Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit ronthattam el a gyerekeimnél?

Mit ronthattam el a gyerekeimnél?

Figyelt kérdés
Olvastam egy cikket amiben egy idős ember elviszi a telefonját a szervizbe. Ott a szerelő azonban azt mondja neki hogy a telefonnak semmi baja. Az öregember erre: "Akkor miért nem hívnak rajta a gyermekeim?" Ezután úgy bőgtem magam álomba mert nálam is ez a helyzet. Nemhogy nem látogatnak a gyerekeim de még csak nem is hívnak telefonon. Gondolkodom hogy hol rontottam el. Mindig szívesen segítek ha szükségük van rám. Legutóbb a fiam azért keresett fel hogy kölcsönkérjen 20000 Ft-ot én meg azt mondtam neki hogy nem kell megadnia mert annyira örültem hogy meglátogatott még ha csak emiatt is.

2017. jan. 14. 18:43
1 2
 1/17 anonim válasza:
56%
Nem a Te hibád! Én biztos vagyok benne, hogy szeretnek téged még ha nem is ismerem a helyzeted. A mai rohanó világban nehéz megállni egy pillanatra is. Mi lenne ha megpróbálnád felhívni őket és egy közös ebédet szerveznétek?
2017. jan. 14. 18:51
 2/17 anonim válasza:
73%
Honnan tudjuk mit ronthattál el a gyerekeiddel nem ismerjük a döntéseidet h mit csináltál velük honnan tudjuk, közlöd hogy mit rontottál el ha nemtudjuk az életüket simán lehet h rossz szolő voltál és nem keresnek mert rossz gyerekkoruk volt talán akkor is ha te nem igy gondolod mert akkor lehet hogy else mondják ha nem keresnek annak oka van nagy valószínüséggel te kérdezd meg hogy mi és oldjad meg vagy ők a rossz emberek h nem keresik az apjukat
2017. jan. 14. 18:57
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

De, részben a te hibád.

Nem nevelted arra a gyerekeid, hogy törődjenek veled!

Manapság "divat" "önállósodni" és ennek keretében lesz*rni a szülőket.

Engem pl. úgy neveltek, hogy felnőttként sem derogál akár minden nap felhívni az anyámat, aki egyedül él, mert tudom, hogy örömöt okozok vele neki. Nem érzem ettől "gyerek-státuszban" magam, mert nem "számonkérő" beszélgetések ezek.

Unokatestvéreim kb. úgy viszonyulnak a szüleikhez mint a tieid. Nem nevelték beléjük, hogy mit jelent a család. (És igen, hogy a családba nem csak a kiskorú gyerekek és az aktuális partner, hanem a szülők is beletartoznak!)

Most már nem valószínű, hogy változtatni tudsz rajta:(

2017. jan. 14. 19:00
 4/17 anonim ***** válasza:
94%

nálunk ez a helyzet anyósoméknál, a férjem soha nem vár el semmit, nem hogy kuncsorog valamiért hanem még ő segít a szüleinek,de ők a másik fiúkért ácsingóznak mert annak a szeretetéért meg kell küzdeni. Amióta megszületett az unoka csak azért jár át, hogy legyen kinek a nyakába varrni a gyereket és anyósék már ennek is örülnek. Egyszerűen a fiúk rájött hogy a szeretetért nem kell gürizni az magától is adott, míg a párom meg folyton teszi a szépet mert fél ha nem teszi akkor semmissé válik.

Őszintén ha csak úgy adod a pénzt és csak ilyenkor jelenik meg akkor valszeg gyerekkorában mindig-mindent megadtál neki(játékok, szeretet) és cserébe nem vártad el tőle ugyanezt, mert a te gyerekkorodban ez alap lehetett hogy tiszteled a szüleid(igen de a te szüleid ezt beléd nevelték). Kitörölted a gyereked fenekét és és csöndben várakozol rá ahelyett hogy igazi szülő módjára számon kérnéd.

