Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ennyire elítélendő, hogy...

Ennyire elítélendő, hogy rászóltam rokonomék gyerekére, mit csináltatok volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Szóval unokatesómnak és a feleségének van két szerintem neveletlen gyereke. Az egyik 8 a másik 12 éves. Kaptak ajándékba egy kis hörcsögöt.Alig találkozunk mert messze laknak. Mikor náluk voltunk legutóbb akkor látom,hogy a gyerekek össze-vissza szorongatják a hörcsögöt én meg nagyon sajnáltam és elmondtam nekik szépen hogy ne tegyék mert az fáj neki és elkezdtek röhögni rajtam,főleg a 12 éves lány. Az anyjuk csak ránéz és nevet ő is. Megfogtam a hörcsit és megmutattam,hogy hogyan kell bánni vele. Van már tapasztalatom,egész életemben állatokat tartottam és imádom őket. Erre kirántja a kezemből szintén röhögve a kislány és megint szorongatja. Egyszer szólt rájuk az anyja de csak finoman becézgetve nyugodtan,hogy légyszíves tedd vissza miközben a hörcsög szinte már az életéért küzdött.Az apjuk csak leste, semmit sem szólt. Semmi sem történt, folytatódott a történet. Erre olyan mérges lettem,hogy rákiabáltam,hogy hagyd már abba megölöd,minek neked állad ha nem tudsz bánni vele. Hagyd már őt békén! Na a szülők olyan mérgesen néztek rám,hogy én szégyelltem már magam. Azután a hangulat sem volt jó. Most komolyan,ennyire nem lehet megnevelni a gyereküket? Nem szólok bele semmi másba,mert amúgy tényleg nem gyereknevelés amit csinálnak azok alapján amiket eddig tapasztaltam,de most kikeltem magamból mert egy kisállatnak az élete forgott kockán. Ráadásul lehetett volna az kutya, macska,bármi,azt is szorongatták volna.

Mit gondoltok?

2017. jan. 5. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
98%
Nem csoda, hogy a gyerekek nem tudják, hogyan kell bánni a kisállatokkal, hiszen a szüleiktől nem tudták eltanulni.. :DDD
2017. jan. 5. 15:05
 22/87 anonim ***** válasza:
94%
Ja,a 20-as az ősanya! A gyereknek mindenhez joga van, ugye? De tiltani neki valamit, bármit, az felér egy istenkáromlással, mi? Reméléem, nem szaporodsz!
2017. jan. 5. 15:06
 23/87 anonim ***** válasza:
9%
Na, azért aki szerint egy kutya fontosabb, mint egy gyerek, annak tényleg ne legyen gyereke.
2017. jan. 5. 15:07
 24/87 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező (19) ha a vendégemnek az én fedelem alatt, a jelenlétemben problémája van, NEKEM szólhat, és elrendezem a dolgot, amennyiben jogos. Semmiképp sem ordíthat rá a gyerekemre, mert nálunk nem ez a tónus dívik.

Egyébként látom, már kezdesz visszatáncolni. Talán mégsem küzdött az életéért a höri?:-)

2017. jan. 5. 15:09
 25/87 A kérdező kommentje:

Értem, mindenért az állatokat hibáztatjátok. Ha bántalmazzák őket akkor is. Az a különbség az állat és az ember között,hogy az állat ösztönlény az ember pedig tudatosan cselekszik (legtöbbször). Namost mivel a gyerekek még nem tanulták meg a társadalmi, kulturális szabályok egész arzenálját ezért a szülők, a felnőttek dolga a helyes utat mutatni. Ha megharap a kutya annak oka lehet. Rengeteg oka, de nem minden esetben a kutyát hibáztassuk már. Mi van akkor ha a gyereked dobálja őt,meg rugdossa,hergeli???? Ösztönlény, tehát mit tesz az állat? Védekezik,nem?

Volt a hírekben,hogy például szilveszterkor petárdát dobtak a kutyához az meg félelmében elrohant és nem lett meg. Ilyenkor ki a hibás? A kutya hogy megijedt? Mondjuk a gyereketek megdobja a kutyát, mit csináltok? Lehülyézitek a kutyát?

2017. jan. 5. 15:10
 26/87 A kérdező kommentje:

Na ne, ennyi ősanyát. Ebbe már belefáradtam, rendben akkor zárjuk le, a gyerek mindenekfelett. Akkor a jelenlétetekben a családtagotok gyereke meg is ölheti az állatotokat hiszen gyerek bármit megtehet.

Gondoltam a gyengébb mellé állok és megvédem a hörcsögöt, bizony hagynom kellett volna hogy megsebesüljön, mert a szülők nagy ívben csesztek rá, hogy mit csinálnak az állattal, végülis ők vették, biztos azt hitték olyan mint a plüss. Én mondjuk lehet elszégyelltem volna magam ha a gyerekem ilyet tesz és énhelyettem más felnőtt szól rá a gyerekemre, olyanra hívja fel a figyelmemet amire nekem kellett volna szabályoznom.

2017. jan. 5. 15:15
 27/87 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy értettem, hogy "ha a kutya fontosabb", mint például ahogy az egyik válaszoló írta, hogy ha a gyerekét megtámadja a kutya, akkor agyonveri a kutyát. Ha a gyerekem provokálja, bántja az állatokat, akkor nem a kutya a hibás, és igenis meg kell szidni a gyereket, és szerintem a kérdező is jól tette, hogy rájuk szólt. Nem a hörcsögön van a hangsúly, hanem a gonoszságon. De van sok ember aki előrébb helyez egy kutyát egy gyereknél, úgy alapból... na annak ne legyen gyereke.
2017. jan. 5. 15:18
 28/87 anonim ***** válasza:
97%

Anya vagyok, és nem híve a kiabálásnak.De! A Kérdező szépen kérte őket.Hab a tortán, hogy még az anyuka is csak nevetett.

Kislányom kapott pár évvel ezelőtt édesapámtól(+) egy hörcsögöt.De olyan szeretettel gondozta, hogy öröm volt nézni.De meg kellett neki mutatni, hogyan bánjunk az állatokkal.

A cicáit is mindig szeretgette, a pulit is.A szülő feladata ezt megtanítani a gyereknek!

Jogos, hogy erélyesen rájuk szóltál.

Én nem tartozom az állatvédők csoportjához, vegetáriánus se vagyok, de ha bántanak, nyúznak egy állatot, azért harapok.

Ráadásul 12 évesen elég buta lehet a kislány, ha csak nevetett rajta.Az anyja meg ostoba.

Ne érezd magad rosszul, nekik kéne elgondolkodniuk.

Egyébként mit kellett volna a Kérdezőnek tennie?Végignézni ahogy összeroppantják a hörcsögöt?Értem.

29/87 A kérdező kommentje:
Milyen nyamvadt patkány? Ja, a kisrágcsálók nem állatok, értem. Ez igen, igazi állatbarátok vannak itt. Amúgy az ordítozás az más fogalom, mint a hangos rászólás. Az ordítozás egy hosszabb folyamat, én rászóltam a lányra, az más. Nem estek darabjaira az ablakok,a gyerekek még csak meg sem ijedtek, nem is ez volt a szándékom.
 30/87 anonim ***** válasza:
94%
Na az ilyen, mint a 36os... ez sem normális. Gondolom a gyerekének bármit szabad, ha élve megkínoz egy kutyát még jutalmat is kap.
2017. jan. 5. 15:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!