Mit tegyek? Megőrülök

Figyelt kérdés

21 vagyok. A szüleim örökösen nyaggatnak hogy mikor megyek férjhez mikor láthatják az unokáikat. A családomban mindenki siettet, mikor szűz voltam is azzal is hogy mikor szerzek már egy kis tapasztalatot mint a többi nő. Mostmár annyiszor nyaggatnak ezzel hogy én is el kezdtem aggódni hogy lemaradok ès későn lesz gyermekem vagy ahogy mondani szokták "nem egészsèges" 30 évesen szülni.

Na, most ez igaz? Vagy megnyugodhatok még van időm

2016. dec. 27. 19:10
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Engedd el a füled mellett. Mióta elmondtam, hogy barátom van, már az esküvőt megtervezték, most már azon gondolkoznak, hogy mit fognak csinálni az unokákkal. Én csak azt remélem, hogy majd tényleg ilyen lelkes nagyszülők lesznek akkor is, ha eljön az ideje. (Szintén 21)
2016. dec. 27. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Komolyan dugni küldtek a szüleid, hogy legyen tapasztalatod? Olvastam, hogy van valami bantu törzs, ahol fizetnek a férfiaknak azért, hogy a lányuk szüzességét vegye el, de nem gondoltam, hogy Magyarországon is él ez a szokás. Merre élsz, Miskolc, Borsod?
2016. dec. 27. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Akinek nem inge ne vegye magára, de 21 éves lányok még késői teenagerek. Manapság 25-30 éve sokkal érettebbek voltak. Szóval ráérsz 25 éves korodig ne is foglalkozz ezzel.
2016. dec. 27. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Engedd el a füled mellett. :)
2016. dec. 27. 20:08
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

21 éves vagy, tapasztalatot kell szerezned, tanulnod, szórakoznod, összejönni-szakítani, újra összejönni, egyszóval ÉLNED kell és nem pedig szülnöd.

Nem vagy még rá lelkileg felkészülve, mert ez nem megy parancsszóra. Kérdezd már meg a szüleidet, hogy ők így csinálták?

Őszintén kíváncsi lennék a válaszukra.

Ne akarják már megmondani a felnőtt lányuknak, hogy mikor és kivel, és utánam meg mit.

Az én anyukám engem 37 évesen szült. Itt vagyok, lassan felnőtt, 100%-osan egészséges, és édesanyámnak se lett semmi későbbi problémája a szüléstől.

Én pedig egyáltalán nem tervezek 30-nál hamarabb, sőt.

Ki tudja, mit hoz az élet?

Utazz, barátkozz, tervezz, szerezz minél több emléket. És ne hagyd, hogy irányítsanak vagy felidegesítsenek.

Állj a sarkadra és mond meg nekik, hogy nem vagy az ölebük, ne mondják már meg, hogy mikor ess teherbe.

Mert te erre nem vagy kész. És értsék meg.

Ha babázni szeretnének, fogadjanak örökbe, vagy vegyenek maguknak háziállatot, mert TE nem leszel az eszközük a szórakozáshoz.

Nem azt a világot éljük.

Sok sikert!

És ne feledd: ÉLJ!

2016. dec. 27. 20:55
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
utána*.
2016. dec. 27. 20:56
 7/10 anonim ***** válasza:
46%
Eng anyu 43 évesen szült. Osztályelső avgyok, rendmániás, barkácsharkály. Semmi gond nincs a késői gyerekek IQ jával. :)
2016. dec. 27. 21:39
 8/10 anonim ***** válasza:
42%
mondjuk először alapozd meg a saját jövőd,anyagiak munkahely stb....ráér az a szerencsétlen gyerek még...
2016. dec. 27. 22:21
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

50 éve nem volt "egészséges" 30 évesen szülni (valószínűleg mégis volt rá példa), manapság viszont lassan az a norma. Minden később történik és az orvostudomány sokkal előrébb van. Ismerősöm végül 40 évesen szült, pedig huszonévesen azt mondták neki, sosem lehet gyereke.

Ahogy írták, élned kell még, megtapasztalni pár dolgot. Sokan ugranak házasságba, gyerekbe fiatalon, első komolyabb kapcsolatukkal, mert jön a nyomás, főleg kívülről, aztán nélkülözés, veszekedés, válás, és írják ki ide a kétségbeesett kérdéseket.

Én 28 vagyok, de most tudom igazán mit szeretnék. Sokat randiztam, buliztam, voltak komolyabb kapcsolataim, rengeteget utaztam, munkahelyen-magánéletben sok pofon és sok jó élmény ért, anyagilag stabil vagyok. Persze lehet, Te 3 év múlva úgy érzed, itt az idő. De Neked kell érezni!

Bátyám és a menyasszonya is hasonló helyzetben vannak (mondjuk korai 30-asok). Anyumék állandóan mondják nekik és nekem hogy hát "gondoljanak rájuk (anyumékra), még fittek, most kell az unoka".

Mindig mondom anyámnak szelíden, de határozottan - nem nektek szülnek. Azt akarnátok, hogy menjen tönkre a házasság, mert ti erőltettétek a kisbabát? Hát ezt belátja, hogy nem szeretné.

2016. dec. 28. 11:03
 10/10 anonim ***** válasza:
ja mert csak miskolcon borsodban vannak hülyék. Pesten is sok bunkó akad köztudottan.
2016. dec. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!