Hogyan "javíthatnám meg" újra a kapcsolatomat a lányommal?
Mostanában sok veszekedésem akad 15 éves lánykámmal.
Még kicsi volt mikor a férjemmel elváltunk és 2 éve együtt élek egy másik férfivel, akit a két fiam eltudtak fogadni teljes mértékben. Viszont a lánykám, az elején még elbeszélgetett vele, voltak is közös programjaink, amikor én így kívülről azt láttam, hogy nagyon kedvelik egymást. Viszont mióta megtudta, hogy terhes vagyok és szeretnénk összeházasodni, azóta teljesen másképp viselkedik. Az utóbbi veszekedésünk során azt vágta a fejemhez, hogy én megszülhetem azt a gyereket, de ő biztosan nem fogja semmibe venni, mert ez a férfi nem is tartozik a családunkba, és semmi köze hozzánk. Próbáltam higgadtan reagálni, de ez már túlon-túl sok volt. Azóta alig jön ki a szobájából, ha pedig ki is jön akkor is duzzog, és flegma arcot vág. Mit tehetek?
Én természetesen nem várom el, hogy ő nevelje fel a kicsit. Mikor az öccse kicsi volt, őt sem hagytam a nagyobbik fiamra, sem rá. Nem vagyok az a fajta anya aki, elmegy otthonról bulizni, illetve magára hagyja a gyerekeit.
Mindhárom gyermekem mellett ott voltam végig, a nagyot sem hagytam egyedül míg a kisebbekkel foglalkoztam. Pedig nekem is nehéz volt egyedül. De nevelem őket, jó gyerekek is, de a lánykám most nagyon kitért a megszokott "kamasz vagyok, hagyjál" stílusából. A nagyobbik fiam nem volt ennyire kamasz, vagy hogy mondjam. Vele lehetett beszélgetni normálisan, voltak vitáink, de mindig megoldottuk. Ő is 15 éves volt mikor összejöttem a párommal, és szinte "legjobb haverok" lettek azzal a (akkor) 25 év különbséggel. A lánykám is elvolt vele, sokat jártak együtt mindenfelé, de ezt már írtam fent.
"nem fog semmi sem változni"
Szerintem meg ne hazudjon neki. Mar hogy a lofüttybe ne valtozna, ne hulyeskedj mar.
Nem akarok szemét lenni, de mivan, ha a nevelőapuka máshogy néz a kislányra, neadj' isten molesztálja...? Tudom, ez lehetetlen, a te párod soha... stb. Csakhogy az én "anyám" is ezt mondta...
Ne haragudj, de ez az eleinte "jóban vannak", közös progik kettesben, stb... minden "happy" (értsd, a lány megfelel az elvárásoknak), aztán amikor a lány megtudja, h ezt a pasit egy életre ide akarod betonozni, már nem bírja, besokall, és kifordul magából...
Egy gondolatot megér - annál jóval többet is.
Sajnálom, hogy ezt írtam, de rögtön ez ugrott be.
Szerintem a legjobb megoldás, ha megacélozod az idegeidet, és kedvesen, de határozottan leülteted beszélgetni, hogy mi is pontosan a probléma. Ha eddig jó volt a kapcsolatotok, akkor valószínűleg tudja, hogy őszinte lehet veled (mindenesetre azért biztosíthatod erről), szerintem vagy téged akar kínozni, mert haragszik rád, és ezért nem mondta el eddig, vagy szégyelli elmondani, hogy pl nem szereti a gyerekeket.
Hogy mi baja lehet, az nehéz kérdés, lehet, hogy öregnek tart, és úgy gondolja, nem bírnál már egy gyerekkel, és rá maradna, vagy lehet, hogy az utolsó előtti évében, amikor a felvételi miatt a jobb biziért küzd majd, nem akarja egy baba üvöltését hallgatni, de az is lehet, hogy mégse kedveli annyira a párodat, csak a te kedvedért viselte el eddig is.
Vagy talán úgy érzi, hogy a pároddal is el fogtok válni, és nem akarja, hogy megint szenvedj. A volt férjeddel milyen a kapcsolata? Esetleg szóba jöhet még az is, hogy attól fél, egy közös gyerek annyira összeköt majd titeket egy családdá, hogy az ő apjának már nem jut majd hely. Meg még sok okot írtak a többiek is, de a valódit csak a lányod tudhatja.
Szóval, türelem, nyugodtság, kedvesség és beszélgetés, fel kell törni azt a páncélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!