Szülők! Hogyan viszonyultok a videojátékokhoz?
(Sziplán egy vélemény felmérés akar lenni.)
Hogyan vélekedtek arról, hogy a gyermeketek ilyen játékokkal tölti a szabadidejének egy részét?
Mennyire érdeklődtöl ti magatok a játékok iránt, mi a véleményed a videojátékokról?
Én imádom a horror-survival játékokat, de a gyerekemnek ezeket nem engedném kb. 16-17 éves korig (ne legyenek illúzióink, a mai fiatalok olyan dolgokat látnak nagyon korán...viszont mondjuk egy Outlast típusú cuccal inkább soha ne játszon :DD). Sport, ügyességi játékokkal, cooperativ dolgokkal játszhatna, bizonyos időkereteken belül.
Én szeretek játszani, nem tartom nagyobb időpazarlásnak, mintha megnézne egy filmet, vagy valami bugyuta sorozat-függő lenne.
Nyilván vannak időigényes játékok is, amikor munkanélküli voltam kb. a Skyrim/Fallout világában éltem és lehet hülyén hangzik, de nekem segített enyhíteni a szorongásomon is.
Viszont ezekkel nagyon vigyázni kell, hogy ne nyelje be az embert.
28/N
Nem vagyok szülő de nem értem ezeket a korlátozásokat.
17 éves vagyok,napi 5-6 órát töltök gép előtt (ebből 3-4 órát játszok,1-2 órát "dolgozok") emellett napi fél óra tanulással 4,6-os átlagom van. Semmilyen negatív behatással nincsenek rám a játékok amikkel játszok (inkább pozitív elvégre használom az angolt,jobb a kommunikációs készségem, gyorsabban hozok döntést,jobb a reakcióidőm (átlagosan 187 miliszekundum) és jobban tudok koncentrálni). Persze vannak káros hatásai is,de úgy gondolom ha tudunk kompromisszumokat kötni, tudni hol a vége,mennyit szabad akkor semmi rossz nincs abban ha játszol. Persze ott az egészségügyi oldala is hogy nem tesz jót hosszú távon. De a TV nézés és a telefonozás sem sokkal egészségesebb ha ezt nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!