17
 28/34 anonim ***** válasza:
51%
Szia . Édesanyaként írom neked ,a gyermekemnek korától függetlenül itthon mindig van helye . Ugyanúgy az otthona marad mindig !Én a gyermekemért felelősséget nem csak 18 évig ,hanem a saját életem végéig vállaltam. Nem is értem miért lenne ez gáz ,ha egy 24 évesen otthon él ,mindegy mennyi idös ,ha szépen tudnak együtt élni ... Tudod ,sok jó ember kis helyen kis helyen is elfér !
2017. jún. 20. 07:43
 29/34 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem meg az a gáz, amikor valaki egyből rohan albérletbe, pedig normálisan tudna lakni a szülőkkel együtt és nem zavarják egymást, aztán 35-40 évesen sincs egy forint megtakarítása se, mert mindent elvisz az albérlet.

Mi a francokat zavar téged kérdező, hogy valaki 24 éves létére otthon lakik? Van fogalmad róla, hogy manapság csillagászati ára van a normális albérleteknek, szobáknak? Vagy te szeretnél olcsóbban egy patkánylyukban élni?

Nyilván nem kell 40 évesen is a szülők nyakán élni, de felelőtlenség és hatalmas hülyeség ilyen fiatalon albérletbe rohanni, pláne egyedül.

2017. jún. 20. 11:04
 30/34 anonim ***** válasza:
Ha félretesz azért, hogy önálló életet kezdhessen, akkor szerintem nem gáz. Amúgy te ki vagy? A "másik felnőtt"? Azaz anyuka új élettársa? ;)
2017. jún. 20. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!