Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan "javíthatnám meg" újra...

Hogyan "javíthatnám meg" újra a kapcsolatomat a lányommal?

Figyelt kérdés

Mostanában sok veszekedésem akad 15 éves lánykámmal.

Még kicsi volt mikor a férjemmel elváltunk és 2 éve együtt élek egy másik férfivel, akit a két fiam eltudtak fogadni teljes mértékben. Viszont a lánykám, az elején még elbeszélgetett vele, voltak is közös programjaink, amikor én így kívülről azt láttam, hogy nagyon kedvelik egymást. Viszont mióta megtudta, hogy terhes vagyok és szeretnénk összeházasodni, azóta teljesen másképp viselkedik. Az utóbbi veszekedésünk során azt vágta a fejemhez, hogy én megszülhetem azt a gyereket, de ő biztosan nem fogja semmibe venni, mert ez a férfi nem is tartozik a családunkba, és semmi köze hozzánk. Próbáltam higgadtan reagálni, de ez már túlon-túl sok volt. Azóta alig jön ki a szobájából, ha pedig ki is jön akkor is duzzog, és flegma arcot vág. Mit tehetek?

2017. jan. 14. 23:59
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
40%
Még egy pasi, még egy gyerek... Én is kiakadnék, ha látnám, hogy az anyám a vesztébe rohan.
2017. jan. 15. 07:50
 12/37 anonim ***** válasza:
89%
Nyugtasd meg, hogy neki SOHA nem kell vigyázni a gyerekre, nem kell beengedni majd a szobájába, nem a gyerek lesz a központban,és ezt TARTSD is be! Akkor talán megnyugszik. 15 évesen nem akar bébiszitter lenni!
2017. jan. 15. 08:24
 13/37 anonim ***** válasza:
90%

Vélhetően úgy érzi, hogy a válás és az új kapcsolat okozta feszültségek után végre nyugodt élete van, erre most megint jön valami, ami gyökeres változást hoz. A legtöbb tizenéves számára a kisbabák csak idegesítő üvöltőgépek. Foglalkozz a lányoddal sokat, a párod is járjon vele továbbra is közös programokra, ne érezze úgy, hogy elhanyagoljátok. És biztosítsd arról, hogy a gyerek körül nem lesz több tennivalója, mint amennyit önként és szívesen vállal.

Viszont remélem, hogy ismerősök előtt nem lánykaként emlegeted, 15 évesen nem lányka, hanem tini lány. A kiskorúsítást sértőnek érezheti, és joggal.

2017. jan. 15. 09:28
 14/37 anonim ***** válasza:
71%
Marha jó, hogy egy 15 éves kamaszhisztijéből itt már mindenki azt is tudja, hogy a 4 gyerek 4 apától van...
2017. jan. 15. 09:46
 15/37 anonim ***** válasza:
52%

Mennyit vagytok együtt ti ketten? Van hogy elmentek valahová csak kettesben? Ha nincs, akkor szerintem érdemes lenne bevezetni hogy mondjuk minden második péntek délután a tiétek. Így könnyebben meg fog nyílni neked, mint egy "üljünk le és beszéljük meg a gondokat" szituációban.

Ígérd meg neki azt is, hogy az első pár hét után ezek az alkalmak újra meglesznek.

Ha nyitott rá, beszélj vele a terhességről, szülésről, a szülés utáni hetekről-hónapokról. Így tudni fogja, hogy mire számítson.

2017. jan. 15. 09:50
 16/37 A kérdező kommentje:
Ez szörnyű!!! Tanácsot kérek, és akkor már mindenki azt hiszi, hogy mind 3 gyerekem más-más apától van. És a fiaim nem mindketten "öcsik" mert a nagyobbik 17, a kisebbik pedig 12 éves. És mindhárman EGY apától vannak, és nem is az én hibámból váltunk el. Köszönöm az értelmes válaszadóknak, néhány embernek valószínű privátban fogom megköszönni és tanácsot kérni még.
2017. jan. 15. 10:56
 17/37 anonim ***** válasza:
93%

Ezt nagyon nehéz így kívülről megmondani, sok mindent nem tudunk...

