Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig támogatnád a gyerekedet...

Meddig támogatnád a gyerekedet abban, hogy az áhított egyetemét elvégezze? Hány plusz félév férne bele?

Figyelt kérdés

Egy elég nehéz szakon vagyok, mielőtt beadtam a jelentkezést, szinte mindenki lebeszélt róla.

Hogy nehéz elvégezni, még a nagyon elhivatottak is sokszor ott akarják hagyni, stb. De csak kitartottam a döntésem mellett, mert elhittem/elhitettem, hogy ez nekem jó lesz...

De egyre tisztább, hogy ezt 5 év alatt nehezen fejezem be. Anya látja rajtam, hogy ideges vagyok a vizsgák miatt, szerinte a gimiben nem tanultam annyit a 4 év alatt, mint most ebben a pár hónapban. És ő azt mondja, hogy inkább válasszak egy könnyebb szakot, ahol jut időm a pihenésre, magamra is.

Apa viszont azt mondja, hogyha elkezdtem, akkor ne futamodjak meg, meg hogy elég sokan elvégezték ezt már, szóval nem lehetetlen. Az tudni kell, hogy apa is itt végzett, anya viszont 2 félévet volt főiskolán, azóta "otthon van".

Oké, én csinálom, tanulok, de nem tudom, hogy szülői szemmel mennyi csúszás fér bele... Mert ugye elég drága ez az egész, lakás, benzinpénz, tankönyvek/jegyzetek, étkezések, plusz ugye a bulik, utazások, öltözködés.

Meg azért én sem 9-10 év alatt szeretném elvégezni az 5 éves képzést.

Csak azt sem akarom, hogy itt szenvedjek évekig, aztán ők is belássák, hogy ennek nincs értelme.

2016. dec. 19. 20:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, nekem van ismerősöm, aki jogásznak tanult és az 5 év után még mindig tanulnia kell, hogy ne annyi fizut kapjon, mint egy gyári munkás... De ő olyan jellem, hogy éjjel-nappal tanult és beseggelt mindent, nem a bulizáson járt a feje... Ha neked a 2 hét már "remeteélet" meg gimiben sem tanultál, csak buliztál, akkor nem hiszem, hogy ez a pálya neked való... Mi lesz veled később, amikor sokkal több tárgyad lesz, vagy amikor a záróvizsgára 1-2 hónap is kelleni fog a tanuláshoz? Én mérnökként végeztem, 500 A4-es oldalt kellett megtanulnom a záróvizsgára és az utolsó hónapban jó ha egy citromos sört megittam, de semmi buli, még egy filmet se mertem elkezdeni... Mondjuk én gimiben is sokat tanultam, mert nem az volt a cél, hogy "átcsússzak".

Neked kell tudnod mire vagy képes, ezt csak te tudod eldönteni. Azért ne maradj ezen a szakon, hogy átbukdácsolj meg éveket csússz... akkor inkább válassz egy másik szakot és csináld meg becsülettel.

2016. dec. 20. 12:56
 22/25 anonim ***** válasza:
Nekem a szerényebb képességű csoporttársaim is csúszás nélkül végzik. Lehet túl sok időt töltesz ezekkel a dolgokkal, idézem: "plusz ugye a bulik, utazások, öltözködés". Vagy csak egész egyszerűen nem neked való, nem jól mérted fel a képességeidet, esetleg érdeklődési körödet.
2016. dec. 20. 14:28
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy közlöm, hogy Polgári Jog Záró vizsgára az 5 év teljese anyaga kell. Tankönyvek, kommentárok, szakirodalmak, az értés mellett a törvény pontos ismerete is szükséges. Ha az összes jegyzetemet, könyvemet egymásra rakom, akkor a derekamig ér kb. (és nem vagyok alacsony), vagyis több ezer oldalról beszélünk. És van 5 államvizsga tárgyad + szakdolgozat. Mire eljutsz az államvizsgáig, sikeresen demotiváltak, lelkileg megnyomorítottak, a földbe döngöltek, és így kellene abszolválni az államvizsgákat. :)
2016. dec. 20. 20:51
 24/25 anonim ***** válasza:
20-as, tényleg lenézik, ha valaki jogász? ez most meglep (sok jogász ismerősöm van, nem mondtak eddig ilyet)
2016. dec. 21. 22:32
 25/25 anonim ***** válasza:

24-es én rengetegszer tapasztaltam. Hogy az ügyvéd ilyen meg olyan, meg mind keselyű, meg csak a pénzed kell nekik, meg direkt húzzák a pert, hogy minél több pénzt akasszanak le stb.

Persze mint végzettség nagyon jó, mindenki dícséri mikor mondom nekik. Csak mint szakma, az ügyvédeket az ingatlanosokkal és biztosítási ügynökökkel veszik egy kalap alá sokszor. Nem általánosítok, csak ezeket tapasztaltam már.

2016. dec. 22. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!