Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnál, ha megtudnád,...

Mit csinálnál, ha megtudnád, hogy a lányod teljesen kikészül az egyetem miatt? Mit tegyek, ha a barátom beszélni akar a szüleimmel?

Figyelt kérdés

A közvetlen családtagjaim közül szinte mindenki jogot végzett. Én is elhittem, hogy nekem ez jó lesz és menni fog. De jelenleg nem így fest a helyzet...

Kivagyok a zh-któl, a kezdődő vizsgaidőszaktól.

Nem igazán eszek, de ha igen, akkor általában azt is kihányom.

Most is tiszta ideg vagyok, 2-3 naponta elszívok egy doboz cigit, pedig az egyetem előtt bulikban szívtam pár szálat és ennyi volt, nem is vettem magamnak cigit soha.

Nem is alszok igazán, nagyon maximum 5 órát szoktam, de a 3-4 jellemzőbb.

Ráadásul rengeteget tanulok, de az eddigi zh-m nagy része így sem sikerült, vagyis a legfontosabbak nem. Pedig tanulok, nem járok sehova, ingázok a lakásom és az egyetem között.

De a barátomnak ebből már elege van, hogy nem ér annyit egy diploma sem, hogy tönkretegyem magam. Ő már elvégezte ugyanezt az egyetemet és mondta, hogy ennél csak durvább lesz, az első év "bemelegítés" és szerinte jobb lenne szakot váltanom, mert az egyetemi éveimnek nem arról kell szólnia, hogy élőhalottként várom a nyarat minden évben... Mondtam neki, hogy akkor mostantól jobban figyelek, meg többet alszok és rendesen fogok enni, de aztán megtudtam, hogy 1-es lett egy zh-m, amire éjjel-nappal tanultam és ettől kiborultam, konkrétan másfél órán át zokogtam. Igazából nem is az 1-es miatt, hanem hogy alig aludtam, az iskola miatt megszakad kb. mindenkivel a kapcsolatom, mert nem jut időm senkire. A barátom pedig mondta, hogy ő ezt nem akarja nézni még 4 és fél éven át, ezzel csak magamat teszem tönkre és beszélni akar apáékkal...

De nem akarom, hogy csalódjanak bennem.

18L

2016. dec. 11. 21:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%

Azt csak te tudod eldönteni, jogy mennyire nem megy, ha nagyon nem, akkor nyilván felesleges erőltetni, úgysem lesz diploma belőle.

Viszont a jog nagyon jó szak, ha felvettek, akkor könnyen lehet, hogy meg is tudod csinálni és jó pénzt fogsz keresni vele.

Amin tudsz változtatni az a hozzáállás, nem kell kicsinálni magad azért mert egyest kapsz, anno én teljesen xartam rá, ha valamiből megbuktam, következő fél évben megcsináltam, nem kell túlparázni ezeket a dolgokat, meg emiatt nem enni.

2016. dec. 11. 22:01
 2/25 anonim válasza:
79%

Minden képpen válts szakot, ez így nem egészséges!

Ha a szüleid normálisak ők sem nézik ezt tovább

2016. dec. 11. 22:02
 3/25 anonim ***** válasza:
33%
Annyival kiegészíteném az első válaszolót, hogy nem biztos, hogy a szakváltás segít. Nem tanultál meg tanulni és ez nagy probléma. Emellett ráadásul nem erős a jellemed.
2016. dec. 11. 22:04
 4/25 A kérdező kommentje:

Második válaszoló:

A ponthatár a minimum volt, mivel önköltséges szakon vagyok. Szóval bekerülni annyira nem volt nehéz.

5/25 anonim ***** válasza:
66%
Nem engedném, hogy folytassa. Lehet, hogy most kemény leszek, de nincs meg hozzá a képességed, kár erőltetni. Én is joghallgató vagyok (végzős), simán el lehet végezni teljes munkaidős állás és család mellett is, neked meg semmi dolgod a tanuláson kívül.
 6/25 anonim ***** válasza:
58%

Ja, csak önköltségesen sikerült bekerülni?

Akkor valószínűleg tényleg nem vagy rá alkalmas, van ez így, keress valami egyszerűbb szakot, vagy valami olyasmit, amihez több tehetséged van, pl. talán nyelvek.

2016. dec. 11. 22:10
 7/25 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell mindenkinek egyetemet végezni. Pláne, ha épp csak becsúszott fizetősre...Családi hagyomány ide vagy oda, tényleg fölösleges tönkretenni magad azért, hogy megpróbálj megfelelni az elvárásoknak, annak meg végképp nincs értelme, hogy elkínlódsz még egy darabig, aztán végleg kibuksz egy jó nagy kudarcélménnyel, kikészülve, egy halom pénzt kiszórva az ablakon.

Az első vizsgaidőszak sokakat megvisel, legtöbben, ha túlélik, rutint szereznek, a több és nehezebb anyag ellenére is könnyebben abszolválják már a következőket. Adj magadnak annyi esélyt, hogy nem görcsölsz rá, elmész a vizsgákra, és meglátod, hogyan megy. Ha nem sikerül, hagyd ott az egészet, keress valami mást, amit szívesen csinálsz, nem feltétlenül egyetemet.

2016. dec. 11. 22:13
 8/25 A kérdező kommentje:

De az a baj, hogy én ezt akartam tanulni évek óta. Szóval nekem sosem fordult meg más alternatíva a fejemben, nekem nincs egyéb tervem a jövőre.

Két dologban voltam kiemelkedően jó a gimiben: az idegennyelvekből és töriből.

Viszont tanár nem lennék, mivel eléggé szeretem a drága dolgokat, utazásokat, a gyerekeket pedig ki nem állhatom. Szóval én tényleg arra készültem, hogy egyszer ügyvéd leszek, saját irodával.

452 pontom volt, szóval annyira nem kevés az szerintem.

2016. dec. 11. 22:14
 9/25 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom milyen lehet hasonló helyzetben lenni, mert nálunk nincs dicsőített családi szakma.

De én azt tanácsolnám a gyerekemnek, hogy keressen mást, olyat ami érdekli, amiben tud érvényesülni. Ennek semmi értelme nincs, végigszenveded azt a négy évet, lesz pár kisebb nagyobb idegösszeroppanásod és nem csak, hogy elcseszed a fiatalságod, de magát a szakmát is megutálhatod.

2016. dec. 11. 22:17
 10/25 anonim ***** válasza:
13%

4-es vagyok

Akarni a WC-n kell. Viszont szerintem ez hozott "akarás", aminek semmi értelme nincs és ha az egyetem első félévét sem tudod elvégezni, akkor próbálj meg valami OKJ-s vagy szakmunkásképzőt.

Én a szülők helyében ellennék keseredve ugyanis nálunk a családból (főleg az én apai ágamról) valóban okos emberek vannak felfelé is és oldal ágon is.

2016. dec. 11. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!