Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az idősebb férfiak iránti...

Az idősebb férfiak iránti vonzòdásom leküzdéséhez van valami tanácsotok?

Figyelt kérdés

Több éve már hogy észrevettem magamon egy nem túl egészséges dolgot. A korombeli srácok egyáltalán nem érdekelnek, sőt egyenesen undorodom tőlük. Gondolom beteg vagyok, apakomplexus vagy ilyesmi... nem is csodálkoznék!

8 éves voltam amikor véglett itt hagyott az apám és ez nagyon mélyen érintett, azt hiszem azòta sem tudtam ezt feldolgozni magamban. A gyerekkorom egy káosz volt, állandòan verekedtem, iskolát váltottunk költözködések miatt de egyszer ki is rúgtak. 2 éve már hogy úgymond ,,rendben vagyok".

Mármint járok suliba rendesen, tartok egy közepes átlagot és jól kijövök az osztálytársaimmal. De úgy érzem valami hiányzik. Kéne valaki aki szeret és elfogadna ezzel együtt. Nagyjábòl 9 hònapja újra meglátogatott az apám 9 év kihagyás után. Ez sok mindent felkavart bennem, egy ideig mindent megtettem hogy fenntartsuk a kapcsolatot de aztán be kellett látnom hogy nem én vagyok az, akinek teperni kell hogy jóba legyünk...ezért feladtam.. ha nem muszáj, nem is beszélek/találkozok vele. Nem kell tőle semmi, csak utálatot érzek iránta amiért ilyeneket kell éreznem. Nem akarok így élni, olyan szeretnék lenni mint egy átlagos 17 éves lány de nem tudom hogy kéne ezt elfogadnom? Még 9 év után is megszakad a szívem ha arra gondolok hogy elhagyott az apukám. Utálom ezt... kérlek segítsetek.

2017. jan. 22. 20:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem se nevelt fel az apám (igaz, nekem nem hiányzik), és ennyi idősen nekem is apakomplexusom volt.

Ha nem akarsz orvosi segítséget, akkor is el fog ez múlni, de kicsit később, és addig értékes éveket pazarolhatsz olyanokra, akik nem érdemlik eg. Nekem 21 évesen múlt el. Nyomtalanul. És nagyon bánom a fiatal éveimet.

Amúgy talán az orvos nem is segítene, neked kell rájönnöd, hogy nem egészséges szemmel nézel a férfiakra, és ha erre magadtól jössz rá, nem más mondogatja mindig, akkor el is fog múlni a dolog.

2017. febr. 4. 06:22
 22/31 anonim ***** válasza:
16%

"Nem értem Magyarországon miért ennyire ellenségesek a pszichológusokkal."

Mert Magyarország sok szempontból balkán.

2017. febr. 4. 09:36
 23/31 anonim ***** válasza:
én magam is pszichológus akartam lenni korábban, és jártam is pszichológushoz, de nekem nem segített. valóban, az egyoldalú kitárulkozás nem mindenkinek az útja. Nem gondolom, hogy csak azért, mert amerikában az emberek 99%-a pszichológushoz jár, mi már balkániak vagyunk, mert máshogy akarjuk megoldani a problémáinkat. Nyilván sok esetben segít a pszichológus. De ettől a konkrét esettől is eltekintve, nem mindig a nyugat a követendő példa, nem muszáj nekünk mindig másokat majmolni.
2017. febr. 4. 10:15
 24/31 anonim ***** válasza:
ez nem nyugati minta. keleten is csinálják csak a neve más és a módszerek eltérőek. de ott se a rizstermelő próbálja a megoldani a lelke gondjait hanem ő rizs termel ezt pedig arra biza aki ahhoz ért.
2017. febr. 4. 11:08
 25/31 anonim ***** válasza:
igen, a mesekönyvben tényleg így van :)
2017. febr. 4. 11:49
 26/31 anonim ***** válasza:
50%

keleten ennek sokkal nagyobb múltja van. lást a gurukat, egyéb vallási vezetőket, stb. és Európában is ezzel sokáig a lelkészek foglalkoztak csak a közelmúltban léptek porondra a pszichológusok.

érdemes jobban tájékozódni a kultúrákról mielőtt a mesékre hivatkozol.

2017. febr. 4. 13:10
 27/31 anonim ***** válasza:
ajjaj és gondolod, hogy a sima kínai emberke aki alig él meg, meg már nyugati agymosáson átesett, az gurukhoz jár? nyilván egy elenyésző kisebbség igen. nem az ókort/középkort írjuk már.
2017. febr. 4. 17:33
 28/31 anonim ***** válasza:
ott is van olyan aki úgy gondolkozik mint itt is sokan, s elutasítja az ilyesmit s két árokásás között rendez valamit saját vagy más lelkén.
2017. febr. 4. 17:42
 29/31 anonim ***** válasza:
Ez nem hozzáállás, hogy nem megyek orvoshoz. Akkor ne tegyél fel kérdéseket ha nem fogadsz el tanácsokat.
2017. febr. 4. 17:58
 30/31 anonim ***** válasza:
"Ha nem bírod el a választ, ne is tedd fel a kérdést!"
2017. febr. 4. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!