Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az idősebb férfiak iránti...

Az idősebb férfiak iránti vonzòdásom leküzdéséhez van valami tanácsotok?

Figyelt kérdés

Több éve már hogy észrevettem magamon egy nem túl egészséges dolgot. A korombeli srácok egyáltalán nem érdekelnek, sőt egyenesen undorodom tőlük. Gondolom beteg vagyok, apakomplexus vagy ilyesmi... nem is csodálkoznék!

8 éves voltam amikor véglett itt hagyott az apám és ez nagyon mélyen érintett, azt hiszem azòta sem tudtam ezt feldolgozni magamban. A gyerekkorom egy káosz volt, állandòan verekedtem, iskolát váltottunk költözködések miatt de egyszer ki is rúgtak. 2 éve már hogy úgymond ,,rendben vagyok".

Mármint járok suliba rendesen, tartok egy közepes átlagot és jól kijövök az osztálytársaimmal. De úgy érzem valami hiányzik. Kéne valaki aki szeret és elfogadna ezzel együtt. Nagyjábòl 9 hònapja újra meglátogatott az apám 9 év kihagyás után. Ez sok mindent felkavart bennem, egy ideig mindent megtettem hogy fenntartsuk a kapcsolatot de aztán be kellett látnom hogy nem én vagyok az, akinek teperni kell hogy jóba legyünk...ezért feladtam.. ha nem muszáj, nem is beszélek/találkozok vele. Nem kell tőle semmi, csak utálatot érzek iránta amiért ilyeneket kell éreznem. Nem akarok így élni, olyan szeretnék lenni mint egy átlagos 17 éves lány de nem tudom hogy kéne ezt elfogadnom? Még 9 év után is megszakad a szívem ha arra gondolok hogy elhagyott az apukám. Utálom ezt... kérlek segítsetek.

2017. jan. 22. 20:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
Timi?
2017. jan. 22. 23:30
 12/31 anonim ***** válasza:
77%
Semmi baj nincs azzal, ha pszichológushoz mész. Gondolj rá úgy, mint ha orvoshoz mennél, csak ő a lelkedet teszi rendbe.
2017. jan. 22. 23:52
 13/31 anonim ***** válasza:
Vagy ilyen önismeretfejlesztőre menj el.
2017. jan. 23. 09:50
 14/31 anonim ***** válasza:
68%
Én mindenkit elküldenék pszichológushoz, másnem 1-2 beszélgetésre csak, mert mindenkinek jót tenne. Még kötelezővé is tenném ha lehetne :D
2017. jan. 23. 13:35
 15/31 anonim ***** válasza:
34%
Apakomplexus.. 17 éves kisgyereknek ne legyen 35 éves barátja, ezen nincs mit vitatkozni. Szellemileg fejletlen vagy. Menj el egy pszichológushoz és beszéld ki magadból, mert sok esetben sokat segít.
2017. jan. 23. 17:51
 16/31 anonim ***** válasza:
50%

Lehet, hogy egy kicsit érzéketlenül hangzik, de erre csak azt tudom tanácsolni, hogy SZEDD ÖSSZE MAGAD!!! Gondolom nagyon szarul érzed magad emiatt, de pont ezért kéne változtatnod, hogy jobban érezd magad.

Kerüld a rossz gondolatokat, ha ideges vagy szomorú vagy akkor csinálj olyan dolgot, amit szeretsz. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz és értelmetlennek találod, de még mindig jobb értelmesen eltölteni az időt, minthogy gyűlölködnél és szomorkodnál egyfolytában. Apád elhagyott és nem is fog visszajönni, ha nem akar. Te csak annyit tehetsz, hogy megpróbálod az életben meglelni a szépet és a jót és azokra koncentrálni, amikor kész ideg vagy. Leegyszerűsítve, ideje rezignáltan fölfognod a helyzeted illetve túltenni magad a gyermekkori traumádon, hogy lehessen jövőd.

