Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ennyire elítélendő, hogy...

Ennyire elítélendő, hogy rászóltam rokonomék gyerekére, mit csináltatok volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Szóval unokatesómnak és a feleségének van két szerintem neveletlen gyereke. Az egyik 8 a másik 12 éves. Kaptak ajándékba egy kis hörcsögöt.Alig találkozunk mert messze laknak. Mikor náluk voltunk legutóbb akkor látom,hogy a gyerekek össze-vissza szorongatják a hörcsögöt én meg nagyon sajnáltam és elmondtam nekik szépen hogy ne tegyék mert az fáj neki és elkezdtek röhögni rajtam,főleg a 12 éves lány. Az anyjuk csak ránéz és nevet ő is. Megfogtam a hörcsit és megmutattam,hogy hogyan kell bánni vele. Van már tapasztalatom,egész életemben állatokat tartottam és imádom őket. Erre kirántja a kezemből szintén röhögve a kislány és megint szorongatja. Egyszer szólt rájuk az anyja de csak finoman becézgetve nyugodtan,hogy légyszíves tedd vissza miközben a hörcsög szinte már az életéért küzdött.Az apjuk csak leste, semmit sem szólt. Semmi sem történt, folytatódott a történet. Erre olyan mérges lettem,hogy rákiabáltam,hogy hagyd már abba megölöd,minek neked állad ha nem tudsz bánni vele. Hagyd már őt békén! Na a szülők olyan mérgesen néztek rám,hogy én szégyelltem már magam. Azután a hangulat sem volt jó. Most komolyan,ennyire nem lehet megnevelni a gyereküket? Nem szólok bele semmi másba,mert amúgy tényleg nem gyereknevelés amit csinálnak azok alapján amiket eddig tapasztaltam,de most kikeltem magamból mert egy kisállatnak az élete forgott kockán. Ráadásul lehetett volna az kutya, macska,bármi,azt is szorongatták volna.

Mit gondoltok?

2017. jan. 5. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 A kérdező kommentje:
45-ös. Ó értem, az állat élete fontosabb. Rendben, akkor ha van gyereked és esetleg kínoz állatokat tiltsd meg bárkinek is,hogy bántalmazza őket,még az óvónőnek, tanítónőnek akárkinek. Sőt, az állatkínzás kategóriába is kerülhet ahonnan sokszor már emberbántalmazás is lehet, de nehogy valaki rá merjen szólni iskolában sem,mert a szegény kis lelkét megbántanák. Remek hozzáállása van itt az embereknek. Nálunk a romák szoktak hasonlóan gondolkodni. Látok a romatelepeken ilyen megsebzett kutyákat,a szülők a háttérben még őrjöngenek is örömükben, extázisba kerülnek hogy a gyerek bántotta a kutyákat. Biztos ez is kitaláció, és igen biztos én is romatelepen lakom.
2017. jan. 5. 15:37
 42/87 A kérdező kommentje:
45-os: Remény hal meg utoljára!
2017. jan. 5. 15:38
 43/87 anonim ***** válasza:
97%

Abszolút igazad volt, ne rágódj ezen.

Ezt az idióta 65% meg 70%-ost hanyagold szerintem, kár velük vesződni. Mindenre próbálnak válaszolni valamit, de eddig még egy értelmes mondatot sem sikerült összehozniuk, az ilyenekkel komolyan kár veszekedni, nem tudsz elérni náluk semmi eredményt. Ha valaki ilyen hülye, akkor néha jobb ráhagyni.

2017. jan. 5. 15:38
 44/87 A kérdező kommentje:
Egyébként itt már rég nem az eredeti történetről van szó,hanem a mai emberek gondolkodásmódjáról és nevelési szokásairól ami a mai társadalmat jellemzi.
2017. jan. 5. 15:40
 45/87 Platypus ***** válasza:
98%
Az ember fontosabb, rendben. Szerencsétlen gyerekek életében is borzasztóan fontos lenne, hogy megtanulják, nem bántjuk a gyengébbet. Egy gyerek szemszögéből nézve a hörcsögöt bántani nem sokban különbözik a 2 évvel fiatalabb és gyengébb szomszéd Katika bántásától. Aki hagyja, hogy békében szadizhasson egy állatot, az éppen kis szörnyeteggé neveli a saját gyerekét. Ráadásul veszélybe is sodorja, mert a rágcsálók nagyon csúnyát tudnak ám harapni. És egy hörcsög fog is, ha megtanítják, hogy az emberi kéz csak fájdalmat okoz. Nem fogják mindig biztos kézzel szorongatni, ha egyszer figyelmetlenül veszik ki a terráriumból sikeresen védekezhet. És az vérezni fog. Vagy egyszer veszik elő ugyanezt a modort egy macskával vagy morcosabb kutyával szemben, és csúnya vége lesz.
2017. jan. 5. 15:41
 46/87 A kérdező kommentje:
Tehát túlléphetünk azon,hogy igaz-e,vagy sem. Lehet ez akár egy fiktív vagy valódi történet, esetleg egy teszt bármi, nem ez a lényeg itt már.
2017. jan. 5. 15:41
 47/87 anonim ***** válasza:
6%

Te ezt írtad, ez üvöltözés kategória:

"Erre olyan mérges lettem,hogy rákiabáltam,hogy hagyd már abba megölöd,minek neked állad ha nem tudsz bánni vele. Hagyd már őt békén!"

Szeretem az állatokat, a hörcsögnek pedig semmi baja nincsen. Nem gondolod, hogy túlreagáltad?

A szülők dolga, hogy megneveljék a gyereküket, nem a tied és én sem tűrném az ilyen hangnemet a házamban.

2017. jan. 5. 15:42
 48/87 anonim ***** válasza:
97%
Én megkérdeztem volba az anyát mit képzel hogy bannak szegeny állattal? Lehet gyerek utaálónak tűnök de én sem tettem volna másképp. Meg kell tanulnia a gyereknek mit szabad mit nem. Ha 12éves meg már tudnia kéne. Én megmutattam volna neki, hogy mit érezhet a hörcsög
2017. jan. 5. 15:43
 49/87 A kérdező kommentje:

Akkor hagyjuk az állatokat. Mit csináltok,ha mondjuk meglátjátok hogy a lakóhelyeteken mondjuk lopják a szomszéd (akivel jóban is vagytok) kertjéből gyerekek a gyümölcsöt, vagy bármit. Mit tesztek?

Rájuk szóltok, vagy mindegy? Ja, lehet nem a ti gyümölcsötök,akkor meg mindegy,nem? Másik gyereke,nem, nem a tiétek. Tehát soha semmiféle helyzetben nem szólhatjuk meg mások gyerekét,ugye?

Egyszer egy cipőboltban egy gyerek szétdobálta a cipőket dobozostul. Mit kellett volna csinálni az eladóknak? Lesni és hagyni,ugye? Más gyereke, mit számít. Nem a ti cipőtök,mit számít. Szülő nem szólt, mit számít. Mai társadalom, hmm sajnos ez már számít.

2017. jan. 5. 15:45
 50/87 A kérdező kommentje:
48-as: Akkor rászóltam. Bocsánat nem jól fejeztem ki magam. Nem torkom szakadtából üvöltöztem, ez valóban nem volt tiszta.
2017. jan. 5. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!