Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha nem tudok...

Mit csináljak ha nem tudok őszinte lenni a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Átlagos tanuló vagyok ,de anyámék többet várnak el tőlem.Nekik csak a kitünő a jó.Pár négyesem lesz félévkor a többi mind ötös,amivel én teljesen meg vagyok elégedve.A baj csak az,hogy a szüleim nem tudják,hogy nem kitünő leszek,mert nem mondtam el nekik a rosszabb jegyeket.Az e-naplóba se tudnak belépni.És ennek nyílván oka is van(nagyon leszidnak már egy négyesért is)Mit csináljak?Hogy mondjam el nekik?

16/F

2017. jan. 2. 23:47
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Elég nehéz helyzet.

Lehet egy értelmesebb tanárnak, akiben megbízol, kellene őket meggyőzni arról, hogy nagyon ügyes vagy, és a jegyek nem minden! A szüleid maximalisták, és erőteljesen kényszerítik rád is a tökéletességet. Ezzel csak az ellenkezőjét érik el, így nem csoda, hogy félsz velük őszinte lenni.

Ha a tanár módszer nem lehetséges, akkor saját magad lázadj, de mindenképp mondd meg azt is, hogy megérted az ő szempontjukat, és törekvésüket is, de az életben nem mindenki egyforma. Esetleg mutasd meg nekik ezt a kérdést, és a válaszokat is!

Én orvosira járok, gimiben soha nem voltam jeles. Majd, amikor eljött az érettségi időszak, és tudtam, hogy mit akarok, akkor azzal már úgy foglalkoztam, hogy elengedő legyen. Te még csak 16 éves vagy, majd kialakul a te célod is.

Sok sikert!

2017. jan. 3. 00:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mire mész a full 5- ös bizonyítvánnyal? Őszintén, semmire. Minek ez a nagy elvárás, jó tanuló vagy, nem bukdácsolsz. Legyen ennyi elég. Én örülnék ha a gyerekem ilyen tanuló lenne( ha lesz, még nincs)

Gimiben pedig elég jó eredmény az, amit produkálsz!

2017. jan. 3. 01:51
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

Nem leszel jobb munkaerő, attól, mert 5-ös tanuló vagy. Az iskolában megszerzett tudás nem egyenlő az élettel.

Amit az iskolában tanulsz, sosem lesz olyan mint a munkahelyen. Mindig lesz valami, ami új lesz és meg kell tanulnod. De sose fogod hasznát venni igazán magának annak amit csak a suliban tanulsz.

2017. jan. 3. 05:03
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
Nem akarok indiszkrét lenni, de a szüleid milyen tanulók voltak? Általában az alacsonyabb végzettségű embereknek vannak irreális elvárásaik, akik már végeztek főiskolát/egyetemet, azok tudják, hogy nem ettől függ a siker. Tényleg jó ötlet, ha beszélnek egy tanárral az iskolában.
2017. jan. 3. 07:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérd meg őket, hogy segítsenek azokban a tárgyakban, amelyekben 4-eseid vannak, rögtön alábbhagy majd a lelkesedésük.
2017. jan. 3. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!