Hogyan lehet egy szülő ennyire elfogult a gyerekével szemben? Ennyire nem látják, milyen is igazából?
Unokatestvéremről jutott eszembe a kérdés, akiknél tegnap voltunk.
Azt tudni kell, hogy ő 8 éves (fiú), és annyira el van kényeztetve, el van kapatva, hogy arra szavak sincsenek! Alapba kibírhatatlan, lilára ordítja a fejét, ha nem tetszik neki valami, a szülei mégis a lába nyomát is megcsókolják, otthon ő a kisherceg, és most karácsonyra is egy tonna játékot kapott.
A lényeg a következő:
Amikor náluk voltunk, és előjött a téma a gyerekről, a szülők egyszerűen vállat vonva újságolták, hogy a gyereknek nemsokára új iskolát kell keresni, mert a mostani nem hajlandó már tovább befogadni. Anyum mondta (egyik barátnője abban a suliban tanárnő), hogy ez a gyerek több, mint 3 igazgatóit beszedett, állandóan zavarta a tanórákat, órán azért hisztizett, mert nincs kedve tanulni és ki akar menni játszani, bántotta az osztálytársait, elvette azt mindenkitől, ami tetszett neki, stb stb.
A szülei viszont tegnap megállás nélkül dicsérték, mert milyen ügyes, és életrevaló! Meg persze a tanárok pikkelnek rá, meg utálják, és direkt kirúgatták, pedig a kisfiuk semmi rosszat nem csinált sose.
És nagy bánatomra bejelentették, hogy ők akarnának még egy gyereket! :(
Az óvodát valahogy átvészelték, de ott is panaszkodtak rá amúgy.
Én ezt nem értem. Oké, hogy minden szülő elfogultabb a saját gyerekével, na de ennyire?? Vagy ők direkt nem akarják észrevenni, hogy rajtuk kívül a gyereküket szó szerint egy kanál vízben fojtaná meg mindenki? Anyum is mondta, hogy a suliban sem volt egy darab barátja se, már az első évben szó szerint kiutálta mindenki a viselkedése miatt.
Vagy normális ez egy szülőtől? Az ilyen szintű elfogultság.
Nektek mi a véleményetek?
Mi lesz ezzel a gyerekkel?
Van ilyen ismerősötök/történetetek? Hogyan végződött?
1. A szulo azert nem mondja, hogy rossz a gyerek, mert azzal azt ismerne be, hogy SZAR szulo. A gyerek nem magatol lett ilyen.
2. A gyerek errol nem tehet. Bar sajnos o issza meg a levet majd kesobb.
3. Igen, volt ilyen ismerosom, szegeny kisgyereket mindenhonnan kikozositettek, a tanarok abszolut nem foglalkoztak vele (kulonben a szulok bementek balhezni). Nincs egy baratja se es egyre jobban elvadul.
4. Oszinte es legjobb tanacsom: maradj a leheto legtavolabb a problematol. Ha ennyi figyelmeztetes utan sem foglalkoznak a problemaval, akkor te sem fogod ezt elerni. Tovabba lesznek, akik megerositik oket (erdekbol v csak a beke kedveert) a hitukben, s akkor meg te leszel a rossz, gonosz.
No, megjelentek a nagyokosok, akik szerint "törődjé' a saját életeddel!!!". Tényleg? Azért vagyunk egy társadalom, hogy mindenki a saját életével törődjön, igaz? Sz.rd le, hogy mások mit csinálnak, hogy az a gyerek bántja az osztálytársait, másnak gondot okoz, ne törődj semmi mással, csak magaddal! Igazi proli mentalitás...
Kérdező: Sajnos ismerek én is ilyen szülőt. A gyerek a "nagyon menőőők" közé tartozik az iskolába, lóg, beszólogat másoknak stb. A tanár szembesítette a szülőt ezzel, erre a szülő csak vállat vont, meg mondta, hogy az ő gyereke biztos nem bántja a többieket. Persze, biztos nem...
18-as, pont az ilyenek miatt van annyi suttyó gyerek. Mert nem neveletlen, csak figyelemzavaros a drága. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a pofámról égne le a bőr, ha a hülye gyerekem cseszne szét egy egész osztályt, nem hagyná a többit tanulni, bántaná őket, és utálnák a tanárai. Nem azt mondom, hogy nincsenek ilyen problémás gyerekek,de akkor velük foglalkozni kell, pszichológushoz, nevelési tanácsadóhoz járni vele, liberálsiabb suliba tenni, nem homokba dugni a fejünket, hogy nem rossz ez, csak életrevaló. Ha a te szinteden írnék, akkor mondanám, hogy remélem a te gyereked osztályában is lesz egy ilyen, aki nem hagyja majd tanulni, meg pofán veri és cseszteti. De ilyet senkinek nem kívánnék nyilván, úgyhogy nem mondom. A kérdező családja szarik rája, hogy a gyerekük olyan, amilyen. És neki ezzel van problémája. Amúgy meg léteznek simán rossz, neveletlen, gonosz, bunkó, elkényeztetett gyerekek is, akiknek semmi bajuk, csak a szüleik elfelejettték őket nevelni, és ettől debilek. És szerintem ők vannak többségben, nem a mindenféle figylemzavarosak meg társaik. De az ilyenek miatt int te, már lassan ott tartunk, hogy 29 normális gyerek ugráljon egy idióta miatt, és szégyeljje magát, aki rosszat mer mondani az ilyen kis surmó kölykökre, mert hogy neki milyen nehéz. Azért nehogymár.
Az meg külön vicces, hogy sokan ide böfögik, hogy a kérdező törődjön a saját dolgával. Emberek ez egy ilyen kibeszélős oldal, családi kapcsolatok kategória meg pláne. Akinek ez nem esett le eddig, az nem tudom mi a fenét keres itt, de baromira zavaró, hogy minden kérdés alá oda okoskodják, hogy "nem a te dolgod".
Nem vagyok benne biztos, hogy ők nem látják a problémát, de nyilván nem veled fogják kitárgyalni, főleg a gyerek előtt. Az pedig nem baj, ha akarnak másikat, legalább megoszlik a figyelem, a kishercegnek meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nem ő a világ közepe. Kicsit előbb is eszükbe juthatott volna.
Nálunk a famíliában volt hasonló gyerek, szerencsére neki csak az apja volt teljesen vak és elfogult a kisfiával szemben, az anyja normális, értelmes nő. Ott születtek tesók, a gyerek egy darabig szinte kzelhetetlen volt, aztán szép lassan helyrerázódott. Mivel okos, az átlagnál jóval intelligensebb srác, úgy 17-18 éves korára eljutott odáig, hogy az apját, aki istenítette, igyekezett minél jobban kizárni, most már szinte csak az anyjával és a tesóival tartja a kapcsolatot (külföldön jár egyetemre ösztöndíjjal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!