2017. jan. 23. 19:01
 17/31 piroska és a farkas ***** válasza:
75%
Na.Hát ha nem is ugyanez, de hátha segít. Nekem sajnos meghalt az apukám kislány koromban. Voltak fellángolásaim, de 16 évesen beleszerettem egy 30 éves férfibe. Ő is belém, hosszútávin terveztünj, leendő gyerekekről beszéltünk. Persze, évek múlvára gondoltunk. Mukor 2 évvel később szakítottam vele, emlékszem, ahogy séta közben rám zuhant, h Úúúristen, de fiatal vagyok. Telt, múlt az idő, és immár 30 körül egy 60- as , általam nagyrabecsúlült férfi oldalán találtam magam, bennem igazából " pillanatok" alatt risztázódott, h amit érzek az nem szerelem, és pláne nem is lesz az, mikor ő meg már mondjuk 70. De ezzel bántottam őt, azzal, h egyáltalán minimális ideig azt hihette, h majd ő lesz nekem A Férfi. Nem, nekem a bácsi, és az nagyon, nagyon nem ugyanaz. Aztán megint eltelt pár év, és találjoztam azzal, aki tényleg a társam, két kisgyerekünk van már, a férjem 7 évvel fiatalab nálam😃.
2017. jan. 23. 20:26
 18/31 anonim ***** válasza:

Szia. Azon gondolk9dom, hogy lehet, hogy összemosol két különböző témát.

Az jutott eszembe, hogy tizenévesen én is, osztálytársaim is vonzódtak idősebb tanárokhoz, plátói volt, aztán megesik néha hogy ez átcsap szexuális fantáziálásba, még ritkábban meg is valósul. Na ez a legututóbbi az, ami már nem oké. De a vonzódás a fizika vagy tesi tanárhoz hát kérem, szinte mindennapos.

A másik dolog az apahiány. Ennek ugye semmi köze a szexualitáshoz, tehát szerintem semmi köze a sármos-tanárúr-esethez.

Úgy értem, szerintem nem az egyikből ered a másik. Szerintem két dolog.

Ezért kellene pszichiáter vagy pszichológus mert ezt kigubancolni vele biztonságos, mert ő objektív szemlélő, és többet is ért a lélek dolgaihoz, mint te, vagy én. Amit írtam, csak egy ötlet.

2017. jan. 31. 01:06
 19/31 anonim válasza:
38%

Szia :)

Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Mivel úgy gondolom, valmilyen szinten egy cipőben járunk így szeretnék segíteni. Apám nem sokat foglalkozott velem egész eddigi életemben, ès már nagyon régen azt vettem észre, hogy az idősebb pasikhoz vonzódom. A korombeliekre szinte rá se néztem, úgy èreztem nem tudnék egyikükkel sem komoly kapcsolatot lètrehozni, ennek ellenère volt egy 8 hónapos kapcsolatom egy tőlem 1.5 èvvel idősebb sráccal. Aztán szakìtottunk, és most egy tőlem 7 èvvel idősebb férfival vagyok együtt, akit nagyon szeretek ès úgy érzem, hogy rá vártam eddig. Nem tudom mi lesz ebből a kapcsolatból, lehet örökre vele maradok, lehet, hogy örökre kiábrándulok az idősebb fèrfiakból. Az biztos, hogy nagyon jól megvagyunk, rengeteg törődést, megértést ès szeretet kapok tőle.

Azt tanácsolom, hogy te is keress egy ilyen férfit, de tènyleg csak olyat aki szeret ès nem akar kihasználni,aztán majd kiderül, hogy tényleg ezt akarod-e.

Nagyon remélem, hogy sikerül találnod egy pasit, akivel boldog lehetsz, ès aki segìt feldogozni a traumákat :)

Apukáddal ne foglalkozz, ne kínozd magad ezzel a dologgal.

Ui.: Emberek, ne akarjátok már pszichológushoz küldeni, azzal ha erőltetitek csak jobban megutáltatjátok vele ennek a gondolatát is. Manapság kinézik azokat akik agyturkászhoz járnak, ìgy teljesen érthető a reakciója. Máshogy is feldolgozhatja ezt a dolgot, adjunk erre esélyt neki!

Sok sikert kívánok! :)

18/l

2017. febr. 3. 19:23
 20/31 anonim ***** válasza:
25 éves fiú, mint idősebb férfi. :)))
2017. febr. 3. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!