2017. jan. 14. 19:11
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
Én sem fogom keresni az anyám. Vagyis mégis. Mert akárhogy negaláz, megfélemlít, lenéz, kitaszít, sajnos még mindig szeretem. Biztos keresni fogom, csak éppen nem minden nap.
2017. jan. 14. 19:24
 6/17 anonim ***** válasza:
50%

A gyerekeid kissé figyelmetlenek, talán nem elég empatikusak. Én is azt látom, hogy azzal, hogy mindig mindenki a gyerekeinek akar jót, a gyerekek kicsit el vannak kényeztetve (mint én) a családi kapcsolatok irányából. (Pl. hányan gondoljuk úgy, hogy még aránylag jó fizetés mellett is ki kell menni külföldre dolgozni (informatikus vagyok, az én munkatársaim is sorra mennek ki, pedig a kezdő fizetés is elég magas), és lemondunk arról, hogy a családunkkal legyünk, hetente meglátogassuk őket, vagy esténként tudjunk vacsorát vinni a nagyszülőknek, ott legyünk a szüleinkkel, amikor megbetegszenek (egyáltalán hány embernek jut eszébe, hogy 10 év múlva a szülőjének szüksége lesz rá?)).

Régen is voltak ilyen esetek, csak talán azért nem volt ennyire gyakori, hogy mindenki karriert szeretne elérni, a boldogságot és az önismeretét fejleszti és kiteljesíteni önmagát. De gondolom, hogy lassan lecseng ez a korszak is, mint a hippikkel történt, aztán jön valami új ötlet.

Egy tanács: néha hívd fel őket te, illetve esetleg keress magadnak társaságot. Mennyi idősek amúgy a gyerekek? Most tartanak a párkeresésnél, vagy már megállapodtak? Én azt látom az ismerősök között, hogy miután megházasodnak, gyakoribbak lesznek a látogatások (picivel).

2017. jan. 14. 19:47
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
Én jóban vagyok a szüleimmel, de max. havonta vagy kéthavonta beszélünk, mivel folyton dolgozok és nincs szinte egy perc szabadidőm sem. Meg téma sincs, amiről beszélhetnék. Akárhányszor hívom őket vagy meglátogatom őket, kb. annyiból áll a beszélgetés, hogy "hogy vagytok?" "jól, és te?" "én is. történt valami érdekes, amióta nem beszéltünk?" "nem, hát veled?" "velem sem." "na jó, akkor majd dumálunk később." "persze, szia" aztán lerakjuk. :D Nem sok értelme lenne ezt naponta eljátszani, bőven elég havi 1x maximum.
2017. jan. 14. 19:48
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Havi egyszer? :) Akkor ti szerencsések vagytok. Nálunk egy csomószor, ha nem beszélünk, akkor nem derül ki, hogy baj van (pl. tönkrement a számítógép, vagy a fűtés vagy lehet, hogy egy éven belül bezár a cég, xy megfázott stb.)

Nálunk mindig két-három naponta kell beszélni, hogy kiderüljön, hogy baj van, mert utána mindenki úgy gondolja, hogy meg tudja oldani egyedül és nem fárasztja a többieket, pedig jól esne neki némi segítség (pl. megfázott, vagy nem tudja, hogy hogyan kapcsolja be az xy programot stb.).

2017. jan. 14. 20:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudjuk, mit rontottál el? Az én anyám kívülről pont ilyen, csak még durvábban. Ő "segített ahol tudott", meg "nem is érti", közben természetesen elmorzsol két könnycseppet, és máris megvan a kamu sztori, amit mindenki bevesz. Arról persze mélyen hallgat, hogy tönkretette az életünket, vagy hogy személyiségzavaros, és az egész csak egy színészkedés, amit levág.

Ettől függetlenül lehet, hogy nem te vagy a hibás, viszont ilyenkor olyan szívesen meghallgatnám a másik oldalt is...

2017. jan. 14. 20:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most nem értem... biztos faék vagyok, de ha hiányzik valaki (akár a saját gyerekem), akkor nem bőgök magamban, mint egy cselekvőképtelen/fogyatékos/lelki nyomorult szerencsétlenség, hanem megfogom a k..urva telefont, és felhívom, elvégre azért van. Emellett nem csinálok magamból mártírt, hogy "jaaaj, nem akarom zavarni a fiatalokat" - ha zavarok, majd megmondja, azért van a szája, vagy egyszerűen nem veszi fel; azt is megteheti, majd visszahív, ha alkalmas lesz. Ez tényleg csak nálam ilyen egyszerű?!
2017. jan. 14. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!