Miért nem érti meg az anyám, hogy nem fogok átjelentkezni az apámék lakcímére a CSOK miatt? Hogy mondjam meg neki ezt úgy, hogy ne bántsam meg, de azért felfogja a dolgot?
19 éves vagyok, szóval még igényelhetnék utánam, mert nappalis egyetemista vagyok. De nem vagyok hajlandó ezt megtenni. 4 éves voltam, mikor elváltak anyáék, az elején apa még sokat foglalkozott velem, jártunk nyaralni, síelni, kirándulni. Aztán összeköltözött a szeretőjével (aki miatt anya kidobta) és azóta nem igazán foglalkozik velem. Vagyis anyagilag támogatott, de csak titokban, 3 éve viszont már azt sem. A gyerektartás a legtöbb, amit utal, de azt is csak hatalmas viták árán.
Mindenki tudja, hogy ez a nő miatt alakult így, mert ő nem kedvel. Nem ártottam neki, mikor megszületett az első gyerekük, az első kérdése az volt mamához, hogy így hogy alakul majd az öröklés, én mennyit fogok kapni...
Azt apám el sem mondta, hogy feleségül veszi, a második gyerekről egy szót sem szóltak.
Apa nem volt ott a szalagavatómon, a ballagásomon, az utóbbi 3 születésnapomon. Anyagilag sem támogat, anyáéktól és mamáéktól van a lakás, az autó, minden.
Közben ők Dominikára mennek 2 hétre most is, tavasszal másfél hónapot voltak Amerikában, a nőnek most vett új kocsit, tőlem meg annyit nem kérdez, mit szeretnék Karácsonyra...
Erre ma felhívja anyát, hogy megigényelnék a CSOK-ot és ahhoz az kéne, hogy az ő címükre legyek bejelentve. Mondta ezt anya és közölte, hogy nem teszem meg és azóta mondja, hogy de hát az apám, meg hogy nekem ez semmibe nem kerül, nem kell utánajárkáljak, stb.
De én nem akarok nekik segíteni, mikor a nő kijelentette, hogy nekem ott nincs helyem, ők egy család és apa lezárta a régi életét...
Nyugodtan mondd meg édesanyádnak, hogy ha téged keresnek meg ezek a bunkók személyesen, majd te elrendezed velük a dolgot.
Ő nyugodtan maradjon ki belőle, mert nem tartozik rá.
Nem is értem, mivel tudták így meghatni, hogy a történtek után még apádnak ad igazat, talán részesedést ígértek neki?
Anyukádnak mond el hogy azért sem jekentkezel át mert 1. Bunkók nem érdemlik meg hogy segíts.
2. Ez csalás
3. Így nem kéne apádnak gyt-t fozrzni,sőt még az is lehet h majd anyádtol kérnék ott laksz címszóval.
4. Csomo támogatástol el eshetsz így az egyetemen.
"Egy párkapcsolat felbomlása semmiképpen nem a gyerekre tartozik"
Te ugyanerről a kérdésről beszélsz? Ahol azt írja, hogy az apja "az elején még sokat foglalkozott velem, jártunk nyaralni, síelni, kirándulni. Aztán összeköltözött a szeretőjével, azóta nem igazán foglalkozik velem"? Megnézném, hogy ha veled gyerekkorodban közölte volna az egyik szülőd, hogy "mostantól nem kellesz, mész a levesbe", akkor tényleg úgy érezted volna-e, hogy nem tartozik rád...
#22-es: 19 évesen már nincs gyermekelhelyezés, mert nem gyerektartás van az egyetemista gyerek után, hanem rokontartás.
Ha apukád apukaként viselkedett volna az utóbbi években részedről,akkor azt mondom oké.Tegyél nekik szívességet,segíts nekik.
De így,hogy kb minden területen kizárt az életéből és nem tud apaként viselkedni,szerintem ne segíts nekik.Oldják meg.
Külföldre mennek nyaralni,új kocsit vesznek maguknak, de tőled még a gyerektartást is sajnálja.
Nyilván a 2 gyereke akivel együtt él sokkal többet kapott már tőle,mint amennyit te valaha fogsz.Úgyhogy ne segíts szerintem.
Attól,hogy elvált,még ugyanúgy kezelhetne téged is gyerekeként és törekedhetne a normális kapcsolatra, de ő nem teszi, és úgy fütyül ahogy a felesége mondja.
Menjenek akkor a fenébe.
+ ami még kiakasztó,hogy nem is tőled kérték a szívességet személyesen, hanem anyukádon keresztül üzentek. Ja baromira fontos vagy nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!