A saját példám: egy évvel voltam idősebb, mint most a lányod, amikor anyukám megint terhes lett, és rohadtul nem örültem neki. Nem azért, mintha komolyabb közöm lett volna hozzá, egyszerűen anyukám világéletében felelőtlen volt, akkoriban kb. a saját kamaszkorom helyett az ő többedik "kamaszkorával" voltam elfoglalva. Nem túlzás azt állítani, hogy én neveltem a saját anyámat, és abban is biztos voltam, hogy nem lesz örökéletű a románc a pasival - amúgy nem volt vele semmi bajom -, és lám, így lett...

A lényeg, hogy van az a szitu, amikor a kamasz "hisztije" jogos (persze azt nem tudhatjuk, hogy nálad jogos-e), nem kell rögtön degradálni, meg "hagyd rá, hiszen kamasz"... és akkor mi van? Mindezt úgy írom, hogy az eset kb. 15-16 éve volt, tehát nem a "kamasz-sértettség", csupán a realitás beszél belőlem.

2017. jan. 15. 11:07
 18/37 anonim ***** válasza:
71%
A lányod látja kívülről az egészet, már nem 6 éves, hogy ez csak hiszti legyen. Téged elvakít a szerelem, még csak pár éve tart a kapcsolat...
2017. jan. 15. 12:30
 19/37 anonim ***** válasza:
91%

14 voltam, mikor megszületett a féltesóm. Mikor anyám bejelentette, akkor csak annyit kérdeztem, hogy "minek?". Nem érzéketlenségből, hanem azért, mert anyám nem egy "anya-típus". A gyereknevelés kimerült abban, hogy megver, hisztizik, fenyeget (elaltatja a kutyát, ha nem csinálom meg ezt-azt), minden napos volt az ordítás az élettársa és közte, aki agresszív volt. A hitelekkel szenvedtek, többször kikapcsolták az áramot, egyszer a vizet is tartozás miatt... Szóval én nagyon ki voltam akadva, hogy mégis mi a fenének kellett felcsináltatnia magát, mikor úgyis abból fog állni az egész, hogy a gyereket lepasszolja és velem (mint egyetlen lánygyereke, van egy bátyám) fog ordítani.

Megszületett, én neveltem majdnem végig: hazajöttem a suliból és rögtön megkaptam, ő meg lelépett az élettársával, mert "megőrül a bezártságtól", ezt heti 4-5 alkalommal. Többször üvöltött az elején a gyerek az éhségtől, mert leszarta magasról, hogy etetési időre visszaérjen. Ő annyira fáradt a gyereknevelésben, hogy nem tudja bepakolni a mosógépet, elmosogatni, felporszívózni, szóval az is az én feladatom volt. Én vittem bölcsibe, oviba, mert nekik nem esik útba (nekem se). 18 évesen otthagytam a diliházat, oldja meg egyedül.

2017. jan. 15. 12:34
 20/37 anonim ***** válasza:
93%
16 éves vagyok, most így belegondoltam és én is attól félnék hogy lepasszolod nekem a babát és mész a magad útjára és én nevelgethetem. Szerintem a lányod is ettől tart főleg hogy 2 fiú testvére van. Meg kell vele beszélned hogy csak annyit segítsen amennyit ő akar vagy ami nem túlzás (ezalatt azt értem hogy ne az legyen hogy hazamegy a suliból 3-kor és a babával kell foglalkoznia 9-ig, hanem pl.most ő mosogat vagy felporszívóz amíg te vagy a babával vagy fordítva hogy ő van a babával míg te porszívózol,stb.). Illetve még azt is hogy a fiúknak is kelljen segíteni, ne csak a lányodnak.
2017. jan. 15. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!