Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit ronthattam el a gyerekeimnél?

Mit ronthattam el a gyerekeimnél?

Figyelt kérdés
Olvastam egy cikket amiben egy idős ember elviszi a telefonját a szervizbe. Ott a szerelő azonban azt mondja neki hogy a telefonnak semmi baja. Az öregember erre: "Akkor miért nem hívnak rajta a gyermekeim?" Ezután úgy bőgtem magam álomba mert nálam is ez a helyzet. Nemhogy nem látogatnak a gyerekeim de még csak nem is hívnak telefonon. Gondolkodom hogy hol rontottam el. Mindig szívesen segítek ha szükségük van rám. Legutóbb a fiam azért keresett fel hogy kölcsönkérjen 20000 Ft-ot én meg azt mondtam neki hogy nem kell megadnia mert annyira örültem hogy meglátogatott még ha csak emiatt is.

2017. jan. 14. 18:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%

Én vagyok a sz_r gyerek, aki nem keresi a szüleit.

Az oka az, hogy sosem álltak mellettem, ha a hajamat nem úgy fésültem, ahogy nekik tetszik, akkor elkezdtek zsarolni, hogy bezzeg a pénzük, az kell. Ezen kívül csináltak egy dolgot, amivel kegyetlenül elárultak engem, de szerintük ezzel semmi baj nincs, úgy vettem ki a szavaikból, hogy ők bármikor megtehetnek velem bármit, mintegy "cserébe" azért, hogy felneveltek.

Hát nem.

Érettségi után rögtön megléptem, nekem tőlük nem kell többé semmi. Kb. negyedévente hazamegyek egy-egy napra, hetente felhívom őket, ha megszorulnának, vagy bármi történne, természetesen azonnal kocsiba ülnék és mennék segíteni.

De ebből a mézesmázos "mi egy család vagyunk" színjátékból nem kérek többet.

Azért írtam ezt le, hogy valaki lássa a másik oldalt is. Édesanyámék szerint minden rendben van, ők patyolat tiszták, pedig igenis mindketten hibáztunk (én is), de ő nem látja be. Ettől még gyakran kérdezgeti fennhangon, hogy ugyan mit rontott el - nem azért, mintha nem mondtam volna meg neki, csak megpróbál ezzel hatni rám.

Kérdezted már a fiad, hogy miért nem jön? Azt hiszem, ha anyukám megkérdezné, hogy mit csináljunk ezentúl máshogy, akarnék én is kompromisszumot kötni.

2017. jan. 15. 13:30
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hívom fel őket, mert állandóan kritizálnak, gúnyolódnak rajtam és a családomon. Ők jól élnek, el sem tudják költeni a nyugdíjukat, de az örömet okoz nekik, ha én vagy a párom éppen munkanélküli vagy, ha megtudnak valami negatív történést körülöttem. Minek is hívnám fel az ilyen embereket?
2017. jan. 16. 09:19
 13/17 A kérdező kommentje:
Én mérhetetlenül szeretem és tisztelem őket. Nem nagyon szólok bele a dolgaikba,sőt ha valamelyiknek gondja van megpróbálom vigasztalni mert tudom mennyire jól tud esni egy két jó szó. Nem vagyunk haragban csak úgy fogalmaznék mintha nem nagyon volnának érzelmeik. Tudom ez kemény beszéd egy apa szájából de ez a helyzet. Vagy miattam van hogy nem mutatják az érzelmeiket mert jómagam lelkes embernek tartom magam aki a kis dolognak is tudok örülni. Talán emiatt gyerekesnek tartanak és ezért olyan komolyak.
2017. jan. 16. 20:29
 14/17 anonim ***** válasza:
82%

Több oka lehet: dolgoznak, fáradtak, családjuk van vagy párkapcsolatuk vagy tényleg elrontottál valamit.

Általában egyik fél sem tökéletes.

Az èn apám is panaszkodott mindenkinek, hogy nem keresem, csak kihagyott a sztoriból pár LÉNYEGES infót. Pl.hogy ellopta a pénzem vagy hogy eladta pár cuccomat (az aranyaimat pl.), beszólogatott a páromnak, megfenyegetett és párszor nekem is jött.

Nálatok nyilván nincs ilyenről szó, de a legegyszerűbb az lenne, ha felhívnád ès megbeszèlnèd a dolgot.

2017. jan. 18. 17:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy tőletek mit láttak a gyerekek?

Ti/te, hogy viselkedtetek a nagyszülőkkel, azaz a ti szüleitekkel?

Mert ha a gyerekeid azt látták, hogy ti tojtok a szüleitekre, akkor felnőttként nekik is ez a követendő példa.

2017. jan. 19. 14:16
 16/17 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem egyszerűen semmit. Ne okolja Önmagát!
2017. jan. 26. 00:48
 17/17 anonim ***** válasza:

tán meg kéne őket kérdezni,hogy fiam ,miért nem keresel,elrontottam valamit?

többet megtudná belőle,mint ha minket kérdezgetsz.

Majd írd meg mit válaszoltak,tényleg érdekel!

2017. jan. 26. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!