Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit ronthattam el a szerviz...

Mit ronthattam el a szerviz közben, hogy nehezen indul az autó?

Figyelt kérdés
Egy 2005-ös diesel 1.7 honda civic-em van amit saját kezüleg szervizeltem a minap, és valamit sikerült jól el...ni. Olajcsere + szűrő, levegöszűrő, és üzemanyagszűrő lett kicserélve. A probléma, hogy a szerelés után az autó nagyon nehezen indul. A hiba ott lehet, hogy az üzemanyagszürőt a mellete lévő kis peépitett pumpával töltöttem fel, majd amikor a kivezetö nyiláson már fojt a gázolaj, ráhúztam a csövet, oszt jocakát. Valami vákum lehet a rendszerbe, mert a tanksapka lecsavarásakor, kb 2m3 levegöt szipant be, amit eddig nem csinált. AZ autó 5-6 mp után idul be, és néhány száz méter után néha leáll. Esetleges okok lehetnek még az aku kivétele, vagy a levegőszűrő alatt a gázbovdent megüthettem és az alapjárat elállithatodott (ha létezik ilyen). Ha valaki tud tapasztalati tudásbol eredendő tanácsot adni, az légyszi irja meg mit lehet tenni. Köszi.
2017. jan. 5. 01:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hűha.. Ha nem értesz az autóhoz minek nyúlsz hozzá? Bocsi, tudom hogy ez nem hasznos válasz.

Gázbowden? Alapjárat elállítódott? OMG!

Na mondok egy hasznos dolgot is. Vontasd el az autót szervizbe!

2017. jan. 5. 07:37
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerviz közben semmit nem szoktak elrontani. Aki szervizel, tudja mit csinál.

Elrontani az olcsójánosok szokták a dolgokat, tákolás közben.

2017. jan. 5. 08:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Azt rontottad el, hogy nem szerelőre bíztad!
2017. jan. 5. 08:44
 4/11 A kérdező kommentje:
Eddig nagyon hasznos tapasztalatokon alapuló válaszokat kaptam. csak igy tovább. Megjegyzem az utobbi 8-10 évben én csináltam az ilyen kissebb szervizeket, és eddig nem történt ilyesmi. Azért nyúlok hozzá, mert elsősorban szeretek bütykölni, és bár nem vagyok autószerelő, azért bizom magamban és szeretek új dogokat tanúlni (néha a saját káromon) Másodsorban, sajnos sok rossz tapasztalatom van a "profi szakemberek" munkájával kapcsolatban, és mivel nemrég költöztem új városba, még nem találtam megbizható szerelőt. (ezt ne vegye senki magára, ismerek jó autószerelöket, csak sajnos jelenleg nem elérhetöek számomra). Végül látom nem voltam világos, Az autó müködik, nincs szükség vontatásra. De azér köszi a tanácsot. :)
2017. jan. 5. 10:26
 5/11 anonim ***** válasza:

De megnézted az autó szervizleírását, hogy mit ír elő a gyári technológiai utasítás?

Az oké hogy magad szeretnéd megoldani, mert időt és pénzt spórolsz, de hogy nekiesel mint bolond tehén az anyjának na az már gáz. De ezt most már te is látod.

"az alapjárat elállithatodott (ha létezik ilyen)"

Ebből a félmondatból le lehet vágni hogy lövésed nincs ehhez az autóhoz.

2017. jan. 5. 11:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Lelevegősödött a nagynyomású rendszered. Ne indítgasd. ne próbáld légteleníteni, láthatóan nem tudod hogy kell, vidd szervízbe mert nagyobb baj is lehet.
2017. jan. 5. 11:30
 7/11 anonim ***** válasza:

"Eddig nagyon hasznos tapasztalatokon alapuló válaszokat kaptam. csak igy tovább."

Hiába vagy önérzetes, elcseszted!

2017. jan. 5. 11:37
 8/11 A kérdező kommentje:

Siker.

Egy szaki ismerösöm felhivtam, és azt tanácsolta nézzem meg nem e forditva raktam össze a szüröt, vagy nem laza a vízszeparátor . Szoval "nekiestem mint bolond tehén az anyjána" A délutánom ráment, de asszem megvan a bibi. A beömlő cső megsérült (pedig valahol olvastam hogy erre vigyázzunk) és szivárgott az üza... Sajnos ez nem látszodott összerakva mert nagyon kicsi volt a sérülés, és a gázolaj a szürő belső felén folyt le. Csak akkor láttam amikor szétszedtem. Most már megy rendesen.

Azért megjegyzem két hasznos tapasztalattal lettem gazdagabb.

Az egyik, hogy egy ilyen egyszerü csere is lehet igen veszélyes hiszen mégiscsak gyulékony anyag szivárgott. Ezért mgértem hogy mindenki szerelöhöz küldött.

Viszont amikor valaki tanácsot kér tölem szakmai téren, (vilanyszerelő vagyok) én mindig felhivom a figyelmét hogy milyen balesetveszély adothat a kérdéses barkácsolásbol. Általában hatásossabb mint lealázni a laikust.

A másik, hogy úgytünik a GY.I.K.-be csak olyat kérdezhetsz amit már tudsz, vagy amihez tökéletesen értesz. :)

2017. jan. 6. 00:50
 9/11 A kérdező kommentje:

Jaa. 4es Igen, mindig elolvasom a kézikönyvet.

5ös Utánnanéztem és azt írják hogy a kommon rail rendszeü befecskendezés kinyomja a levegöt egy idö után. Azért köszi.

6os Ujfent közönöm a parádés következtetést, de én magam is azzal kezdtem hogy "elrontottam". Erre kár volt pazarolni az idödet. :)

2017. jan. 6. 01:18
 10/11 anonim ***** válasza:

... és az autópályán mindenki szembe jön.

Önérzetes barom.

Sokat kell még tanulnod, hogy butának nevezhesd magad.

Mindenesetre a neved beégett a retinájába itt pár embernek, biztos hogy minden kérdésed ignorálva lesz az értelmes válaszolók részéről.

2017. jan. 6. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!