Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért ilyen mártír mindig?

Anyám miért ilyen mártír mindig?

Figyelt kérdés

Karácsonykor állandóan panaszkodik, hogy senki nem segít neki (apám nem takarít, nem segít a háztartásban) és ha kérdezem vagy ha csak látom hogy nem megy neki akkor is mondja, hogy ne segítsek neki. Már nem élek otthon de még mindig ezt csinálja, most karácsonykor is.

Van persze egy nővérem aki folyton lecseszi hogy nem elég tiszta a lakás mikor az 1 éves unokahúgommal átjönnek és folyton hisztizik "hogy akkor nem tudja hogy átjöjjön-e vele". A másik nővérem messze él. Én már nem élek velük. Sajnálom és segítek neki, de már megörülök ettől a mártír viselkedésétől.

26/F és mielőtt még azzal jönne valaki, hogy nyílván fiúként nem takarítok és nem végzek háztartási munkát, tévednek azok.

2016. dec. 25. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

nem tudsz vele mit tenni, az enyém is ilyen.

de ha csináltunk valamit, az meg nem jó, ahogy mi csináljuk a tesómmal.

én 40 éve ezt hallgatom anyámtól..mondjuk, a nővéred is hülye, minek cseszegeti?

2016. dec. 25. 13:45
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
Nincs munkahelye,jól gondolom?
2016. dec. 25. 13:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, nincs munkája, annak idején ő döntette ezt el apámmal, tudni kell, hogy a szüleim a házasságuk első 9 évét egy házban töltötték apai nagyszüleimmel és állandóan számonkérték anyámat, hogy hova és merre megy. Közben pedig a 2 nővérem és én születtünk. Amiatt annak idején majdnem elváltak anyámék. Szóval nyílván ez is rátett egy lapáttal, de én abszolút őszinte és jó kapcsolatot tartok anyuval, szinte mindennap beszélek vele, de nem vagyok anyuci kicsifia szerencsére.
2016. dec. 25. 13:56
 4/8 anonim ***** válasza:
26%

nem hülye a nővér. gondolom őt nem cseszegeti.

ilyenkor ezt kell tenni, lecseszni mielött ő csesze le téged.

van egy mondás:

van akinek szüksége van problémákra.

két választásod van:

te te csinálsz problémát neki, vagy ő csinál neked...

2016. dec. 25. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
Nyilván azért, mert nem érzi a megbecsülést, ezért így gondolja megszerezni, hogy tételesen felsorolja, mi mindent tesz. Próbáltátok már valaha megköszönni neki a rendet, az ételt, a süteményt, a karácsonyi dekorációt? De csak úgy magatoktól, hozzátéve, hogy milyen jó így hazajönni.
2016. dec. 25. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

Én anyád helyében úgy vágnám ki a kritizáló nővéredet, mint a sz@rt és ezzel megoldódna egy életre a problémája, hogy átmenjen vagy sem.

Micsoda tahó viselkedés ez?

Persze szegény anyád sem lehet egy lángész, ha egy szar kapcsolatba három gyereket szült...

Az ilyeneket soha nem fogom megérteni, de az a lényeg, hogy hálásak vagytok és szépen megköszönitek neki.

Vagy mégsem?

2016. dec. 25. 15:24
 7/8 A kérdező kommentje:
5-ös mindig megköszönünk neki a díszeket meg amit tesz, de mikor nem hajlandó megengedni hogy segítsek neki, attól rosszul vagyok. Ezt hosszú ideig eljátszotta és a végén már nem erőltetem persze. Régen azt sem engedte, hogy főzzek, de persze titokban sokszor főztem és utólag sosem cseszett le. Az is tény, hogy apám keres pénzt és nagyon fáradt állandóan, amikor hazamegy, állandóan elalszik a tv előtt, beszélni vele sohasem lehet, mert ha tv-zik akkor nem lehet hozzá beszélni. Én nem fogom ezt csinálni így a párommal.
2016. dec. 25. 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is mártír volt.

Amit tehetsz, az az, hogy odamész hozzá, leülteted, és egy alkalmas pillanatban elmondod neki, hogy a szereteted nem függ attól, hogy ő mennyit takarít, hogy ő egy szeretetreméltó, értékes ember, akkor is, ha nincs minden az élére állítva, és ő ezt nem egyedül, hősies munkával éri el. Valószínűleg éveken keresztül csak akkor hagyták békén, ha látták, hogy tüsténkedik, és ha hagyta, hogy más is segítsen, akkor utólag leszúrták. Ez rettenetes, hosszú távú sérülést és berögződést okoz. Ráadásul látványosan kell sokat dolgoznia, mert ha senki nem látta, hogy dolgozik, akkor nem ért semmit az egész.

A nővérednek meg csak annyit, hogy egy gyereknek évente egy kiló koszt kell megennie ahhoz, hogy rendesen kifejlődjön az immunrendszere, és steril környezetben csak korcsok fejlődnek ki, bocs.

Az a válaszadó, aki rákérdezett, hogy anyukádnak nincs munkája, nagyon értette a dolgot. Akkor torzul ennyire az ember viselkedése, ha folyton otthon van, és a világegyeteme egy lakásra koncentrálódik.

Kérlek, olvasd el William Whartontól az Apa c. regényt. Az anyafigura itt is egy igazi mártír.

2016. dec. 25. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!