Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan "javíthatnám meg" újra...

Hogyan "javíthatnám meg" újra a kapcsolatomat a lányommal?

Figyelt kérdés

Mostanában sok veszekedésem akad 15 éves lánykámmal.

Még kicsi volt mikor a férjemmel elváltunk és 2 éve együtt élek egy másik férfivel, akit a két fiam eltudtak fogadni teljes mértékben. Viszont a lánykám, az elején még elbeszélgetett vele, voltak is közös programjaink, amikor én így kívülről azt láttam, hogy nagyon kedvelik egymást. Viszont mióta megtudta, hogy terhes vagyok és szeretnénk összeházasodni, azóta teljesen másképp viselkedik. Az utóbbi veszekedésünk során azt vágta a fejemhez, hogy én megszülhetem azt a gyereket, de ő biztosan nem fogja semmibe venni, mert ez a férfi nem is tartozik a családunkba, és semmi köze hozzánk. Próbáltam higgadtan reagálni, de ez már túlon-túl sok volt. Azóta alig jön ki a szobájából, ha pedig ki is jön akkor is duzzog, és flegma arcot vág. Mit tehetek?

2017. jan. 14. 23:59
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
53%

"Borzasztó hogy betámadtátok a kérdezőt."

Már az irritál, hogy lánykám-nak szólítja a gyermekét.

Nekem olyan gúnyosan leereszkedő zöngéje van ennek a szónak egy anya szájából, ha a saját lányára mondja. Mint amikor egy hercegnő a cselédje gyerekével beszél, olyan ez a stílus.

És én férfi létemre sem értem, minek a negyedik gyerek?!?

Pláne megértem a lányát, aki szintén nem érti, mi a túrónak ide még egy gyerek? Egy 17 egy 15 és egy 12 éves gyerek mellé egy újszülött. Sehogyse passzol...

2017. jan. 18. 21:00
 32/37 anonim ***** válasza:
63%
És neked mi közöd van hozzá, hogy nekik hány gyerekük lesz, vagy hány év után lesz a következő? A kérdés nem erre vonatkozott.
2017. jan. 18. 21:32
 33/37 anonim ***** válasza:
73%
Az én anyukám is néha lánykának vagy lánykámnak szólít, pedig 26 vagyok. Én nem érzem leereszkedőnek, és láthatóan ő sem annak szánja. Nem értem, téged miért zavar, hogy a kérdező hogyan szólítja a lányát, ha a lánynak nem tetszik, majd szól érte, neked ehhez semmi közöd. Ahogy a gyerekeik számához sincs.
2017. jan. 19. 14:13
 34/37 anonim ***** válasza:
26%

Hát, #32-es, az értő olvasás nem az erősséged. Az egy dolog, hogy nekem semmi közöm hozzá, de lányának biztosan van, és a lánya sem érti a saját anyját. Mint ahogy te sem, hogy mit írtam.

Az anyjának meg eszébe sem jutott, hogy ezeket a dolgokat megbeszélje menet közben a lányával, mert ő olyan magasságokban van, hogy onnan fentről csak lánykázni lehet. És úgy gondolta, hogy majd ő eldönti, hogy mi lesz. És erről az egyszemélyes döntéséről tájékoztatta a "lánykát". Aki mint kiderült már van olyan nagy, hogy zokon esik neki, hogy a családi döntéshozatalba nem vonták be, csak kész tények elé lett állítva. Ez nem tetszik neki, és a viselkedésével ezt ki is fejezi.

De erre a saját anyja nem jött rá. Itt kérdezi a gyakorin, hogy mi a túró van.

2017. jan. 19. 14:15
 35/37 anonim ***** válasza:
8%
Ja, persze, de te rájöttél, holott ezernyi más oka lehet. Abba meg egy gyereknek sincs beleszólása, akárhány éves is, hogy a szülei hány gyereket akarnak. Lehet, hogy igaza van, ha nem tartja jó ötletnek még 1 gyerek vállalását, lehet, hogy szeretne, de a szülők nem, lehet 5 éves vagy 23, beleszólása nincs.
2017. jan. 19. 14:23
 36/37 anonim ***** válasza:
34%
Hát, mit is mondjak, #35-ös, nem szeretnék gyerek lenni a családodban! Ahol ellátnak ugyan, adnak ennem és innom, szállásom is van, de nem tekintenek emberi lénynek, csak egy tárgynak. Egzotikus 15 éves szobanövény vagyok, és kuss a nevem.
2017. jan. 20. 09:31
 37/37 anonim ***** válasza:
Hál'Istennek nem is vagy gyerek a családomban. Még csak az kellene...
2017. jan. 20. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!