Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg az anyám,...

Miért nem érti meg az anyám, hogy nem fogok átjelentkezni az apámék lakcímére a CSOK miatt? Hogy mondjam meg neki ezt úgy, hogy ne bántsam meg, de azért felfogja a dolgot?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, szóval még igényelhetnék utánam, mert nappalis egyetemista vagyok. De nem vagyok hajlandó ezt megtenni. 4 éves voltam, mikor elváltak anyáék, az elején apa még sokat foglalkozott velem, jártunk nyaralni, síelni, kirándulni. Aztán összeköltözött a szeretőjével (aki miatt anya kidobta) és azóta nem igazán foglalkozik velem. Vagyis anyagilag támogatott, de csak titokban, 3 éve viszont már azt sem. A gyerektartás a legtöbb, amit utal, de azt is csak hatalmas viták árán.

Mindenki tudja, hogy ez a nő miatt alakult így, mert ő nem kedvel. Nem ártottam neki, mikor megszületett az első gyerekük, az első kérdése az volt mamához, hogy így hogy alakul majd az öröklés, én mennyit fogok kapni...

Azt apám el sem mondta, hogy feleségül veszi, a második gyerekről egy szót sem szóltak.

Apa nem volt ott a szalagavatómon, a ballagásomon, az utóbbi 3 születésnapomon. Anyagilag sem támogat, anyáéktól és mamáéktól van a lakás, az autó, minden.

Közben ők Dominikára mennek 2 hétre most is, tavasszal másfél hónapot voltak Amerikában, a nőnek most vett új kocsit, tőlem meg annyit nem kérdez, mit szeretnék Karácsonyra...

Erre ma felhívja anyát, hogy megigényelnék a CSOK-ot és ahhoz az kéne, hogy az ő címükre legyek bejelentve. Mondta ezt anya és közölte, hogy nem teszem meg és azóta mondja, hogy de hát az apám, meg hogy nekem ez semmibe nem kerül, nem kell utánajárkáljak, stb.

De én nem akarok nekik segíteni, mikor a nő kijelentette, hogy nekem ott nincs helyem, ők egy család és apa lezárta a régi életét...

2016. dec. 19. 14:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem tenném meg.
2016. dec. 19. 15:30
 12/27 anonim ***** válasza:
97%

Hát, ha ők így állnak hozzád, ennyire anyagiasan, akkor én is így állnék a helyedben.

Mondanám, hogy pl. 1 millió Ft kápé, és átjelentkezem, sőt, át is költözöm.

Lehet, meggondolnák magukat?

:-)

2016. dec. 19. 15:52
 13/27 anonim ***** válasza:
2%
Erősen összekevered az érzelmeket és a racionalitást. Egy párkapcsolat felbomlása semmiképpen nem a gyerekre tartozik és a szüleid válásában nagy valószínűséggel anyádnak legalább 50/-os szerepe van. Az tökéletesen érthető, hogy neked apahiányod van, ami nyilván befolyásolja majd a későbbiekben a férfiakhoz való érzelmeidet, de most ez a lépésed hogy úgy mondjam nagyon kicsinyes, gyermekded "bosszúnak" tűnik.
2016. dec. 19. 15:52
 14/27 A kérdező kommentje:

Utolsó, te miről beszélsz?

Tudom én, hogy nem tartozik a gyerekre egy válás. Ezzel apám és a mostani felesége nincsen tisztában.

5 és fél éve barátom van, szóval kétlem, hogy a párkapcsolatomat bármennyire is befolyásolta volna ez.

Szerintem kicsit félreértetted a kérdést! :)

2016. dec. 19. 16:03
 15/27 anonim ***** válasza:
94%
Kedves Kérdező! Én csak annyit mondanék a nőnek (és az apának), hogy azt mondta, hogy apád lezárta a régi életét és ők egy család. Na, ha ők egy család, akkor neked minek kéne oda bejelentkezni?!
2016. dec. 19. 16:31
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Anyád megbántódik, ha apád és a qrvája abszurd kívánságát - érdemtelenségük okán - nem teljesíted?

Érdekes családod van.

Részvétem!

2016. dec. 19. 16:37
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"Egy párkapcsolat felbomlása semmiképpen nem a gyerekre tartozik"

Nem, ő csak elszenvedheti a következményeit, tényleg.

Hülye.

Kérdező!

Mondd meg nekik kereken, hogy ha eddig nem voltál családtag náluk és lezárták a múltat, akkor hagyjanak békén most ezzel. Viselkedhettek volna úgy, hogy szívesen segíts nekik, de nem tették. Késő bánat.

2016. dec. 19. 16:52
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem reagálnék semmit, hiszen nem kértek tőlem semmit.

Az anyáddal való üzengetés elég gyerekes, nem foglalkoznék vele.

2016. dec. 19. 16:52
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tenned semmit. Magyarázattal n trtozol senkinek, felnőtt ember vagy. Csak hisztizzenek, te ne is törődj velük.
2016. dec. 19. 17:14
 20/27 kovpet ***** válasza:
100%
# 13: Azt az apróságot azért ne felejtsük el, hogy csalásra kérik a kérdezőt...
2016. dec. 19. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!